AA...

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

AA...

Postautor: piotrek_nowy » 23 maja 2009, 18:31

dzisiejszy freeroll na betssonie, moj stack cos kolo 1000, dostaje na reke AA. Siedze na BB, pare osob limpuje, podbijam do 350, wszyscy fold oprocz jednego goscia ktory podbija mnie do all-inna. Pokazuje A9

Flop: 2 9 9
Turn: 5
River: 9

:roll:

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 23 maja 2009, 21:39

Miał czutkę że mu siądzie :twisted:
Tak serio to nie napisałeś jaki to był etap turnieju i jakie były blindy... Jednak mając 1000 i podbijając do 350 to i tak niezależnie co by spadło na ten stół na flopie prawdopodobnie zagrałbyś allin więc dlaczego tego nie zrobiłeś od razu ? Prawdopodobnie nie sprawdziłby Cie z A9 (chyba że był big stackiem z wyobraźnią ale na takich nie ma silnych) a tutaj z Twojego opisu wygląda mi na to że gość doszedł do wniosku że próbowałeś ukraść pulę podbijając z późnej pozycji mając nadzieje że reszta odpuści i na jego reraise odpuścisz sobie.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 23 maja 2009, 22:05

faza turnieju bardzo wczesna (blind 25/50 jesli dobrze pamietam), zagralem spontanicznie podbicie do 350 tak zeby ktos z wiekszym stackiem sie zaangazowal. No i faktycznie sie zaangazowal, nie spodziewalem sie jednak czegos takiego.

Awatar użytkownika
yerzy
-#VIP
-#VIP

Postautor: yerzy » 24 maja 2009, 05:25

Miałem serie 7 przegranych AA z rzędu, na różnych pokerroomach, i różnie rozgrywanych. To można sie dopiero załamać :grin:

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 maja 2009, 11:11

to moze powinienes zaczac foldowac i czekac na lesza reke? :D

W tym przypadku jest jednak szczegolnie irytujace to, ze majac w sumie 3 outy to wszystkie 3 trafil. Mistrzostwo swiata.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, 11:11 przez piotrek_nowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marsylianka
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marsylianka » 24 maja 2009, 11:11

piotrek_nowy pisze:zagralem spontanicznie podbicie do 350 tak zeby ktos z wiekszym stackiem sie zaangazowal.

spontanicznie zaszalałeś... 7xBB na początku turnieju, jak dla mnie wyglądało to jak próba kradzieży blindów, twój przeciwnik mógł tak stwierdzić i obstawić cię na any two cards i szykować się do przyklejenia ci notatki 'spec od kradzieży z niczym', więc nie dziwię się, że cię sprawdził z przeciętną ręką. moim zdaniem nie powinieneś aż tak podbijać bo AA nie jest równoznaczne z wygraniem rozdania, jeśli ktoś sprawdzi, myślę, że standardowe podbicie 4xBB byłoby ok. wtedy można by pomyśleć, że masz dobrą rękę, chcesz z nią grać i wygrać, więc do sprawdzenia cię też przydałaby się dobra ręka. za duże podbicia ja osobiście odbieram jako próbę zastraszenia przeciwników i kradzieży z niczym.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 maja 2009, 11:13

wez pod uwage ze to byl freeroll, takie rozwazania mozna praktycznie odpuscic w tej fazie turnieju (podbicie o 4BB czy o 7BB) bo dla niektorych nie ma to kompletnie znaczenia. Majac asa na rece bija do allina widzac ze ktos raisuje, liczac na farta. W tym wypadku go mial, moj pech.

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 24 maja 2009, 11:55

W takim razie wracam do mojego pytania... czemu nie allin ? Skoro i tak ktoś z A high dąży do allin ? Wybacz ale nie widzę logiki w tym co piszesz... tak jak napisała marsylianka podbiłeś za dużo (co najprawdopodobniej wydało się przeciwnikowi podejrzane) i w efekcie stałeś się pot committed gdyby przeciwnik tylko zrobił call i założył że ogra Cie z pozycją po flopie to kompletnie nie wiedziałbyś z czym gra ale i tak byłbyś zobligowany (przez to ile już włożyłeś do puli) zagrać allin...

