[Cash] [PLO8 10$] AA24

Analizy rozdań poker omaha. Wszystkie rodzaje gry poker omaha.
dzikidzik
-#aktywny
-#aktywny

[Cash] [PLO8 10$] AA24

Postautor: dzikidzik » 27 mar 2013, 09:07

Witam serdecznie, pomyślałem sobie, że należy tchnąć ducha w analizy w Omahe, gram Omahę Hi-Low cash i mtt. Dla nie znających tej odmiany link do opisu z Poker Stars-nielegalny-w-PL-! http://www.PokerStars-nielegalny-w-PL!.pl/poker/games/omaha/high-low/

Bardzo upraszczając celem gry jest tzw. scoop - zbieramy pulę najlepszą ręka Hi i najlepszą ręka Low.
Generalnie ręka uznawana za najlepszą w Hi-Low to AA23 double suited. Poniżej rozdanie z cash PLO8 10.

Hand Information
No Limit Omaha, 0.1 BB (5 handed).
Hand History converter courtesy of pokerhandreplays.com

Table Information
Seat: 1 pontora ($37.2)
Seat: 2 luke 5-6 ($11.8) Dealer
Seat: 3 bizuzo ($2.08) Small Blind
Seat: 4 Hero ($10.62) Big Blind
Seat: 5 ch0zen1 ($9.83)
Dealt to Hero
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mam bardzo dobrą rękę startową AA do Hi (niestety bez nut flush draw'ów) i draw do nut Low A2/potencjalnie A4 w zależności od flopa. Na pewno będę w tym spocie raisował preflop.

Preflop (Pot:0.15)
ch0zen1 FOLD
pontora FOLD
luke 5-6 RAISE $0.35
bizuzo FOLD
Hero RAISE $1.1
luke 5-6 CALL $0.75

Flop(Pot: $2.35)
Obrazek Obrazek Obrazek

Gram z agresywnym przeciwnikiem, nie mam statów ale długo go obserwowałem, zakładam, że na tym flopie nie odpuszczę (jest flush draw który mnie niepokoi...), standardowo kontynuacja za Pot :)

Hero BET $2.14
luke 5-6 RAISE $8.56
Hero ALL-IN
luke 5-6 CALL $0.96

Tego posunięcia się nie spodziewałem, ale jak wspomniałem wcześniej gracz bardzo agresywny, stąd w zasadzie insta all in.

Turn(Pot: $21.29)

River(Pot: $21.29)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Showdown:
luke 5-6 SHOWS
Hero SHOWS
Hero wins the pot: $21.29

Wydaje mi się że miałem dobry read, na flopie miałem draw do nut Low, jeśli przeciwnik byłby dobrym regiem pewnie zobaczyłbym tam jego A2 i flush draw i byłbym po prostu w dupie. A tak mamy przykład SCOOP'a :)

Czekam na opinie
Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 12:59 przez dzikidzik, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 27 mar 2013, 09:18

popraw temat zgodnie z wytycznymi.

nh :D

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 27 mar 2013, 16:02

łeeeeeee....
zobaczyłem wynik rozdania i już nie będę analizować :mrgreen: bo po co xD

dzikidzik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzikidzik » 27 mar 2013, 16:21

OK, następne będą bez wyniku, ale mimo wszystko można przedyskutować przebieg tej ręki. :)

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Re: [Cash] [PLO8 10$] AA24

Postautor: piotrek_nowy » 29 mar 2013, 03:11

dzikidzik pisze:Wydaje mi się że miałem dobry read, na flopie miałem draw do nut Low, jeśli przeciwnik byłby dobrym regiem pewnie zobaczyłbym tam jego A2 i flush draw i byłbym po prostu w dupie.[/b]

Vs nutflushdraw+nutlowdraw nie jestes w plecy, ale flipujesz, to tak na marginesie.

AcAh4d2d 49.57%
As2sxx 50.43%

Flopnales nutsa praktycznie, bet/broke very easy.

Wróć do „Omaha”