Poker770 "TURBO" NLH Heads Up 5 20/40,
Button Hero (1770)
BB BB (1230)
Preflop: Hero is on the Button with Ac Ad
Hero raises to 80, BB calls 40.
Flop (160) 6c 7c Qs
BB checks, Hero bets 80, BB calls 80.
Turn (320) 9d
BB checks, Hero bets 240, BB raises to 520, Hero ?
Co ma zrobić Hero?
18ręka z tym typem, b.rzadko podbija z buttona 2x, przeważnie limpuje i większość moich przebić z BB calluje. wygląda na w miarę ogarniętego.
[SnG][5$][Turbo 4min] AA
- Szfiecu
- LEGENDA

sl1wk4 pisze:b.rzadko podbija z buttona 2x, przeważnie limpuje i większość moich przebić z BB calluje
sl1wk4 pisze:Button Hero (1770)
BB BB (1230)
fajnie tylko, że napisałeś o zachowaniach w sytuacji odwrotnej do tego rozdania
Ogólnie to na flopie uwaliłbym za min pot. Preflop skoro często Cię calluje też grałbym 3x a nie minibet.
- drynk
- LEGENDA

Z takimi ludźmi jak napisałeś gra mi się najgorzej, drażni mnie brak konstruktywnej akcji z ich strony i jakoś nie potrafię do tego dostosować swojej taktyki. Nie nazwałbym ich mianem "ogarniętych" bo callowanie oop i limpowanie z dealera samo w sobie nie należy do zachowań gracza "ogarniętego".
W tym konkretnym rozdaniu stackuję się na turnie i jestem happy oglądając u gościa QK albo coś.
W tym konkretnym rozdaniu stackuję się na turnie i jestem happy oglądając u gościa QK albo coś.
- Sliwa
- -#VIP

Miałem to dopisać przy pisaniu posta, że zgadzam się z większym betem na flopie przynajmniej 120 lub pula ale zapewne by callnal nawet to 120 zamiast 80. Poczekam na resztę opinii jak ktoś będzie chętny jeszcze
Szfiecu jeżeli zawsze podbijam tyle, to nie mogę z asami grać 3x beta pre flop bo od razu to będzie co najmniej dziwne...
A co do gracza ogarniętego to w sumie tak jak piszesz drynk może zbyt pochopnie ale coś tam ogarnia
Szfiecu jeżeli zawsze podbijam tyle, to nie mogę z asami grać 3x beta pre flop bo od razu to będzie co najmniej dziwne...
A co do gracza ogarniętego to w sumie tak jak piszesz drynk może zbyt pochopnie ale coś tam ogarnia
- urnotindanger
- -#aktywny

- drynk
- LEGENDA

- urnotindanger
- -#aktywny

- justnutsbaby
- -#aktywny

-
konieczny
- -#VIP

urnotindanger pisze:drynk pisze:urnotindanger pisze:Quite snap fold, mógłbym zmienic decyzje jeśli zobaczylbym full HH
GL all
Proszę o uzasadnienie
Info jest takie, że ma na turnie 2pairs+
AA<< 2pairs+
Simple
Na tych stawkach gracze maja tendencje do overplayowania TP, myslisz, ze nigdy nie zobaczysz u przeciwnika jakiegos Q bez drugiej pary? Zgadzam sie oczywiscie, ze wyglada to mocno, ale patrzac przez pryzmat stawek, jego umiejetnosci i innych czynnikow mozna sie tu pokusic o sprawdzenie?
- urnotindanger
- -#aktywny

konieczny pisze:
Na tych stawkach gracze maja tendencje do overplayowania TP, myslisz, ze nigdy nie zobaczysz u przeciwnika jakiegos Q bez drugiej pary? Zgadzam sie oczywiscie, ze wyglada to mocno, ale patrzac przez pryzmat stawek, jego umiejetnosci i innych czynnikow mozna sie tu pokusic o sprawdzenie?
Dołożysz na turn i masz 100% AI na river, strata żetonów
-
konieczny
- -#VIP

urnotindanger pisze:konieczny pisze:
Dołożysz na turn i masz 100% AI na river, strata żetonów
sry, chcialem napisac, zeby wsunac sie na turnie
- Sliwa
- -#VIP

Dzięki za analizę, też widziałem tam 2pairs min. ale coś (ala kobieca intuicja
) mówiło, że może mieć tp+fdraw albo cuś i mogę być lepszy.
Idąc tym samym, mając do dyspozycji fold/wsunięcie, postanowiłem tym razem wsunąć i jak zwykle nie miałem racji
saw flop | saw showdown
Button Hero (1770)
BB BB (1230)
Flop (160) 6c 7c Qs
Turn (320) 9d
BB checks, Hero bets 240, BB raises to 520, Hero raises to 1610, BB moves all-in for 550.
River (2460) 5d
BB shows 8c 5s
Hero shows Ac Ad
BB wins 2460 with A straight, Nine high
Później przegrałem flipa z 99 i finito, źle rozegrałem te Asy pomijając ten fold na turnie...
Nasi hu pros są nieomylni w takich sytuacjach
Dzięki za pomoc, gl
urnotindanger pisze:Dołożysz na turn i masz 100% AI na river, strata żetonów
Idąc tym samym, mając do dyspozycji fold/wsunięcie, postanowiłem tym razem wsunąć i jak zwykle nie miałem racji
saw flop | saw showdown
Button Hero (1770)
BB BB (1230)
Flop (160) 6c 7c Qs
Turn (320) 9d
BB checks, Hero bets 240, BB raises to 520, Hero raises to 1610, BB moves all-in for 550.
River (2460) 5d
BB shows 8c 5s
Hero shows Ac Ad
BB wins 2460 with A straight, Nine high
Później przegrałem flipa z 99 i finito, źle rozegrałem te Asy pomijając ten fold na turnie...
Nasi hu pros są nieomylni w takich sytuacjach
Dzięki za pomoc, gl