Co do freerolli to jeśli chcesz wygrać jest taka dobra zasada aby z początku w ogóle nie angażować się w rozdania a jeśli już to uważać żeby nie wypaść na "głupim" allinie bo przeciwnicy mogą grać naprawdę z dziwnymi kartami i jakakolwiek para po flopie nie jest gwarancją sukcesu.

Awatar użytkownika
marsylianka
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marsylianka » 24 maja 2009, 12:02

piotrek, zakładając, że wszyscy na początku freerolla grają głupio, my sami nie możemy zacząć tak grać. kiedyś też myślałam "może spróbować wygrać z nimi ich własną bronią" ale to nie działa. głupotą z głupotą się nie wygra. zgadzam się z falkorem, lepiej przeczekać początek, niech się sami wykończą, a zacząć grać dobrze gdy zostaną już w większości w miarę sensowni przeciwnicy.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 maja 2009, 13:33

Moze faktycznie troche przesadzilem z tym 7BB, ale prawda jest taka ze jakbym zagral 4BB to rozdanie wygladaloby identycznie (albo ktos podbija do allina albo fold). Przykre ze tak wygladaja poczatki freeroli.

I faktycznie zrzucam z reguly wszystkie karty na pierwszych rozdaniach, bo niestety alliny sypia sie jak z rekawa. A jak sprawdzi Cie czterech graczy to nawet AA moze byc slaby. Tylko ze tutaj juz czesc allinowcow sie wykruszyla, wiec mialem nadzieje ze wlasnie jeszcze max 1 gracz zdecyduje sie na allina i w sumie tak bylo. AA v A9 wygladalo naprawde przyjemnie, coz czasami po prostu troszke szczescia braknie i nic na to nie poradzimy.

pozdrawiam

kamkik14
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: kamkik14 » 24 maja 2009, 17:31

..z czym sie nie dwoic jak nie z AA? ;) tego nie mozna zrzucic :P a koles niezle przyfartolił...
trzeba sie do tego przyzwyczaic :)

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 24 maja 2009, 18:35

gdzies tutaj byl ciekawy watek kiedy jest ta granica odnosnie zrzucania asow. Sprawa nie tak oczywista jak mogloby sie wydawac ;)

skipim
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: skipim » 06 cze 2009, 11:00

Wszyscy macie rację, ale kto zrzuci AA grając przeciwko tylko jednemu przeciwnikowi? W teorii jest to najlepsza ręka i jak mówię, 1on1 każdy by sprawdził/przebił.

olej_chodziez
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: olej_chodziez » 06 cze 2009, 14:25

skipim pisze:Wszyscy macie rację, ale kto zrzuci AA grając przeciwko tylko jednemu przeciwnikowi? W teorii jest to najlepsza ręka i jak mówię, 1on1 każdy by sprawdził/przebił.

Co racja to racja. Jak już wyżej napisałem to był jak na moje zwykły pech i cóż. taka ta gra właśnie :wink:

poker89
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: poker89 » 30 cze 2009, 08:56

Ciężko jest rzucić Asy mając je na ręce

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Re: AA...

Postautor: Pablo Muchettii » 30 cze 2009, 23:36

piotrek_nowy pisze:dzisiejszy freeroll na betssonie, moj stack cos kolo 1000, dostaje na reke AA. Siedze na BB, pare osob limpuje, podbijam do 350, wszyscy fold oprocz jednego goscia ktory podbija mnie do all-inna. Pokazuje A9

Flop: 2 9 9
Turn: 5
River: 9

:roll:

pozdrawiam!

Według mnie postawił cię ze kradniesz limpy wiec on chcial ci zabrac bet 350 z mysla ze nic niemasz. A to ze jest to poker to on mial farta.

Wróć do „Bad beats”