AJ vs K6

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
jaromir84
-#aktywny
-#aktywny

AJ vs K6

Postautor: jaromir84 » 08 sty 2009, 23:10

Tak sobie dzisiaj zagrałem na mikro stawkach żeby wydać/pomnożyć drobne zarobione we freerollu. Przed tym rozdaniem byłem na plusie a potem trochę się to zmieniło. Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że na turnie mogłem go wywalić mocniejszym raisem, ale chciałem zarobić trochę więcej drobnych. No i river trochę namieszał w moich planach...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: phonik » 09 sty 2009, 00:04

Chyba call preflop byl niewlasciwy, nie gram niestety SH, ale mysle ze zwyczajowy bet moglby go zniechecic, ale jesliby sprawdzil dalej chyba poszloby tak samo.
Tzn. Twoj cbet na flopie, jego call (bo jakby nie patrzec trafil niezle), a pozniej to juz z gorki do allina.
Slowem, rozdanie przegrane jakby nie kombinowac. Generalnie po reraise na riverze powinien byc fold, bo to co wlozyles do puli to prawie nic, ale sam tez nie potrafilbym zrzucic takiej reki, wiec rozumiem Twoje posuniecie.
Dobrze tylko ze wasze stacki i pula takie micro :)

pozdr

jaromir84
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jaromir84 » 09 sty 2009, 00:41

Gdybym zrobił bet na preflop to gość by zrezygnował bo prawie nigdy nie sprawdzał podbić na preflopie, a nie grałem po to żeby zbierać blindy tylko żeby coś więcej ugrać. Co prawda być może trzeci gość by wszedł ale też by mi nie pozwolił zbyt dużo zarobić:P Tak jak napisał Wahi, pech dlatego wrzuciłem do tego działu...

deadprez
-#VIP
-#VIP

Postautor: deadprez » 09 sty 2009, 09:05

zle podejscie nie gra sie zeby zachecic przeciwnika do gry ale zeby wyciagnac z niego jak najwiecej,nawet jakbys trafil na flopie A a bys mu pozwolil obejrzec tanio flopa moglby uzbierac jakies przypadkowe 2 pary i bys sporo stracil,lepiej podbic jak nic nie ma to i tak duuzo nie wyciagniesz a w ten sposob zacheciles go do gry,AJ nie jest dobra reka zeby zachecac przeciwnika do gry,powinienes podbijac ok 3xBB tym bardziej ze to stolik 6-os. a tym po Twoim limpie preflop to watpie zebys go wyrzucil z rozdania na turnie z 2 parami,ale nawet jak nie trafil to miniraise tu byl tragicxzny miales juz dobra reke wiec dazysz do tego zeby zbudowac jak najwieksza pule a nie dawac mu nastepna karte prawie za darmo

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 09 sty 2009, 10:14

Zgadzam sie z deadpreaz, Twoja szansa w rozdaniu bylo tylko mocne przebicie preflop, potem co bys nie zrobil przegrales (przynajmniej gdybys gral ze mna).
Nie widze powodu dla ktorego mial zrzucac karty na kazdym etapie. A juz po turnie to naprawde slabiutko. Piszesz ze nie wchodzil w podbicia preflop ( a wiec ostrozna gra bez szalenstw), takze Twoj allin mogles sprobowac zagrac wczesniej po turnie.
Przez caly czas dawales mu spokojnie dobierac i to wykorzystal.

jaromir84 pisze: a nie grałem po to żeby zbierać blindy tylko żeby coś więcej ugrać. Co prawda być może trzeci gość by wszedł ale też by mi nie pozwolił zbyt dużo zarobić:P .

W pokerze nie chodzi o to zeby wygrac 1 bitwe tylko cala wojne.

P.S. zajrzyj na moj blog i zobacz jaki ja bylem madry jak w jeden dzien wszystko wygrywalem a za 2 zbankrutowalem :wink:

Wróć do „Bad beats”