[30$] [SH] AA

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

[30$] [SH] AA

Postautor: Mlody » 05 lut 2010, 07:33

Witam!
Mam do analizy jak dla mnie dosc problematyczna reke.

Poczatek turnieju blindy 25/50, jestem na D i dostaje AA, moj przeciwnik siedzi na BB. Nasze stacki to ok 1200. Gracz dosc tight jak na stoly SH.

Do mnie foldy, podbijam do 150, sb fold i gracz na BB po chwili namyslu sprawdza. Na flop wyjezdza JKK i przeciwnik od razu wypala za pule czyli ok 300.

Co robimy?

Awatar użytkownika
sh4
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sh4 » 05 lut 2010, 09:39

miałem ostatnio identyczna sytuację chyba w DoNie tylko Flop był typu KK5, gość odrazu odpalił allina i z ciężkim bólem serca zrzuciłem AA :mad: tylko, że sng turbo i były wyższe blindy.

co do twojego rozdania, ja gdybym miał Króla to bym nie betował za pulę, prędzej bet za 1/2 puli czyli 150, który niewiele by wyjaśniał dla oponenta. wydaje mi się, że gość mógł mieć np. JQ. ale mimo wszystko chyba bym dał fold, w końcu to tylko 150 żetonów, w następnym rozdaniu można zrobić steala i odrobić :)

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 05 lut 2010, 14:43

Dla mnie instant allin jeśli ma K gra idiotycznie dla mnie J i się boi ale też nie można wykluczyć tego K ale ja nie jestem przekonany do tego żę by go tak zagrał skoro to tight nie po to czeka na karte żeby jak już ją trafi to Cię płoszyć może jeszcze mieć JJ otwiera Ci po to żebyś zagrał allina bo inaczej nie możesz zagrać raczej z AK albo gra tak żeby pokazać Ci że nie ma fold equty ale ja bym tutaj grał instant allin

Awatar użytkownika
bartekzet
-#VIP
-#VIP

Postautor: bartekzet » 05 lut 2010, 14:46

Często mam takie sytuacje gdzie przy takim stole przeciwnik daje duży overbet i nigdy nie wiem jak to odczytywać..Kilka razy sprawdziłem i za KAŻDYM razem pokazywali mocne ręce..ja bym się zastanowił czy tak jak Grzechu pisze nie jest to po prostu jakieś 'dziwne zagranie', bo równie dobrze może mieć słabego J, ale może też chcieć właśnie go reprezentować..koniec końców myślę, że i tak bym nie zrzucił :D

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 06 lut 2010, 14:54

Od razu bym go obstawił na QJ albo jeszcze bardziej na JT - skoro chwila zawahania na preflopie a gracz tight to na Twoje zagranie takie zachowanie by się zgadzało, no i z racji pojawienia się waleta i dwóch króli na flopie jak dla mnie przewidywalne zagranie w takiej sytuacji. No ale, jak mówili koledzy wyżej, nie można wykluczyć zastawionej pułapki, jednak mimo wszystko z czystym sumieniem bym poszedł all in ;)

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 06 lut 2010, 15:13

Mlody w akademiku FTP jest ciekawy filmik o readach inernetowych.
Twój przeciwnik jest Oop i odpala natychmiastowo zagranie o pot na flopie. Wg tego filmiku oznacza to, że ta osoba była zdecydowana na takie zagranie już przed flopem i było to zaplanowane. Nie zdazyl na pewno przeanalizowac flopa. Wiec male szanse, ze trzyma krola. Jakby trafil tripsy chociarz przez chwile, by sie zastanowil, czy nie slowplayowac.
Mimo wszystko niemajac nawet tego reada to ja sie tu stackuje :P

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 07 lut 2010, 02:01

samol nie koniecznie, pewna stratiegia mowi takze ze bedac oop trafiajac na flopie minimim dwie pary z reki betujemy pota, jest to bardzo dobry sposob zestackowania przeciwnika

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 07 lut 2010, 15:32

Mi sie wydaje ze zagranie jako pierwszy bet o pule jest bardziej problematyczne dla przeciwnika niz np linia check-raise

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”