[NL] [FR] [FREEROLL] AA

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Altey
-#VIP
-#VIP

[NL] [FR] [FREEROLL] AA

Postautor: Altey » 25 lis 2008, 15:05

No więc ja raczej uważam że dobrze to zagrałem, a turn i river to po prostu pech. A więc turek to tylko słaby freeroll ale jednak trochę jestem wkurzony że taki pech mnie dopadł. Miałem w ręce AA więc delikatnie raise na 400. Weszło kilka osób. Na środku pojawiły się 5 2 Q. Widząc że 5 i Q są w tym samym kolorze, w obawie o flush rywali dałem all-in. Jeden gościu wszedł do puli mając na ręce A4, więc pomyślałem że wygraną mam pewną, a tu pech. Na turnie 4 , na riverze 4. Tym samym moje AA przegrało z 444. Jeśli się komuś chce to czekam na wasze zdanie na temat tego rozdania :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:19 przez Altey, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 25 lis 2008, 16:34

wydaje mi sie ze niepotrzebie walnales odrazu po flopie all in'a , mogles podbic o 2 lub 3 BB . no ale pewnie nie rzucilbys i tak AA widzac pare 4 ... wiec pewnie historia potoczylaby sie tak samo ale moze mniej bys wtopil who knows . swoja droga on raczej do strita zbieral ^^ co nie zmienia faktu ze i tak bys przegral ... ale to freeroll jak setki innych sam czasami nie moge odpuscic dlatego trza cwiczyc xD

Altey
-#VIP
-#VIP

Postautor: Altey » 25 lis 2008, 16:54

No fakt dopiero później zajarzyłem że zbiera do strita ale ja na jego miejscu nie wszedł bym all-in z taką ręką. No i fakt faktem że nawet gdybym podbijał to i tak nie dał bym fold na riverze widząc parę czwórek więc tak czy inaczej bym to przegrał. Zwykły pech ale uważam że lepiej "przeżyć" takie rozdania na freerollu niż np. przegrywając cały bankroll na cash games.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 25 lis 2008, 16:58

no coz radze jak najdluzej grac freeroll'e tzn sporo i z duza liczba kolesi jesli chodzi o trening ... takie cus przygotuje do pokera jak nie wiem co ... ja niestety myslalem ze kozak bede i troche wtopilem ... ale ju zaliczam i male sukcesy wlasnie dzieki takiej regularnej grze ^^

ransoft
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ransoft » 26 lis 2008, 09:08

Bardzo pechowe zagranie - jednak na twoim miejscu użył bym techniki podczajenie i wyłudzenie BB .Na pr-flop zagrał bym check , jeśli ktoś by przebił to ALL .Nie zmienia to jednak faktu że z tym gościem z 4 byś przegrał bez względu ułożenia taktyki .Osobiście takich graczy jak twój rywal nazywam tgz : łomami , jak można wejść na ALL mając A4 przy czym przeciwnik na preflop podbił ? Ten człowiek to dla mnie maniac jakich naprawdę mało - szkoda że to tak się zakończyło .

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 09:16

Tak to jest, we freerollach niczym się nie ryzykuje, to zagrywają wiele dziwnych rąk ;) A4 to i tak wypada dobrze na tle innych rąk. Widzimy wyraźnie, że przeciw szczęściu innych nie ma skutecznej obrony ;) Dlatego nie zagrywam all in nawet z AA, chyba że już muszę lecieć :)

ransoft
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ransoft » 26 lis 2008, 10:17

Faktycznie we frerollach gra się wiele dziwnych rąk - nie kiedy możemy mieć w pewnym stopniu odczucia że przeciwnik Blefuje i próbuje zgarnąć Blindy , dlatego wchodzimy w układ mając nawet A4 , wierząc w to że przeciwnik może mieć niską parę , ew KJ KD .
Nie zmienia to jednak faktu że nie mogę się zgodzić z przedmówcą granie AA jest jak najbardziej rozsądne na pre-flopie nawet ALL , ponieważ blindy wynosił wtedy ( ok 600-800 co daje teoretycznie 1200 żetonów + to co przeciwnicy włożyli do puli to jakieś 2/10 stacka !

