[NL][1$][normal45os] AA

Analizy rozdań poker teksas z gier sit'n go wielostołowych (18, 30, 45, 90, 180 osobowe itp.).
Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

[NL][1$][normal45os] AA

Postautor: karwek » 08 sty 2013, 13:25

PokerStars-nielegalny-w-PL! - $0.91+$0.09|10/20 NL (9 max) - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

Sabidan (UTG): 1,290.00
1biser (UTG+1): 1,748.00
bizarre90 (MP): 1,470.00
Muha 77 (MP+1): 1,470.00
Malun Artak (LP): 1,590.00
R.Filin (CO): 1,320.00
Kris92AA (BTN): 1,800.00
CHEMIST961 (SB): 1,312.00
ShootinSnake (BB): 1,500.00

CHEMIST961 posts SB 10.00, ShootinSnake posts BB 20.00

Pre Flop: (30.00) bizarre90 has A:diamond: A:heart:

fold, 1biser raises to 50.00, bizarre90 raises to 135.00, fold, Malun Artak calls 135.00, fold, fold, CHEMIST961 calls 125.00, fold, 1biser calls 85.00

Flop: (560.00, 4 players) 9:diamond: 2:spade: 2:club:
CHEMIST961 checks, 1biser checks, bizarre90 bets 260.00, fold, fold, 1biser calls 260.00

Turn: (1080.00, 2 players) T:heart:
1biser checks, bizarre90 bets 520.00, 1biser raises to 1,353.00 and is all-in, bizarre90 calls 555.00 and is all-in

River: (3230.00, 2 players) 5:club:

7 rozdanie w turnieju, nie grałem wcześniej żadnego rozdania. Gość też niczym szczególnym się nie wykazywał wcześniej, zebrał 2 pule w pierwszych 2 rozdaniach nie pokazując ręki, grając agresywnie. Co zrobiłem źle, co dobrze?

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 08 sty 2013, 13:36

na takich blindach AA to bardzo trudna ręka do rozgrywania, po prostu jest wielu limperów, ludzi którzy callną sobie luźno żeby zobaczyć flopa i jeżeli zachaczą to będą grali z drawem lub czymkolwiek a przede wszystkim nie można zbyt wysoko zabetować żeby w ogóle dostać akcję co sprzyja tworzeniu się niebezpiecznych multiwayów.

Preflop dobrze, na flopie wygląda to raczej bezpiecznie, flop rainbow i tak naprawdę nie spodziewał bym się tu aby któryś z przeciwników otwierał z jakimiś dwójkami już bardziej możliwy jest pocket 99. tutaj bet za 1/2 pota jest ok chociaż trochę podejrzane wydaje mi się to że gra check/call wygląda mi to tak jak by mając pocketa 99 próbował trapować, chociaż jakieś KK/QQ mógł by grać podobnie.

na turnie stackoff czyli tak jak powinno to wyglądać, ciężko to grać bo jednak mógł grać jakiegoś niskiego pocketa i na flopie mógł trafić już full house, ewentualnie na turnie z pocketem TT w końcu miałeś multiwaya na flopie. Możliwe że trapuje full house/tripsa (ale raczej to pierwsze) lub gra w ten sposób z jakimś pocketem wyższym niż TT, 99. Pewnie zagrał bym to podobnie.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 08 sty 2013, 14:22

Dla mnie ręka również dobrze rozegrana chociaż ja na tunr zagrywam już za 3/4 pul.i w jego zakresie mogą być pary typu KK QQ JJ również niskie pockety może też mieć AA mało prawdopodobne ale zdarza się, no i nieszczesne dla ciebie sety trafione;) Ja bym tego nie zrzucił;) board praktycznie idealny dla Ciebie;) Poza turnem ręka wg mnie rozegrana dobrze ;)

