[NL] [FREEZOUT] AA

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 06 gru 2008, 00:35

SZczerze jak dla mnie to nie ma zasady. Ostatnio jako że gram codziennie to sam nie wiem co bym zrobił.
1. Ostatnio w realnej grze ze znajomymi poszły all in jeden miał AA ja miałem KK a koleżanka która miała JJ wygrała bo na flopie pojawił się J a i jeszcze był kolega z 77 także jak na youtube. szaleństwo.

W necie to wypowiem sie na temat paradise-brak-polskiej-licencji! bo tu gram ale po świętach zmieniam serwer. Ogólnie bardzo często jest tak że dostajesz parę AA a ktoś ma KK lub JJ i flop przeważnie bardzo utrudnia. Kwestia tego ile ma przeciwnik i ile kosztuje cię call lub też czy karta idzie czy nie. Ja mam obecnie tak że przeważnie karta jest ok i wygrywam przynajmniej jedno rozdanie na orbitke i to nie takie za blindy tylko więcej albo jest totalna klapa i lepiej wtedy pasować a najlepiej to opuścić pokera na jakieś 2-3 godziny. bo wtopy się zdażają.

Dominos
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Dominos » 06 gru 2008, 08:24

Nigdy nie wiadomo, często widzę na wielu serwerach jak ludzie z AA na ręku wchodzą ALL IN i to jest dla mnie bezsensowne. Prawie zawsze przegrywają nawet ze słabymi 22 gdzie w riverze przychodzi trzecia dwójka ;]

Fillag
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Fillag » 11 gru 2008, 00:12

Dostajesz AA lub KK to najlepiej gdy dochodzi do sytuacji gdy wciagasz przeciwnika lub przeciwnikow (najlepiej nie wiecej niz 2) w gre all-in preflop. Wtedy nie masz juz zadnych dylematow i wszystko w rekach opatrznosci (a szanse są po twojej stronie ;D).

Sam wiem ze ciezko asy lub krole odpuscic i wiele razy przez to wtapialem stack. Ogolnie nad pasowaniem tych kart musze jeszcze popracowac ;pp

machel
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: machel » 11 gru 2008, 00:49

Moim zdaniem najważniejsze żeby nie rozgrywać wiele razy tak samo jednej ręki bo wtedy dajemy przeciwnikom szansę na domyślenie się co możemy posiadać, a tego przecież byśmy nie chcieli :).

Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

Re: AA

Postautor: Cold.FuzZion » 12 gru 2008, 23:13

SithJarr pisze:
sprinter_1989 pisze:Nie ma na świecie pokerzysty który przed flopem odpuści tą ręke.

Sytuacja taka:

Rozpoczyna sie Main Event WSOP, wpisowe 10k$, zbierales caly rok
.
Pierwsze rozdanie - dostejesz AA, podbijasz delikatnie, ze dwie osoby sprawdzaja, nagle ktos wali ALL-IN tuz przed Roba. Sprawdzisz?

Turniej raz na tok, wpisowe 10.000$, spelnienie marzen kazdego pokerzysty. Powiedzmy ze ty masz AA, ktos inny ma KK. Szanse masz pewnie jakies 85-90%. Jak sie podwoisz - w poczatkowej fazie nie ma to wielkego znaczenia. Jak bedziesz mial to 15% pecha - pakujesz sie po pierwszym rozdaniu i wracasz do domu ekonomicznymi liniami :-)

Sprawdzilibyscie to? Bo ja nie wiem...

Jezeli masz taka sytuacje tzn ze blad popelniles zapisujac sie na taki turniej. Zeby wejsc do gry za 10k to musisz miec br przynajmniej 200k - podstawy z serii br management.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”