[NL] [FR] [FREEROLL] AA

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
jusin
-#zwykly
-#zwykly

[NL] [FR] [FREEROLL] AA

Postautor: jusin » 10 sty 2009, 14:21

była stawka 50-100 ja miałem 1500 a on 2500 ja dostałem AA i podbiłem do 200 on zagrał Allin ja wszedłem pokazują się jego karty on ma KT po flopie wychodzi:K43 turn:4 i river:K on wygrywa fulem.... co byście zrobili na moim miejscu dobrze zrobiłem?? proszę o opinie dotyczące takiego rozdania.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 16:39 przez jusin, łącznie zmieniany 1 raz.

hyrek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: hyrek » 10 sty 2009, 15:06

Miałeś najlepszą możliwą rękę startową, więc zagranie dobre. Bad beat po prostu, bywa

Oskaliber
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Oskaliber » 10 sty 2009, 15:13

Zależy co to był za typ gry i jaki etap. Ogólnie jak już wiele razy było mówione, all-in na preflopie to loteria.

pasiak_forever
-#pretendent
-#pretendent

Re: AA vs KT

Postautor: pasiak_forever » 10 sty 2009, 15:18

jusin pisze:była stawka 50-100 ja miałem 1500 a on 2500 ja dostałem AA i podbiłem do 200 on zagrał Allin ja wszedłem pokazują się jego karty on ma KT po flopie wychodzi:K43 turn:4 i river:K on wygrywa fulem.... co byście zrobili na moim miejscu dobrze zrobiłem?? proszę o opinie dotyczące takiego rozdania.

Co byśmy zrobili? ja bym walnął w monitor albo klawiaturę:) a tak poważnie zagrałbym tak samo, może inne podbicie na preflopie, ale to i tak raczej nic by nie zmieniło

Adatter
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Adatter » 10 sty 2009, 15:34

Zagrałbym tak samo. AA to najlepsza ręka (chociaż dla wielu pechowa). Głupotą byłoby oddać 200 z taką ręką. Po prostu miałeś pecha, ale to się zdarza każdemu ;)

jusin
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: jusin » 10 sty 2009, 16:17

to pocieszające jest to że nie tylko ja tak zagrałem ale i inni by zagrali podobnie..... dzieki za wasze opinie... pozdrawiam

Oskarek

Postautor: Oskarek » 11 sty 2009, 01:32

Kazdy da call z AA preflop w turnieju gdy trzeba sie budowac bo jak nie z AA to z czym?
Jesli dal preflop AI to juz trzeba call w dluzszym okresie gry bedziesz do przodu grajac w ten sposob wiec decyzja prawidlowa :)

mieloOne
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mieloOne » 11 sty 2009, 20:28

kazdy tutaj pisze: "zagral bym tak samo..." a zadajcie sobie pytanie... jak mozna by tego nie zrobic bedac w jego sytuacji ?? :)

Pozdrawiam.

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 12 sty 2009, 03:16

zagrac All In wtedy ten z KT jezeli bylby myślacym graczem a nie hazardzistą bądź donkiem by spasowal :)
Zagrywajac duze bety badz all iny zmniejszaja nam zakres rak wchodzacych w rozdanie graczy
mogl tez zagrac wiekszy bet np 5BB za 500 i jezeli koles by zamiast stealować (bo moim zdaniem to byl steal myslal ze ten mini reise oznacza nie az silna nie za mocna karte i uznal ze moze ukrasc pule ) to zdecydowal by sie maksymalnie sprawdzic wtedy po flopie jezeli przeciwnik zagralby mocno mozna bylo by sie spodziewac 2 par ... i zrzucic no ale po tym akurat flopie to bym sie tego nie spodziewal jeszcze na turnie miales wygrana karte
pech

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 12 sty 2009, 03:26

no wiesz olczyk dla donka im wieksz pula tym wiekszy kasek i chetniej wchodza all in :p taka prawda ja juz takie rzeczy na stolach widzialem ze o matko :p przezegnac sie tylko :P

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 12 sty 2009, 11:56

ale olczy jak dasz all ina pe flop to cie prawie nikt nie sprawdzi tu nie chodzi o wystraszanie ludzi albo o kradziez bblindow bo byly za male :) tylko ze jednak bym podbil co najmnie 3-4xBB bo 200 to za malo :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 12 sty 2009, 18:46

aleks ale zostalo postawione pytanie
mieloOne pisze:kazdy tutaj pisze: "zagral bym tak samo..." a zadajcie sobie pytanie... jak mozna by tego nie zrobic bedac w jego sytuacji ?? :)

Pozdrawiam.

ja nie napisalem ze zle zagral czy cos takiego tylko odpowiedzialem na pytanie jak mozna by nie przegrac tego w tym rozdaniu :)

chociaz badz co badz mini reise z AA to nie dla mnie :) podbilbym chociaz te 3 BB

Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: firesparrow » 12 sty 2009, 23:19

zgadzam się w 100% z olczykandre

ale odpowiadając na pytanie jak już tak się potoczyła sytuacja to i tak był mus sprawdzać allina

więc sprawdził bym a później siarczyście klął

skrzychuz
-#VIP
-#VIP

Postautor: skrzychuz » 13 sty 2009, 10:14

wydaje mi się że tak jak już zostało powiedziane, zdecydowanei wiekszy reis, takie podbicie o jednego BB to raczej za słabe podbicie z AA, czy większe podbicie skłoniło by twojego oponenta do zrzucenia kart tego nie wiem...

Sakura
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: Sakura » 14 sty 2009, 02:39

Źle;-)
Pre flop podbijamy 3-4bb, wiec z AA spokojnie za 400 trzeba było. (poza tym nie slowplay'ujemy AA, bo im więcej osób wejdzie tym wartość ręki słabsza :mrgreen: )

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”