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 10:27

Zależy w jakim etapie gry, do póki nie odpadnie z 600 na 800 graczy, to nie wchodzę all in ;) Każdy ma swoją strategię, granie AA w preflopie jest rozsądne, nigdzie nie twierdziłem inaczej, a o tym, co jest poprawne nie będę dyskutował, bo śmieszy mnie ślepe granie według instrukcji ;) Jeżeli siędzę w turnieju już 3h to nie będę ryzykował odpadnięcia z powodu jakiegoś oszołoma ;) A tu kolega nie podał przebiegu całego rozdania, nie wiemy, kto i kiedy podbijał itd. Może przeciwnik grał tak, jakby miał trójkę gotową albo coś w tym stylu. Nie wiem, na jakim etapie była gra, w każdym razie nie zaryzykowałbym all in.

ransoft
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ransoft » 26 lis 2008, 10:57

Ten koleś co wszedł z A4 powalił mnie na kolana .Rozumiem jeszcze aby zaryzykował na preflopie ALL , ale kiedy przeciwnik podbija i wyraźnie daje nam do pokazania że ma mocny układ , ryzykowanie z A4 jest totalnie kretyńskim zagraniem .Zrozumiał bym jeszcze gdyby miał 9autów na kolor , ale nie mają nic ? Każdy normalny gracz w takim wypadku by spasował .Prawdopodobieństwo w momencie all ina że przeciwnik wygra układ było teoretycznie nie jakie.Nie miał możliwości dobrania do koloru , każdy A niszczył by mu układ w najlepszym wypadku dałby 2 pary ).Mając 2 auty i w dodatku na 4 i wejście w pule jest dla mnie nie zrozumiałym zagraniem . 52 - 7 - 1(as) = 44 karty , tylko 2 polepszające .Stosunek procentowy że wygra się to zagranie dla flop wynosi jakieś 2% !

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 11:04

Miał około 16% na zwycięstwo, a na freerollach takie rzeczy się zdarzają :] Dlatego specjalizuję się w sng, o wiele wyższy poziom ;) Tylko jak gramy w 9 osób to może się zdarzyć, że całą grę nie trafimy porządnej karty ;) Miałeś pecha, zdarza się :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 26 lis 2008, 15:23

trafiles na debila ktory tyle siana sprawdza na gutshota moim zdaniem zle zagrales ze dales do gry wpuscic tylu graczy.. w koncu AA to jest tylko 1 para i im wiecej graczy tym mniejsze szanse na wygranie jezeli widziales ze koles moze drawowac no to nic lepszego jak all in, masz wieksze szanse na wygranie + dla niego to duzy dylemat czy wejsc czy nie wejsc, no ale dla takich typkow (zwlaszcza ze to byl free roll) to jednak nie. Bad Beat - pech i to wszystko. nastepnym razem wiekszy reise musi byc bo AA to tylko jedna para...

Awatar użytkownika
tomziolo
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: tomziolo » 26 lis 2008, 18:12

Jezeli to byl typ gracza, ktory z As na reku wchodzi we wszysstko( a tak prawdopodobnie bylo), to nawet gdybys na preflopie dal allina to on i tak by w to wszedl.
A poze tym to freeroll a te jak wiadomo rzadza sie swoimi prawami( a raczej ich brakiem)
P.S.Albert
;) Dlatego nie zagrywam all in nawet z AA, chyba że już muszę lecieć :)
a ile razy tak naprawde po flopie zrzucilesAA, bo ja z czystym sumieniem ani razu

Awatar użytkownika
Albert
-#VIP
-#VIP

Postautor: Albert » 26 lis 2008, 18:18

Ani razu :] Ale z jedną parą, nawet asów, raczej bym nie postawił all in, chyba że byłby to turniej już po czystkach, czyli gdybym miał pewność, że sami rozsądni ludzie zostali :] Po prostu to się czuje. Zwłaszcza jeżeli przed flopem się nie podbijało, to trochę nie bardzo all in :] Ja tak gram, każdy może inaczej, heh, na tym to polega, żeby grać swoją grę ;)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”