Postautor: Spiegol » 05 gru 2010, 18:08
Kurcze teraz tak patrzę, że kolejny gracz ma u Ciebie staty VP 40+, gracie na tych knockoutach tak luźno czy akurat z takimi ziomkami wrzucasz rozdania?? Bo przecież to fullring grasz, 40% to bardzo luźno jak na fullring.
Co do samego rozdania to gram all-in! Po pierwsze jeśli nie wszyscy tak luźno gracie preflop na knockout'ach to prawdopodobnie nadal jesteś z przodu, może trafił damę, może ma J i oesd, a może coś kompletnie innego skoro jest luźnym graczem, aczkolwiek weź moją analizę z przymrużeniem oka bo nie mam pojęcia czy to normalne staty na knockout, no i sam często przeceniam AA/KK i odpadam bo nie potrafię odpuścić.
Ale zwrócę uwagę jeszcze na jedną bardzo istotną rzecz w tym rozdaniu bez względu na staty gracza. Miałeś przed rozdaniem 1800 żetonów, po podbiciach zostaje Ci ich tylko 900, będziesz shortem i ciężko Ci się będzie utrzymać w grze, będą na Ciebie polować, ponadto pula wynosi już 2550 żetonów. Zważywszy, że zainwestowałeś półstacka w to rozdanie i będziesz w ciężkiej sytuacji po foldzie także zagrał bym all-in, zresztą skoro zdecydowałeś się na zagranie za 600 żetonów na flopie to ja już wtedy na Twoim miejscu wiedziałbym, że tej puli nie odpuszczę i był gotowy na all-in.