[SNG][NL][1$] AA

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

[SNG][NL][1$] AA

Postautor: Spiegol » 08 gru 2010, 10:23

Ogółem nie ma za dużo analizowania, mam AA i trafiam seta na bezpiecznym flopie:

Obrazek

No, ale uczę się dopiero grać HU (właściwie rozegrałem 2 HU od wczoraj, więc nawet jeszcze nie uczę się, a próbuje sił :P), więc pytania do Was:

- preflop: koleś podbił do 3bb, ja zrobiłem reraise do 6bb, potrzebnie czy lepiej tylko sprawdzić i pułapkę zastawiać?
- flop: oczywisty check i call jego cbeta
- turn: jak już przeczekał po mnie to wiedziałem, że nic więcej nie zarobię na tym secie, często tak odpuszczał...
- a więc na koniec wraca pytanie czy nie lepiej było, by tylko sprawdzić raise preflop i callować na kolejnych streetach na tak bezpiecznym stole, by trochę więcej zarobić?

Jak mówiłem łatwe rozdanie, ale ciekaw jestem jak rozgrywać AA w HU!
PS wiem, że nie zawsze tak samo ;):P

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 08 gru 2010, 12:46

Hmmmm jak rozgrywac? bet, bet, bet :D

Grasz na 1$ stawkach, więc tutaj nie ma dobrych graczy. To znaczy, że możesz betować a przeciwnik będzie sprawdzać z bardzo słabym układem. Inna sprawa, to że przeciwko słabym graczom masz największe folding equity na river. Wynika to z tego,że jak mają oni np. gutshota to będą callować na flopie i turnie, ale na river jeśli mają 7high to już nie mogą nic zrobić. Dlatego nie czekaj flopa i turna, bo tracisz value.

Co do samego rozdania. Preflop standardowy 3bet to 9-10bb. Moim zdaniem na tych stawkach grasz 100% taki bet z asami, chyba że przeciwnik będzie się dużo zrzucać do 3betów (nie wiem czy to w ogóle możliwe). Cold callowanie jest tutaj najgorsze, bo ciężko będzie wrzucić cały stack. Nawet jak jest maniakiem i wiesz, że będzie grać agresywnie postflop, to lepiej przebić, bo on nadal zagra jak maniak.

Flop strasznie suchy, zagrałbym tutaj jakieś 40-50% pota, na turnie pewnie allin (przy założeniu, że podbijamy 360pre, 300+ na flopie).

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 08 gru 2010, 15:32

Ted ma racje, żadnych slow play, jak trafiasz to wycigasz ile sie da.Taka gra to tracenie kupę value.
nie po to czeka sie na takie ręce żeby zagrać je jak baletnica.
3beta graj też normalnie i agresywnie czyli 3x to co podbił przeciwnik. W tym przypadku to 9bb.A póxniej cbet w zależności od tego jak bardzo koleś jest loose.
W hu donki mają tendecję do dokładanie do cbeta z 2 czy 3 para albo gra do końca z parą na ręce.
Dlatego bez pozycji dobra jest akcja bet check bet bo wygląda jak blef lub bet check/reraise wyciąga więcej chyba ze średnich rąk

vanitas
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: vanitas » 10 gru 2010, 17:59

mini re-raise przed flopem spoko, jednak na tych stawkach ja bym przebił trochę więcej, tak 2,5 jego rais, na bank by dołozył, call na flopie spoko, ale brak zagrania na turnie uważam za błąd mimo wszystko

Markus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Markus » 10 gru 2010, 19:01

a dla mnie ten minirasie - zdradza siłę reki, tez gralbym wiekszego 3bet'a

m4r1usz
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: m4r1usz » 10 gru 2010, 19:07

Na flopie zagrałbym standardowego cbeta, zawsze jest szansa, że przeciwnik, pomyśli, że to cbet i będzie chciał nas wyblefować a A na flopie to bardzo dobra do tego okazja.
Na tych stawkach zazwyczaj ludzie myślą, że dobre układy się przeczekuje i pewnie dlatego już Ci więcej nie dołożył.

Wróć do „Heads up”