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 08 sty 2013, 14:41

mateuszek115 pisze:Dla mnie ręka również dobrze rozegrana chociaż ja na tunr zagrywam już za 3/4 pul.i w jego zakresie mogą być pary typu KK QQ JJ również niskie pockety może też mieć AA mało prawdopodobne ale zdarza się, no i nieszczesne dla ciebie sety trafione;) Ja bym tego nie zrzucił;) board praktycznie idealny dla Ciebie;) Poza turnem ręka wg mnie rozegrana dobrze ;)

Na turnie to właściwie nie ma większego znaczenia jak on to zagra (oczywiście chodzi mi tu o bet sizing wiedząc ze będziemy tu valuebetowac), nie ma już raczej kart na riverze które by mogły mu zagrozić może poza sytuacjami gdzie na riverze by się uzupełnił full house przeciwnika co się nie zdarzy zbyt często. I tak jest pot commited więc czy zagra za pół puli czy za 3/4 w puli dwu osobowej to nie ma dużego znaczenia.

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 08 sty 2013, 14:50

L00SECANN0N pisze:Na turnie to właściwie nie ma większego znaczenia jak on to zagra (oczywiście chodzi mi tu o bet sizing wiedząc ze będziemy tu valuebetowac), nie ma już raczej kart na riverze które by mogły mu zagrozić może poza sytuacjami gdzie na riverze by się uzupełnił full house przeciwnika co się nie zdarzy zbyt często. I tak jest pot commited więc czy zagra za pół puli czy za 3/4 w puli dwu osobowej to nie ma dużego znaczenia.

Na turn myślałem identycznie, połowę puli gram tylko dlatego, że i tak będę pot committed, czy zagram za 1/2, za 3/4 to i tak wrzucam wszystko na river. Jeśli byłem z tyłu na flopie, to na turn nic się nie zmieniło i gram dalej swoją grę, chcąc wyciągnąć jak najwięcej z ziomka.
Ja w jego range widziałem suited connectory, każdą pocket parę 22-TT, suited broadway, suited Ax. Wyższe pary na pewno będzie 4 betował, bo granie JJ 4way jest mega ekstremalne i każda overkarta jest scary. Dlatego z jego range wyrzucam JJ+

Zastanawiam się ciągle, czy pf nie za mało/za dużo. Wiem, że chodzi tu o pare żetonów, ale te pare zetonów sprawia, ze dajemy komuś oddsy lub nie ;)

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 08 sty 2013, 15:00

karwek pisze:Na turn myślałem identycznie, połowę puli gram tylko dlatego, że i tak będę pot committed, czy zagram za 1/2, za 3/4 to i tak wrzucam wszystko na river. Jeśli byłem z tyłu na flopie, to na turn nic się nie zmieniło i gram dalej swoją grę, chcąc wyciągnąć jak najwięcej z ziomka.
Ja w jego range widziałem suited connectory, każdą pocket parę 22-TT, suited broadway, suited Ax. Wyższe pary na pewno będzie 4 betował, bo granie JJ 4way jest mega ekstremalne i każda overkarta jest scary. Dlatego z jego range wyrzucam JJ+

Zastanawiam się ciągle, czy pf nie za mało/za dużo. Wiem, że chodzi tu o pare żetonów, ale te pare zetonów sprawia, ze dajemy komuś oddsy lub nie ;)

Właściwie w takiej sytuacji to wrzucasz już na turnie, ale faktycznie masz rację jak nie dostaniesz raisa na turnie to i tak na river wrzucasz co by nie spadło :)

Z tym dawaniem oddsów to tu masz akurat problem na niskich blindach bo jak zrobisz overbeta jakiegoś to rzadko kiedy ci się wysypie (a nie chodzi nam przeciez o zgarniecie 5BB trzymajac rakiety :) ) ktoś chyba ze trzyma KK,QQ, czasem AK i bedzie sie bal grać to postflop lub po prostu wie ze postflop grac nie umie, ale mogles zagrac tam nieco wyzej, wielu ludzi tak robi z wczesnych pozycjii na niskich blindach wlasnie po to zeby nie dawac dobrych oddsów, tyle że wiesz jak jest na niskim limicie to i oddsów nie potrzebuja zeby sobie callnac z jakimis connetorami itp.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 08 sty 2013, 15:23

