Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
-
knoperss
- LEGENDA

Postautor: knoperss » 25 lut 2013, 19:18
Mam tutaj takie rozdanie z mega dawcą.limpował wszystko pf zero agresji. czy to AA czy 27o tylko limpował.przegrałem z nim vs 85o QJo sprawdzane do samego rivera.
Czy 2 para przeciwko takiemu przeciwnikowi to ręka do zakończenia meczu?? 3 rozdania wcześniej wygrałem przeciwko zlimpowanym QQ gdzie moje monsta 83s złapały 2pary.
Cake Poker No-Limit Hold'em Tournament, 25/50 Blinds (2 handed) - Cake Poker Converter Tool from
http://www.flopturnriver.com
SB (t1499) - VPIP: 63, PFR: 4, 3B: 0, AF: 3,4, Hands: 49
Hero (BB) (t1501)
Hero's M: 20.01
Preflop: Hero is BB with J

, A
SB calls t25,
Hero bets t100, SB calls t100
Flop: (t300) J

, Q

, 3
(2 players)
Hero bets t200, SB calls t200
Turn: (t700) 2
(2 players)
Hero checks,
SB bets t350, Hero calls t350
River: (t1400) 2
(2 players)
Hero checks,
SB bets t799 (All-In), Hero calls t799
Total pot: t2998
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 25 lut 2013, 21:09
Hm imo błąd na turnie. Jeśli nie jesteś pewny swojej siły w tym rozdaniu i uważasz że to passive fish, który postflop betuje raczej tylko TP +, to graj x/f i tyle, bo w sumie nie ma na river za wiele kart, które chętnie wsuwasz i zdajesz się na jego łaskę - zabetuje, czy nie. Jeśli natomiast uważasz że może mieć jakieś gówniane układy, których i tak nie zrzuci, to valuebetuj wszystkie uliczki olewając damę, tym bardziej że leży flushdraw, którego może zbierać a Ty masz w sumie solidną drugą parę. Imo decyzję trzeba podjąć na turnie jaką linię w tym rozdaniu wybieramy, bo tak to grasz jakiś nie wiem... donki-slowplay, czy "Nie umiem wyrzucić drugiej pary, bo to passive fish"?

-
brzeszczot
- -#pretendent

Postautor: brzeszczot » 28 lut 2013, 12:28
Czyli chodzi o to, że druga para jest super układem w momencie kiedy sami ją betujemy i ciągniemy value, a nie wtedy jeśli pasywna ryba zacznie szaleć, prawda?
Idąc dalej, ryzykuję stwierdzenie, że vs pasywny fisz nie gramy nic linią c/c, oprócz drawów wg oddsów. Mam rację?
-
drynk
- LEGENDA

Postautor: drynk » 01 mar 2013, 02:10
brzeszczot pisze:Czyli chodzi o to, że druga para jest super układem w momencie kiedy sami ją betujemy i ciągniemy value, a nie wtedy jeśli pasywna ryba zacznie szaleć, prawda?
Jeśli gramy vs calling-station który do rivera jest w stanie zbierać każdego gutshota, sprawdzać jakąkolwiek parę i ogólnie dociągać do końca masę słabych układów, to na takim boardzie druga para z AJ u HERO jest imo całkiem sympatyczna.
brzeszczot pisze:Idąc dalej, ryzykuję stwierdzenie, że vs pasywny fisz nie gramy nic linią c/c, oprócz drawów wg oddsów. Mam rację?
Nie jest to na pewno złotą regułą, ale ja takich gierek unikam, bo naprawdę rzadko kiedy tacy gracze sami z siebie betują coś gorszego od TP.
-
piotrek_nowy
- -#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 01 mar 2013, 13:30
justnutsbaby pisze:bet turn i c/c na river

jak dla mnie na passive fisha easy bet turn, x/fold river
-
shack4l
- -#pretendent

Postautor: shack4l » 08 mar 2013, 10:14
Lepiej wykanczac ich od razu, nie dopuszczajac do Rivera , value na turnie I plomba.. Jesli taki limper zbiera drawy to niech je zbiera nad przepascia

-
knoperss
- LEGENDA

Postautor: knoperss » 08 mar 2013, 18:09
oczywiście oponent pokazał A3o

Wróć do „Heads up”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.