[NL][freeroll][FR]AA
-
jusin
- -#zwykly

[NL][freeroll][FR]AA
dałem Allin jakie jest wasze zdanie dobrze czy nie koniecznie ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 16:11 przez jusin, łącznie zmieniany 1 raz.
- sprinter_1989
- -#VIP

Re: AA
jusin pisze:dałem Allin jakie jest wasze zdanie dobrze czy nie koniecznie ??
allin z AA zawsze jest dobrym zagraniem jeśli zostaje sprawdzone i wygrane ... co to wogole za dziwne pytanie ??
-
deadprez
- -#VIP

-
Maciejjas
- -#VIP

-
jusin
- -#zwykly

- dviper
- -#VIP

jusin pisze:koniecznie koniecznie... zawsze allinuj!!!
o.O
a potem płacz przez tydzień, że odpadłeś na bubblu w sunday million
-
jusin
- -#zwykly

- nowy233
- -#aktywny

Zawsze trzeba dążyć do alicji preflop.Ww tym przypadku na flopie zagrałeś prawidłowo (jest jeden draw do str8)
Aczkolwiek w przypadku poważniejszych turków z porządnym BI na wysokich blindach niekoniecznie jest to rozsądne zagrania.
Opłaca się tylko czasem limpować AA i przeważnie dostajemy i tak raise więc wtedy można dać alicję aczkolwiek ja zawsze daje tylko rr i wtedy przeciwnicy sami się pogrążają.
Jest to najbardziej opłacalne zagranie, ale oczywiście zależne od stacku jaki posiadamy.
Aczkolwiek w przypadku poważniejszych turków z porządnym BI na wysokich blindach niekoniecznie jest to rozsądne zagrania.
Opłaca się tylko czasem limpować AA i przeważnie dostajemy i tak raise więc wtedy można dać alicję aczkolwiek ja zawsze daje tylko rr i wtedy przeciwnicy sami się pogrążają.
Jest to najbardziej opłacalne zagranie, ale oczywiście zależne od stacku jaki posiadamy.
- suchy176
- -#pretendent

No moim zdaniem średnie zagranie niby over pair miałeś najmocniejsze, ale gość miał drawa do streighta i to nie good shoot, tylko open ended co dawało mu trochę szans na dobranie, zgodzę się z kolegą że AA to tylko para w prawdzie najwyższa ale tylko para i moim zdaniem nie opłaca się limpować asów gdzieś czytałem stwierdzenie iż: "kto asy limpuje ten ryzykuje" Tobie tym razem się udało dotrzymać najmocniejszą parę do końca aczkolwiek dużo outów Cię pogrążało i następnym razem mocno się zastanów jak będziesz rozgrywał asy pre-flop, bo często się zdarza iż zawodnicy w tego typu turniejach wchodzą ze słabymi kartami i trafiają dobre układy, także jeszcze raz podkreślę ŚREDNIE ROZDANIE w twoim wykonaniu, aczkolwiek wygrane... Pozdro
- adicegla
- -#VIP

-
lord_muppet
- -#pretendent

-
wish5
Witam a więc jestem tu nowy i od razu chciałbym was prosic o analizę rozdania :
blindy 300/600 ante 50
ja na late pozycji na rece mam AA i robie raise do 2400 koleś z BB Call.
nastepnie wchodzi Floop : A J Q (Karo serce krzyż). On 1 wykonuje ruch: bet za 2400, ja na to odpowiadem raise jeszcze o 2400 on call. Nastepnie wchodzi na turenie 10 (pik) koles zagrywa all-in ja robie call. Koleś na BB pokazuje K9 off... ja wyżucam seta asów i sie zasmuciłem, niestety River nie zmienił mojej sytuacji i tak oto odpadłem z turnieju.
Mogłem to jakoś inaczej zagrac ?
blindy 300/600 ante 50
ja na late pozycji na rece mam AA i robie raise do 2400 koleś z BB Call.
nastepnie wchodzi Floop : A J Q (Karo serce krzyż). On 1 wykonuje ruch: bet za 2400, ja na to odpowiadem raise jeszcze o 2400 on call. Nastepnie wchodzi na turenie 10 (pik) koles zagrywa all-in ja robie call. Koleś na BB pokazuje K9 off... ja wyżucam seta asów i sie zasmuciłem, niestety River nie zmienił mojej sytuacji i tak oto odpadłem z turnieju.
Mogłem to jakoś inaczej zagrac ?
- jon124
- -#VIP

- Panterek
- -#aktywny

- halfik
- -#aktywny

-
wish5
- damianmularczyk
- -#pretendent

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”