[NL][1,15$][FR]AA

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
nbf
-#aktywny
-#aktywny

[NL][1,15$][FR]AA

Postautor: nbf » 31 paź 2008, 21:23

chce dodac zanim ktos cos napisze, oglnie w double or nothing 8 na 10 graczy jest strasznie tight, i jaki kolwiek rise sa pasowane i ma sie blindy, to ma swoje dobre strony ale w momencie kiedy dostajesz dobre karty 4x BB, to masz foldy, z drugiej strony mozesz dac komus z bleta upolowac fajny układ, kolo macieju, milio bedzie poczytac wasze za malo rise preflop itp, ale jak wy byscie to rozegrali, dodam tylko obesrwujac stol ze tylko limpowaniem mozna zobaczyc flopa

oto przebieg

PokerStars-nielegalny-w-PL! Rozdanie nr 21648653308: Turniej nr 117598966, $1.00+$0.15 Hold'em No Limit - Poziom IV (50/100) - 31/10/2008 16:14:05 ET
Stół '117598966 1' 10-max Miejsce nr 6 to rozdający
Miejsce 1: Melwood (630 żetonów)
Miejsce 2: nmcharlie (1565 żetonów)
Miejsce 3: 21kartoon (990 żetonów)
Miejsce 4: nbf_thc (4110 żetonów)
Miejsce 5: mcnabbo (1490 żetonów)
Miejsce 6: GJERRILD (2000 żetonów)
Miejsce 9: Gunndern (3155 żetonów)
Miejsce 10: smallieking (1060 żetonów)
Melwood: wpłaca ante 10
nmcharlie: wpłaca ante 10
21kartoon: wpłaca ante 10
nbf_thc: wpłaca ante 10
mcnabbo: wpłaca ante 10
GJERRILD: wpłaca ante 10
Gunndern: wpłaca ante 10
smallieking: wpłaca ante 10
Gunndern: wpłaca małą ciemną 50
smallieking: wpłaca dużą ciemną 100
*** KARTY WŁASNE ***
Gracz nbf_thc otrzymał [ :Ac :Ah]
Melwood: pasuje
nmcharlie: pasuje
21kartoon: pasuje
nbf_thc: podbija 100 do 200
mcnabbo: pasuje
GJERRILD: pasuje
Gunndern: pasuje
smallieking: sprawdza 100
*** FLOP *** [ :Ad :Ts :2c]
smallieking: czeka
nbf_thc: czeka
*** TURN *** [ :Ad :Ts :2c] [ :3c]
smallieking: zagrywa 200
nbf_thc: podbija 500 do 700
smallieking: podbija 150 do 850 i wchodzi all-in
nbf_thc: sprawdza 150
*** RIVER *** [ :Ad :Ts :2c :3c] [ :Qh]
*** POKAZANIE KART ***
smallieking: pokazuje [ :As :4s] (parę Asy)
nbf_thc: pokazuje [ :Ac :Ah] (trójkę, Asy)
nbf_thc wygrał 2230 z puli
*** PODSUMOWANIE ***
Łączna pula 2230 | Prowizja 0
Stół [Ad Ts 2c 3c Qh]
Miejsce 1: Melwood spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 2: nmcharlie spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 3: 21kartoon spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 4: nbf_thc pokazał [Ac Ah] i wygrał (2230) z trójkę, Asy
Miejsce 5: mcnabbo spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 6: GJERRILD (rozdający) spasował przed Flop (nie zagrał)
Miejsce 9: Gunndern (mała ciemna) spasował przed Flop
Miejsce 10: smallieking (duża ciemna) pokazał [As 4s] i przegrał z parę Asy
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:05 przez nbf, łącznie zmieniany 1 raz.

MosQ
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MosQ » 02 lis 2008, 00:56

Ja bym tam zgarnal blindy i do widzenia w takiej sytuacji a na pewno nie bawil sie w slowplaya bo po co?? Masz ponad 4k w chipsach pewna wyplate za pierwsza 5 praktycznie i po co tu sie pchac w jakies podejrzane zbieranie, jakis ss bedzie chcial zagrac to jak dostanie QQ to Cie i tak z pushuje wiec argument o foldowaniu masowym mnie nie przekonuje a nie oczekujmy ze jak dasz rasia do 4bb to Cie bede callowac jakies trashe.

pozdro

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 04 lis 2008, 18:46

e tam... kazda gra jest inna i kazdy turniej inny.... trzeba grac wedlug jakis zasad ale trzeba jeumiec zinterpretowac na dany stolik i danych graczy, oceniles ich na mocno tihght i kazde podbicie fold... dostales AA i Twoim zadaniem jest wpuscic do gry jak najmniejszą liczbę graczy ale większąlub równą jeden :D no i tak jak to przewidziales tak sie stalo - nie mam zastrzezen... aczkolwiek koles byl na bb i mogl sprawdzic ze wszystkim no i juz nie masz zadnego reada o graczu i teraz decyduje tylko szczescie... set A na flopie, dwa drawy do strita i zadnego do koloru... hmm nie masz zadnego reada ale stawiasz swoj set A za nutsa, grasz slow play i wygrywasz... jezeli byles tego pewny to zagranie super wyciagnales max zetonow od kolesia, ale jezeli bys sie mylil i sprawdzilby Cie z 45? albo KcJc? :D

Awatar użytkownika
MenFromPoland
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: MenFromPoland » 06 lis 2008, 00:16

Zagrałem przed chwilką AA właśnie slowplay i pomimo wygranej ręki i trafienia seta na flopie nie jestem zadowolony :/ - dlaczego; już wyjaśniam:

Obrazek

1. Jak widać pomimo trafienia seta na flopie pierwszy gracz zrobił bet 300, drugi call i pierwsza trudna decyzja - czy grać allin i zadowolić się pulą czy grać call/rais?

2. Zrobiłem mały rais - 777, chciałem aby jeden z moich przeciwników zagrał call, a drugi fold, co się nie udało; obaj zrobili call.

3. Na turnie ukazał się K pik, co pogorszyło moją sytuację. Liczyłem, że niestety któryś z moich przeciwników dobrał do koloru i pierwszy z nich od razu zagral za wszystko.

4. Ponieważ ten sam zawodnik wcześniej grał bet/call było bardzo prawdopodobne, że ma kolor na niskich kartach - stąd allin a nie bet. Jednakże ponieważ miał zdecydowanie mniej chipsów, niż Ja zdecydowałem się go sprawdzić.

Udało się :) Na szczęście tym razem trafiłem na słabego gracza.

Na przyszłość grając standardowo 4xBB preflop powinienem się go pozbyć już przed flopem, dzięki czemu zaoszczędziłbym sobie nerwów i zmniejszył szansę na skuteczny draw.

Obrazek

Pozdrawiam

Tomi99
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tomi99 » 08 lis 2008, 16:31

zalezy na jakim stopniu turka o ile to turek jest
ile sie ma kasy a ile inni
czy inni sa agresywni czy nie
przy AA i A na fopie mozna kogos przylapac zeby sie sam w rzucil:)

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”