[NL] [FR] AA

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

[NL] [FR] AA

Postautor: Porcupin » 20 paź 2010, 10:52

Chyba będę regularnie wrzucał tutaj rozdania do analizy ;) Z wczorajszej ligi, jedno z pierwszych rozdań:

Dostaję na MP AA, mój stack to 7k blindy 50/100
Preflop:
UTG raise 250 (stack około 9k), UTG +1 call (stack trochę ponad 4k), wczesna pozycja call (stack chyba początkowy), do mnie foldy, ja raise do 850, foldy, UTG fold, UTG +1 call, wczesna pozycja call

Flop: 2s 8h 8s
UTG +1 check, wczesna pozycja check, ja bet 2k, UTG +1 raise all in do 4k, wczesna pozycja fold, ja call.

Najpierw chciałbym poznać Wasze typy odnośnie ręki kolegi UTG +1. Potem podam wynik rozdania.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 20 paź 2010, 11:57

Nie wiem jak koleżka grał wcześniej, ale ja tu widzę dobry spot na all in z czymś w stylu AQs, ewentualnie TT-JJ, jeśli stawia cię na standardowy cbet. Myślę, że AK i JJ+ by raczej 3betował wcześniej (chyba, że wiesz, że gość slowplayuje) więc te ręce można wyeliminować. Ten ship za 30+BB bez fold equity dość mocno wygląda, więc coś tam w miarę dobrego może mieć, ale w ogóle nie widzę, żebyś był z tyłu. Jedyna możliwość to, że gość gra badzo luźno (donkowato), bo dałeś dość niezłe oddsy na call, co z kolei sprowadza nas do następującej kwestii:

Dlaczego takie małe podbicie z AA przy raisie i dwóch callach? 1500 co najmniej tutaj trzeba dać jak na moje oko.

Bobo
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bobo » 20 paź 2010, 22:44

IMO Dobrze rozegrane.

W sumie inaczej się chyba nie dało :twisted:

Prefloop nie było sensu dawać większych podbić bo przecież my chcemy żeby sprawdziła co najmniej jedna osoba :razz:

Wczesna pozycja dostała dobre oddsy p ocallu UTG, ale oprócz możliwego drawa floop marzenie. Masz dwie pary w tym over.

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 21 paź 2010, 00:11

ta reka sie sama rozegrała, nie ma narzekeć jeżeli miał 22 lub X8 :D

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 22 paź 2010, 11:50

No więc kolega ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu pokazał 98s. Co o tym teraz sądzicie? Bo dla mnie osobiście tragedia... Czekam na Wasze opinie.

blok1122
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: blok1122 » 22 paź 2010, 13:06

Różnie ludzie grają. Oczywiście, że jest to rozgrywanie z tej pozycji w 3bet pot 89s to zagranie EV-, ale skoro to jest liga, to chyba miałeś jakieś pojęcie o tym, jak koleżka gra. I co chciałeś zrobić 3betując preflop? Wciągnąć do rozdania słabsze ręce, czy je z niego wyrzucić?

Jasne, że źle zagrał, ale Twoje podbicie też nie było najlepsze. Widziałeś przecież, że ktoś raisuje preflop z UTG, więc powinien mieć rękę, z którą wejdzie w wyższe podbicie, więc nie powinieneś się bać, że ich wszystkich wypłoszysz i niewiele zarobisz.

A szczerze mówiąc, to nawet zgarniając tylko te 900 z podbcia, calli i blindów jesteś całkiem sporo do przodu.

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 22 paź 2010, 15:34

A więc oto i moje przemyślenia:

Gracz z UTG lubi sobie przyświrować. Grałem z nim wcześniej dosyć sporo i dobrze wiedziałem, że albo się złoży, ale będzie dalej świrować i postawi mnie na allinie. Obydwie opcje jak najbardziej dla mnie dobre, ale skłaniałem się do tej pierwszej, plus do tego dbałem zawsze o opinię gracza tight przy stoliku. Tak jak się spodziewałem spasował swoją rękę.

Gracz z UTG+1. Wydawał mi się raczej solidnym graczem, czasami tylko lubiący coś przekombinować, ale i to z umiarem, z zachowaniem kwestii pozycji i patrząc na innych graczy. Do tego wcale tak dużo w stacku nie miał - początkowy to 7k, tutaj miał trochę ponad 4k. Najbardziej sensowna wydawała mi się tutaj mniejsza parka. Toteż po wypadnięciu flopa byłem na 100% pewny, że mam go. Byłem nieco zaskoczony.

Gracz z wczesnej pozycji - z tego co patrzyłem, to calling station z JTs i wyżej przed flopem. Akurat z jego strony najbardziej się spodziewałem call przed flopem.

Długo myślałem nad odpowiednim raisem. Najbardziej optymalny wydał mi się 1000. Zdecydowałem się jednak na nieco niższy, gdyż chciałem, żeby chociaż ta jedna osoba z wczesnej pozycji weszła, nie spodziewałem się, że będzie jeszcze jeden call z UTG+1. 1500? Przecież to są Asy, no kurcze, zależy mi, żeby kogoś wciągnąć w rozdanie, a nie koniecznie wszystkich wyrzucić. Raise do 1500 byłby dobry w przypadku AK, AQ na ręce, albo pocketa typu QQ, JJ, TT. Nie wiem, co sobie myślał gracz z 98s. W ogóle nie patrzył na innych graczy, po prostu sobie postanowił pogamblować i miał chyba ultra czutkę. Potem rozmawiałem z jego kolegą, który zaciekle go bronił. Mówił, że jego call był jak najbardziej dobry, jego tok myślenia był taki, że my zabieraliśmy sobie nawzajem outy, toteż jego 98s ma bardzo duże szanse na wygranie. Czyli co, jak mam siuted connectors, a bije się trzech, czterech innych kolesi to wchodzę w każde bety, bo przecież zabierają sobie outy? Nosz szlag mnie trafia... Tyle z moich przemyśleń na ten temat ;)

barthez
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: barthez » 13 mar 2011, 01:12

Purcupin.
nie widzę innej, standardowej linii rozegrania w tej sytuacji. Ty powinieneś się w głębi duszy cieszyć, że grasz z takimi zawodnikami, w 4/5 przypadków żetony znalazłyby się po twojej stronie stołu.

kamel888
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamel888 » 17 sty 2012, 20:50

ja raz zobaczylem 64 w kolorze i niestety doszedl poker na takie zagrania juz nic nie poradzisz

Wróć do „Turnieje LIVE”