[SH] [NL20] AA
-
Maciejjas
- -#VIP

[SH] [NL20] AA
http://www.pokerhand.org/?3466342P
czy molem to przewidziec czy call na turnie poprawny ?
Koles bardzo czesto wchodzil lecz jakeis rece normalne pokazywal ...
czy molem to przewidziec czy call na turnie poprawny ?
Koles bardzo czesto wchodzil lecz jakeis rece normalne pokazywal ...
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:07 przez Maciejjas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kornik
grales zaczej ze slabym przeciwnikiem, dolozyc 0.35 z SB majac 34s to raczej glupota. No i pojawil sie dosc niebezpieczny flop. Po flopie dobrze zagrane, zbadałeś sytuację, skoro dołożył przeciwnik musiał coś mieć, draw i 8 albo K prawdopodobna. Turn bardzo zły dla Ciebie, przeciwnik bez wachania daje all in, powinieneś wówczas odpuścić, no ale dwa asy to nie tak łatwo sie wyrzuca, wiem coś o tym. Set albo kolor murowany u wroga, powinieneś to wywnioskować, mimo ogromnej początkowej przewagi
- sprinter_1989
- -#VIP

To było oczywiste że musi mieć draw do koloru, ewentualnie seta ... Czyli powinnieneś spasować ... Albo przed flopem zrobić większe podbicie żeby nie sprawdził ... Ale skoro on tak czy tak z 34 sprawdza Cie to raczej dobry gracz z niego nie jest tylko miał bardzo dużo szczęścia na które nic nie poradzisz ... Ja osobiście przed flopem zagrywam AA jak najmocniej, a jeśli na flopie nie ma jakiejś pary lub trzech kolorów to ide odrazu allin... Chyba że A wychodzi mi na flopie to wtedy staram się wyciągnąć jak najwięcej od przeciwników, zwarzając czy nie dochodzi komuś przez przypadek kolor albo strit który by mnie przy moim secie eliminował ... Najlepszy flop przy AA na ręce to A i dwie jakieś karty z innej "parafi" i oczywiście w "tęczy"... Ogólnie wydaje mi się że żle to zagrałeś ... Ale wiem że ciężko spasować gdy sie ma AA na ręce 
-
konieczny
- -#VIP

- sprinter_1989
- -#VIP

konieczny69 pisze:sprinter_1989 pisze:Ja osobiście przed flopem zagrywam AA jak najmocniej, a jeśli na flopie nie ma jakiejś pary lub trzech kolorów to ide odrazu allin...
a to dziwnie bardzo
Twoja wypowiedz wniosła do tego tematu tyle że szok ... jak chcesz pisać jednym zdaniem wszędzie to wogóle daj sobie spokój z pisaniem bo to nie ma sensu
Post do usunięcia
-
konieczny
- -#VIP

sprinter_1989 pisze:konieczny69 pisze:sprinter_1989 pisze:Ja osobiście przed flopem zagrywam AA jak najmocniej, a jeśli na flopie nie ma jakiejś pary lub trzech kolorów to ide odrazu allin...
a to dziwnie bardzo
Twoja wypowiedz wniosła do tego tematu tyle że szok ... jak chcesz pisać jednym zdaniem wszędzie to wogóle daj sobie spokój z pisaniem bo to nie ma sensu![]()
Post do usunięcia
*od razu
*w ogóle
precyzyjniej, Twoja rada zagrywania all-in z para asow po flopie to glupota
- mihi
- -#aktywny

a ja w odroznieniu do was rozumiem chyba o co sprinterowi chodzi z tym all inem
i jak sam kornik napisales tu jest odpowiedz:
skoro zal ja zrzucac to lepiej niech pozostali zrzuca
ale osobiscie mi tez taka gra nie pasuje ale widze w tym jaks metode
i napewno nie jest to jakis wieki blad w grze, tymbardziej ze sprinter pisal ze patrzy co jest na flopie i to jest wazne
ps mi tez strasznie ciezko jest zrzucic 2 asy i moze poprobuje to w praktyce
kornik pisze:no ale dwa asy to nie tak łatwo sie wyrzuca,
i jak sam kornik napisales tu jest odpowiedz:
skoro zal ja zrzucac to lepiej niech pozostali zrzuca
ale osobiscie mi tez taka gra nie pasuje ale widze w tym jaks metode
ps mi tez strasznie ciezko jest zrzucic 2 asy i moze poprobuje to w praktyce
- arek_FJ
- -#aktywny

