[FR] [NL] [2$] AA

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

[FR] [NL] [2$] AA

Postautor: Spiegol » 22 sie 2009, 11:54

Sit&Go, wpisowe 2.2$, 10 osób:
Seat 1: imalam (1,500 in chips)
Seat 2: Kofot1 (1,500 in chips)
Seat 3: bakunin1 (1,500 in chips)
Seat 4: pewiencke (1,500 in chips)
Seat 5: SpiegolPK (1,500 in chips)
Seat 6: wiccane (1,500 in chips)
Seat 7: Durin_11 (1,500 in chips)
Seat 8: Jula111 (1,500 in chips)
Seat 9: duppat (1,500 in chips)
Seat 10: fullio x (1,500 in chips)

ANTES/BLINDS
pewiencke posts blind (10), SpiegolPK posts blind (20).

PRE-FLOP
wiccane folds, Durin_11 folds, Jula111 folds, duppat calls 20, fullio x calls 20, imalam raises to 70, Kofot1 folds, bakunin1 calls 70, pewiencke raises to 120, SpiegolPK raises to 200, duppat folds, fullio x folds, imalam folds, bakunin1 folds, pewiencke bets 1,500 and is all-in, SpiegolPK calls 1,500 and is all-in.

FLOP [board cards: 9D,7D,2S ]

TURN [board cards: 9D,7D,2S,KS ]

RIVER [board cards: 9D,7D,2S,KS,QC ]

SHOWDOWN
pewiencke shows [ KC,TC ]
SpiegolPK shows [ AH,AS ]
SpiegolPK wins 3,180.

SUMMARY
Dealer: bakunin1
Pot: 3,180
imalam, loses 70
Kofot1, loses 0
bakunin1, loses 70
pewiencke, loses 1,500
SpiegolPK, bets 1,500, collects 3,180, net 1,680
wiccane, loses 0
Durin_11, loses 0
Jula111, loses 0
duppat, loses 20
fullio x, loses 20

Stawki niskie i błąd według mnie z mojej strony w rozegraniu preflop (powinienem większy reraise zrobić), ale pomijając stawki mamy bardzo ciekawą sytuację, zacznijmy od początku:

Licytacja preflop: 2 limpy, kolejny gracz robi raise do 70, jeden gracz call za 70, następny wykonuje 3bet za 120 i przychodzi czas na mnie, który trzymam AA!
Nasza decyzja (do analizowania):
- call nie wchodzi w grę, bo mam automatycznie 4 osoby w grze przeciwko moim AA,
- mój reraise (4bet) stanowczo za słaby, szczęście, że 2 graczy którzy byli w grze za 70 nie dorzucili do 200,
- i wreszcie pytanie: jaki powinien być reraise w moim przypadku?

Pamiętajmy, że jest to pierwsze rozdanie w sitku 10 osobowym i blindy mamy 10/20. Pula wynosiła przed moją decyzją już 330, więc mój 4bet za 200 był stanowczo za niski, chcemy przecież ograniczyć przeciwników najlepiej do gry 1na1 a nie wciągać wszystkich 4 graczy. Chyba najodpowiedniejsze było by uderzenie za pulę, czyli 330, ale czy na pewno nie jeszcze większe?
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 01:10 przez Spiegol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Spiegol
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Spiegol » 22 sie 2009, 12:31

Wahi pisze:jak dla mnie na takich stawkach to nawet allin wchodzi w gre i nie wiem czy nei bedzie najbardziej EV+ ze wszystkich :P Bo to bardziej poakzuje nas jako rtzymajacych AX (wysoki x) lub niska pare.

A co jeśli byśmy mieli coś takiego w sitku za 11$ czy 22$ ?? :) Rozegrałbyś to inaczej?

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 22 sie 2009, 12:41

Dla mnie nie wazny jaki Sitek ale jak stawki male tzn jedno z poczatkowych rozdan w turnieju. to albo doprowadzam do allin albo ewentualnie idzie sie zadowolic niska kradzieza co inni dodali wczesniej. Bo na niskich stawkach nie ma co przebijac stnadardowo 4BB z AA, bo wiadomo wejscie z kazda inna karta, to ktos zlapie na flopie np. parke mimo ze jest gorszy dalej sprawdzi nasze podbicie i nie potrzebnie moze zlapac co lepszego.
Dla mnie w tej sytuacji reise za stawke ok 380, aby pula sie zrobila duza. Albo wpadaja nam drobniaki...
Ewentualnie jesli duzo reisow, tylko w tym przydaku 120 najwyzszy co wlozyl grasz to zamalo by allinem jechac, chodz jak gralem sobie na stawkach 0.10+0.02$ hehe to takie alliny sprawdzali, trezba wyczuc graczy czy sprawdza czy nie. ALe pewne jest to ze z poczatku turnieju nie ma sensu z AA podbijac o 4BB, male reisy gdyz pewnie wejdzie wiecej rywali i juz ciezko pozniej okreslic sytuacje, a przy takiej liczbie graczy jestesmy w d***e :wink:
Mocny raise ewentualnie allin jesli byly troche wieksze podbicia :wink:

Imo_80
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Imo_80 » 22 sie 2009, 16:59

Okiem fisha :mrgreen:
gram SnG 1i3$ moim zdaniem zbyt wysokie przebicie czy też all-in wystraszy wszystkich
ze względu właśnie na początek turnieju i niskie blindy widząc all-ina w 1 rozdaniu rzucił bym to KT. Myślę że gość chciał Cię nastraszyć i ukraść pulę nie poszło mu chyba nie spodziewał się tego call'a jeżeli miał coś innego na celu cóż gratuluję pozbycia się donka

Awatar użytkownika
apolinary83
-#VIP
-#VIP

Postautor: apolinary83 » 22 sie 2009, 17:28

Nie garm sitow ale z tego co czytalem o strategi to easy all in.

Wróć do „Sit'n Go full ring”