[FR] [FREEZOUT] [$5,5] AA

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Jah
-#VIP
-#VIP

Postautor: Jah » 09 maja 2011, 19:49

Przepraszam ale muszę zrobić trochę offtopa:
Wahi pisze:Gracz J.M.Wahi otrzymał [As Ah]
Lanny Mays: pasuje
gooorg jest rozłączony
J.M.Wahi napisał, "zzz"

Hahaha padłem :mrgreen:

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 10 maja 2011, 18:45

błędy ?

ponieważ nie grasz tych turniejów to nie znasz ich specyfiki.

nigdy się nie graj slow play AA.
na flopie pełnym drawów mini raise jest do niczego.
Albo od razu wsuwasz allin albo grasz flat call, zbyt czesto w tej fazie graja conectory i gappery - dobrze sie z tymi kartami kradnie blindy.

reszta jak dla mnie spoko.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 10 maja 2011, 19:07

Moim zdaniem preflop wcale nie wyrzucasz tak dużo, bo przeciwnicy na niskich stawkach nie lubią foldować do 3betów, szczególnie BvB. Także ja tutaj zawsze gram 3bet, tymbardziej do minraise'a.

Jeśli chodzi o flop to na takim boardzie zawsze raisuje więcej ponieważ przeciwnik nie zrzuca żadnego drawu do twojego przebicia.

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 11 maja 2011, 10:36

"przeciwnicy nie lubią foldować do 3 betów"

to się tyczy nie tylko sit'a'go ale i cashy na podobnych limitach i to jest moment w którym można wyciągnąć duży value
zawsze trzeba o tym pamiętać !

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 12 maja 2011, 10:17

tommko, nie wiem jakie ty filmiki oglądałeś, albo kto Ci takich rzeczy naopowiadał, ale czy Ty naprawde chcesz wrzucić all in 6k do pili niewiele ponad 1k?
Rzekłbym lekki overbet, ale jedno jest pewnie mini bet to jakiś dramat.
Sama koncepcja slow play asów nie jest zła, ale na takim flopie mini bet po prostu daje tak wielkie pot odds ze chyba sprawdziłbym z czymkolwiek.
Masz silną rękę ale stół bardzo nieciekawy, dlatego ze wszystkich drawów chcesz wyciągnąć jak najwięcej a do tego większy reraise ułatwia decyzje o zaangażowaniu, bo jeśli spadnie w miare bezpieczna karta na turn i po twoim becie dostaniesz all in to instant call bo będziesz za bardzo zaangażowany, a to bardzo bardzo ułatwia decyzje.
Jak dla mnie gra na totalnie dużym ryzyku, po takiej grze nie za bardzo powinieneś nigdy narzekać na bad bity bo sam się o nie prosisz.

Trampp
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Trampp » 25 maja 2011, 17:05

masaker pisze:tommko, nie wiem jakie ty filmiki oglądałeś, albo kto Ci takich rzeczy naopowiadał, ale czy Ty naprawde chcesz wrzucić all in 6k do pili niewiele ponad 1k?
Rzekłbym lekki overbet, ale jedno jest pewnie mini bet to jakiś dramat.
Sama koncepcja slow play asów nie jest zła, ale na takim flopie mini bet po prostu daje tak wielkie pot odds ze chyba sprawdziłbym z czymkolwiek.
Masz silną rękę ale stół bardzo nieciekawy, dlatego ze wszystkich drawów chcesz wyciągnąć jak najwięcej a do tego większy reraise ułatwia decyzje o zaangażowaniu, bo jeśli spadnie w miare bezpieczna karta na turn i po twoim becie dostaniesz all in to instant call bo będziesz za bardzo zaangażowany, a to bardzo bardzo ułatwia decyzje.
Jak dla mnie gra na totalnie dużym ryzyku, po takiej grze nie za bardzo powinieneś nigdy narzekać na bad bity bo sam się o nie prosisz.

+1 mini na turnie to porazka totalna - kazdy draw ci zalaci 9x kazdy fd i inne combo - jezeli cie przebije to ciezko cos tu zrobic - moze miec combo draw seta 2 pary i tu masz plecy - a z tymi drawami to czesciej sprawdzi niz przebije ale jednak nadal bym to callowal AT/KT/JT i inne

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”