-
konieczny
- -#VIP

anula10 pisze: Gdyby mial 8 to zapewne przebilby twoj bet po flopie.
podejrzewam, ze by callawal z setem dajac przeciwnikowi jeszcze jedna szanse na zabranie puli
Ostatnio zmieniony 18 lis 2008, 15:22 przez konieczny, łącznie zmieniany 1 raz.
- arek_FJ
- -#aktywny

- mihi
- -#aktywny

nie bierzecie pod uwage ze w tym konkretym przypadku z tymi asami mial rowniez w nich karo - wiec dawalo mu to kolejnych osiem kart do pobicia prziwnika plus 4 do fula wiec z odsami tak zle nie bylo w przypadku macijasa
ja nie ocenialbym tej parti na turnie z pozycji 2 par (A i 8 ) tylko z pozycji dobierania do zdecydowanie lepszego ukladu
jezeli dobrze wyliczylem w puli przed AI bylo 3 w puli, wiec te 2,5 nie bylo az tak duza kwota zeby to sprawdzic majac drawa do koloru i do fula i z asami na reku (jezli przelozyc to na papier to oczywiste by bylo ze te 12 odsow lamie sie przy tym podbiciu ale czasami warto zaryzykowac mimo ze mial ok 25 % na dobranie do ukladu wygrywajacego)
to wszystko nie zmienia faktu ze pre flop zdecydowanie za slabo i pewnie sam to juz wiesz i inaczej rozegrasz nastepne asy
ja nie ocenialbym tej parti na turnie z pozycji 2 par (A i 8 ) tylko z pozycji dobierania do zdecydowanie lepszego ukladu
jezeli dobrze wyliczylem w puli przed AI bylo 3 w puli, wiec te 2,5 nie bylo az tak duza kwota zeby to sprawdzic majac drawa do koloru i do fula i z asami na reku (jezli przelozyc to na papier to oczywiste by bylo ze te 12 odsow lamie sie przy tym podbiciu ale czasami warto zaryzykowac mimo ze mial ok 25 % na dobranie do ukladu wygrywajacego)
to wszystko nie zmienia faktu ze pre flop zdecydowanie za slabo i pewnie sam to juz wiesz i inaczej rozegrasz nastepne asy
- mihi
- -#aktywny

- encepence
- -#VIP

- Albert
- -#VIP

-
phonik
- -#aktywny

Po sprawdzeniu na flopie takiego podbicia, czekalbym na turnie na jego reakcje, gdyby podbil, to pewnie bym zrzucil reke, bo karty na stole niezbyt ladne.
Na pewno nie posunal bym sie do all-ina, jesli chcesz kogos wystraszyc to odpowiednio podbij a nie wbijaj wszystkiego, bo przewaznie tak to sie wlasnie konczy.
pozdr
Na pewno nie posunal bym sie do all-ina, jesli chcesz kogos wystraszyc to odpowiednio podbij a nie wbijaj wszystkiego, bo przewaznie tak to sie wlasnie konczy.
pozdr
-
Fillag
- -#pretendent

Asy i krole z doswiaddczenia podbijam mocno preflop, najlepiej gdy uda sie doprowadzic do sytuacji preflop all in. Po flopie to juz rozne cuda sie dzieja... ile razy 2 pary, str8 i flush drawy bily moje asy i krole to glowa mala.
A tak wiesz ze masz z 80% i spokojnie bez stresu patrzysz jak wyskakuja kolejne karty zeby na koncu zgarnac stacka przeciwnika lub rozwalic monitor i powyklinać na czym swiat stoi.
A tak wiesz ze masz z 80% i spokojnie bez stresu patrzysz jak wyskakuja kolejne karty zeby na koncu zgarnac stacka przeciwnika lub rozwalic monitor i powyklinać na czym swiat stoi.