[NL10] AA - river

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

[NL10] AA - river

Postautor: visnia » 14 paź 2012, 21:11

OnGame No-Limit Hold'em Tournament, 0.05/0.10 Blinds (5 handed) - OnGame Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button (t9.95)
SB (t11.31)
BB (t11.80)
UTG (t26.89)
MP (t16.56)

Preflop:
UTG calls t0.10, 1 fold, Button bets t0.40, 2 folds, UTG calls t0.30

Flop: (t0.95) 6Obrazek, 8Obrazek, KObrazek (2 players)
UTG checks, Button bets t0.70, UTG calls t0.70

Turn: (t2.35) JObrazek (2 players)
UTG checks, Button bets t1.75, UTG calls t1.75

River: (t5.85) 6Obrazek (2 players)
UTG bets t1.50, Button ?,
Total pot: t20.05

?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 14 paź 2012, 22:08

Znam rezultat, ale stack off i bitch please!

MagikJohnson
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: MagikJohnson » 15 paź 2012, 14:05

drynk pisze:Znam rezultat, ale stack off i bitch please!

tak jak wyżej. Jednak pewnie sciskal w rece 6

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 15 paź 2012, 19:38

Grubszy bet na turnie powinien ci wyjaśnić na czym stoisz (po tym co zobaczyles preflop i na flopie betujesz wyżej obowiązkowo) jego donkbet na river wygląda jak by faktycznie miał tę 6 ale i ty dobrze wiesz i on też że ta karta jest scarry na takim boardzie i jeżeli miał by jakąś możliwość aby ukraść to na river miał ku temu najlepszą okazję. Na pewno mógł sobie tak zagrać z przestrzelonym flushdrawem (nie wydaje mi się żeby mógł mieć tam OESD czy gutshota bo to było by mega głupie). Na unka pewnie bym callowal może nawet pushowal a mając jakąś próbkę to już samemu dało by radę określić co on tam mógł grać.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 16 paź 2012, 10:47

L00SECANN0N, sizing na turnie wcale nie wygląda źle. Bet 1,75 do pota 2,35 to second barrel za 3/4 pota. Co tam można grubiej zagrać? To w zasadzie daje ten sam efekt co betpot (nie daje oddsów flushdrawowi) natomiast w razie uzupełnienia flushdrawa pasujesz mniejsza pulę na river.

To samo w kwestii 6 na river. To jest scary karta? Co za idiota calluje 2x z trzecią parą na takim boardzie? No akurat ten idiota tak :mrgreen: Ale generalnie to ja bym się tam bardziej bał powiedzmy waleta czy ósemki. 6 w większości spotów będzie sprzymierzeńcem dla asów, które dzięki zdublowanemu riverowi zmieniają się z top pary w dwie pary, więc bijesz sporo rąk, które na turnie Cię zdominowały (K8, KJ).

Awatar użytkownika
L00SECANN0N
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: L00SECANN0N » 17 paź 2012, 13:05

drynk pisze:L00SECANN0N, sizing na turnie wcale nie wygląda źle. Bet 1,75 do pota 2,35 to second barrel za 3/4 pota. Co tam można grubiej zagrać? To w zasadzie daje ten sam efekt co betpot (nie daje oddsów flushdrawowi) natomiast w razie uzupełnienia flushdrawa pasujesz mniejsza pulę na river.

To samo w kwestii 6 na river. To jest scary karta? Co za idiota calluje 2x z trzecią parą na takim boardzie? No akurat ten idiota tak :mrgreen: Ale generalnie to ja bym się tam bardziej bał powiedzmy waleta czy ósemki. 6 w większości spotów będzie sprzymierzeńcem dla asów, które dzięki zdublowanemu riverowi zmieniają się z top pary w dwie pary, więc bijesz sporo rąk, które na turnie Cię zdominowały (K8, KJ).

Widzę limp/call OOP więc co on może mieć (nic mocnego skoro nie 3 betował a ten limp z UTG no co on tam ma skoro w talii pozostały juz tylko dwa asy) pozniej c/c na flopie, c/c
wyglada mi to na drawa i dlaczego gramy wyzej na turnie ? bo on i tak sprawdzi (po tym co widzielismy wczesniej to juz prawie pewne) dajemy mu tanio dobrać czy zagramy bet pot i w razie czego mamy więcej value wyciągniętego z naszych AA ? Ja uderzam mocniej bo on i tak sprawdzi, jezeli uzupelni sie flush i on donkbetuje to mamy ciezka decyzje bo on mogl dokladnie tak glupio grac flushdrawa ale pozostałe karty to nic jak kolejny valuebet, jeżeli on nie trafi to według mnie na river się już wycofa i tak naprawdę jeżeli mamy coś od niego wygrać to najpóźniej na turnie.

Nie mówię że nie można tej ręki rozegrać własnie tak, to taka moja opinia jak ja bym to rozegrał. Po tym co on zagrał to na riverze spodziewał bym się nawet tej 6 u niego chociaz faktycznie mi to bardziej na flushdrawa wyglada.

Wróć do „Cash short handed”