karwek pisze:Ja w jego range widziałem suited connectory, każdą pocket parę 22-TT, suited broadway, suited Ax. Wyższe pary na pewno będzie 4 betował, bo granie JJ 4way jest mega ekstremalne i każda overkarta jest scary. Dlatego z jego range wyrzucam JJ+
W takich turach ludzie lubia limpowac z wysokimi parami zeby budowac pule na niskim flopie więc w przyapdku twojego raisu bluff na flopie lub trafienu jakiejs niskiej pary koles limpowaniem, bedzie chcial od ciebie wyciagac jak najwięcej żetonów po mimo niebezpieczeństwa trafienia scary card. Popatrz na to z innej strony; masz KK QQ JJ, koleś przed tobą raisuje, w przypadku twojego reraisu koles wyrzuca wszystkie blefy, więc może koleś też tak myśleć posiadając monstery na ręce i limpujac ;)

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 08 sty 2013, 15:30

mateuszek115 pisze:
karwek pisze:Ja w jego range widziałem suited connectory, każdą pocket parę 22-TT, suited broadway, suited Ax. Wyższe pary na pewno będzie 4 betował, bo granie JJ 4way jest mega ekstremalne i każda overkarta jest scary. Dlatego z jego range wyrzucam JJ+
W takich turach ludzie lubia limpowac z wysokimi parami zeby budowac pule na niskim flopie więc w przyapdku twojego raisu bluff na flopie lub trafienu jakiejs niskiej pary koles limpowaniem, bedzie chcial od ciebie wyciagac jak najwięcej żetonów po mimo niebezpieczeństwa trafienia scary card. Popatrz na to z innej strony; masz KK QQ JJ, koleś przed tobą raisuje, w przypadku twojego reraisu koles wyrzuca wszystkie blefy, więc może koleś też tak myśleć posiadając monstery na ręce i limpujac ;)

Co ty za bzdury tu wypisujesz aż zgłupiałem jak to czytam, budoawnie puli limpami ? żartujesz sobie czy dziś już coś piłeś ? z pocketami limp opłaca się jedynie wtedy gdy chcesz trafić seta, taka para jak KK,QQ nie musi trafić seta żeby grać dobrze po flopie wiec limp z takimi kartami to zbrodnia. Limpując nigdy nie nabudujesz puli, ja wolę mieć pulę w HU nabudowaną jednym valuebetem niż mniejszą lub równą pulę w 6 way pocie gdzie na wielu flopach nigdy nie będę wiedział na czym tak naprawdę stoję.
JJ to nie jest wcale taka mocna ręka, często jej wartość jest przeceniana a na wielu flopach po prostu ciężko się ją gra więc on tu na pewno nie limpnie JJ (pomijajac juz fakt ze on preflop nie limpuje tylko betuje x2.5).

Limpowaniem nie da się wyciągnąć jak najwięcej żetonów, nie w tak wczesnej fazie turnieju.

Awatar użytkownika
mateuszek115
-#VIP
-#VIP

Postautor: mateuszek115 » 08 sty 2013, 16:08

Sorry źle to wszystko napisałem. Nie chodziło mi tu o limpowanie tylko o callowanie. nie potrzebnie gram i pisze posty;) Końcowe zdanie tylko przekazuję moją myśl. Chodziło mi o to że w przypadku bluff raisu po flopie przez hero reraias oponenta wyrzuca wszystkie blefy więc call może być grany dla value. Nieraz spotkałem się z sytuacją jak koleś sprawdza mój rais pre flop a później przy niskim flopie betuje bez pozycji, w przyadku suchego flopa i mojej mocnej ręki, nieraz to calluje po to żeby kolo powtórzył rais na turn. Chodzi mi o to że krawek napisał że wyklucza ręce typu JJ+ bo koleś by to 4 betował

Wróć do „Sit'n Go multitable”