[NL] [FR] [3EUR] AA

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
peliniusz
-#aktywny
-#aktywny

[NL] [FR] [3EUR] AA

Postautor: peliniusz » 08 gru 2008, 13:53

witam. Stolik S'n'go za 3,30euro na paradisie. Początek gry, full ring.
Koleś przede mną podbija 2xBB, limpuje z myślą żeby ktoś jeszcze przebił by wtedy zrobic reraise'a wysokiego. Niestety 3 calluje moje wysokie podbicie. Flop dosyć nieciekawy- kolo przede mną all-ina wali- określam go jako drawa do koloru coś w stylu KQd więc i ja call, okazuje sie że to błędna decyzja ale i tak wychodzi na moje fartem (ufffff!!). Czy powinienem walnąć wcześniej all-ina?? jak wy byście rozegrali to na preflopie w tej sytuacji? i jeszcze jedno pytanie czy przy tym flopie powinienem callować all-ina?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:10 przez peliniusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asape
-#VIP
-#VIP

Postautor: asape » 08 gru 2008, 14:35

Ja chyba bym walnal all in pre flop.. Wczesna faza turnieju, trzeba sie nabudowac... :)
Co do Twojego zagrania to w tym momencie mozna juz mowic o szczesciu :) 2 outy, z czego jeden spada ;)

Awatar użytkownika
TommyTSW
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: TommyTSW » 08 gru 2008, 14:56

Ja na takiej stawce już przed flopem zrobił bym All gdy ktoś podnosil pule (wiadome że jak ktos przed flopem świruje to bardzo prawdopodobne że ma wysoke karty lub wysoką pare na ręku 898 na stole raczej by mnie nie zraziło po wysokich podbitkach rywala chociaz uczestniczylem w kilku grach co All in 10 euro odchodzil z 22/67/35 czasami ludzie schodzą z wysokich stawek i lecą kulki

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 08 gru 2008, 21:31

jako że troszkę już gram na Paradisie to stwierdzam że jedyne słuszne rozwiązanie z parą AA to all in przed flopem bo znajdziesz zawsze debila co rais sprawdzi rais flopa za 10 razy BB i jaimś cudem wpadną mu 2 pary albo kolor także ja jak mam AA na ręce to wolę dać all in i zebrać jakieś mniejsze E niż robić rais prflop i się denerwować czy mam przy stole debila którego wspiera soft czy nie

miczukow
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: miczukow » 08 gru 2008, 21:36

Ale online zawsze znajdzie się debil który może sprawdzić allina z niczym i dostać wsparcie od softu :mrgreen:

Awatar użytkownika
qbkqbk
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: qbkqbk » 09 gru 2008, 15:37

@up
zdaza sie, ale to nie znaczy, ze trzeba sie obawiac takich sytuacji, bo do niczego nie dojdziesz.
stare pokerowe pozekadlo mowi, ze asow sie nie slowplauyuje, wiec powinienes zagrac allina, ew. wiekszego beata (+/-6 potow), zeby sprawdzic jak mocny sie czuje rywal

lucart

Postautor: lucart » 09 gru 2008, 17:14

wiec tak PODBICIE jak najbardziej za male. ale uwierzcie mi ze ten koles z 99 napewno call-owal by tego alina. to jest pewne na bi 3,30 jestem na 90% przekonany :mrgreen: no coż udalo Ci sie tym razem! na taki rozdania nie ma reguły ale pewne jest tedno masz AA to albo raisujesz albo jak masz agresora na stole to ty pozwalasz mu Cie raisowac a potem robisz mu 4 beta i albo allin pre flop albo on Pasuje ;) ale musisz miec pewnosc ze jest agresor :)

Wróć do „Sit'n Go full ring”