[NL 25] AA vs ...

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
kalet

[NL 25] AA vs ...

Postautor: kalet » 25 lut 2009, 07:31

Table 'Harmonia II' 9-max Seat #3 is the button
Seat 1: oliver1383 ($46.75 in chips)
Seat 2: Gunnarr ($5 in chips)
Seat 3: PerryMaou ($13.95 in chips)
Seat 4: XXdanimalXX ($25 in chips)
Seat 5: ckrg ($20.10 in chips)
Seat 6: gmets15 ($6.20 in chips)
Seat 7: Highlife4 ($25 in chips)
Seat 8: mistrzwsadow ($7.70 in chips)
Seat 9: DarwinJames ($13.90 in chips)
XXdanimalXX: posts small blind $0.10
ckrg: posts big blind $0.25
*** HOLE CARDS ***
Dealt to mistrzwsadow [ :As :Ah]
gmets15: folds
Highlife4: folds
mistrzwsadow: raises $1 to $1.25
DarwinJames: folds
oliver1383: calls $1.25
Gunnarr: folds
PerryMaou: calls $1.25
XXdanimalXX: calls $1.15
ckrg: calls $1
*** FLOP *** [ :Qs :5d :Qc]
XXdanimalXX: checks
ckrg: bets $18.85 and is all-in
mistrzwsadow: calls $6.45 and is all-in
oliver1383: calls $18.85
PerryMaou: folds
XXdanimalXX: folds
*** TURN *** [ :Qs :5d :Qc] [ :3c]
*** RIVER *** [ :Qs :5d :Qc :3c] [ :Ad]
*** SHOW DOWN ***
ckrg: shows [ :Qd :Ks] (three of a kind, Queens)
oliver1383: shows [ :5c :5s] (a full house, Fives full of Queens)
oliver1383 collected $23.55 from side pot
mistrzwsadow: shows [ :As :Ah] (a full house, Aces full of Queens)
mistrzwsadow collected $24.35 from main pot
*** SUMMARY ***
Total pot $50.40 Main pot $24.35. Side pot $23.55. | Rake $2.50
Board [ :Qs :5d :Qc :3c :Ad]
Seat 1: oliver1383 showed [ :5c :5s] and won ($23.55) with a full house, Fives full of Queens
Seat 2: Gunnarr folded before Flop (didn't bet)
Seat 3: PerryMaou (button) folded on the Flop
Seat 4: XXdanimalXX (small blind) folded on the Flop
Seat 5: ckrg (big blind) showed [ :Qd :Ks] and lost with three of a kind, Queens
Seat 6: gmets15 folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: Highlife4 folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: mistrzwsadow showed [ :As :Ah] and won ($24.35) with a full house, Aces full of Queens
Seat 9: DarwinJames folded before Flop (didn't bet)

Generalnie fajne rozdanie, bo aż mną trzęsło na river pojawił się As... :) po allinie drugiego gracza, wiedziałem że mam marne szanse na wygraną ;D no ale to jednak Asy wygrawają najczęściej ! :D

Pozdr!

ŁK
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 23:08 przez kalet, łącznie zmieniany 1 raz.

snafer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: snafer » 25 lut 2009, 09:52

Podczas gdy juz znamy river, mysle ze szkoda ze nie miales wiecej gotowki :razz: Na pewno bys sie oblowil ladnym bankrollem w tym dniu :shock:

[center] Moje uwagi [/center]

Powienienes dac wiekszy reise na preflop, 4BB to za malo mysle ze powienienes dac od 6-8BB. Z takimi kartami pewnie i tak by weszli w rozdanie majac taki stack. Jednym slowem "prawie" idealny flop dla oliver1383 FULL piatki na damy. Kazdy myslal ze ma najlepsze karty na reku nawet ckrg nie spodziewal sie ze oliver moze miec pare piatek na hand :roll:

Reasumujac, zagranie bardzo odwazne ale zarazem glupie :shock: i gdyby jak sie pozniej okazalo river piekny i idealny na Twoja reke to bys starcil caly swoj stack.

[center]Jezeli chodzi o strategie i logike gry to preflop ok ale juz na flopie powinien byc pas wedlug mnie.[/center]
[center]Jezeli chodzi o efekt koncowy i szczescie w posatci rivera to swietne zagranie :trophy: [/center]

Oskarek

Postautor: Oskarek » 25 lut 2009, 16:13

Nie no jak dla mnie to jest fold na flopie
Bardzo dziwny bet kolesia na flopie ale widac ze chcial juz zgarnac samego pota no chyba ze ktos wejdzie to ladnie zarobi najprawdopodobniej :) To jest typowy przyklad nie potrafienia zrzucenia AA :) Z drugiej strony jeśli chciałeś spróbować bo widze ze byles shortem to spoko :)

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 25 lut 2009, 16:46

snafer pisze:P

Powienienes dac wiekszy reise na preflop, 4BB to za malo mysle ze powienienes dac od 6-8BB.

to bylo 5 BB i wydaje mi sie ze wystarczajacy... po co mamy betowac niewidomo ile zeby odstraszyc wszystkich zalezy nam zeby wpuscic 1 osobe do gry i wyciagnac od niej jak najwiecej :)

GuyFawkes
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: GuyFawkes » 28 lut 2009, 01:10

Tutaj przyda sie analiza z cyklu jak rozgrywać ASY ;)
Czy powinno się wrzucić 4 czy 8 BB, niewiem, ale wydaje mi się że za mały, taki bet był niczym innym jak zaproszenie do gry graczy z takimi kartami jak Twoi przeciwnic (choć KQ to naprawde nei wiem co robił w rozdaniu).
Dobrze że wszystko się ładnie skończyło ;) Tym razem pechowo dla przeciwników;p NH!

Wróć do „Cash full ring”