[NL4] AA oop

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
blok1122
-#pretendent
-#pretendent

[NL4] AA oop

Postautor: blok1122 » 06 lis 2010, 11:52

party-brak-polskiej-licencji! Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

SB ($4.24)
MP2 ($4)
UTG+1 ($8.35)
Button ($4)
MP1 ($4)
CO ($1.45)
Hero (BB) ($7.71)
MP3 ($4)
UTG ($3.96)

Preflop: Hero is BB with AObrazek, AObrazek
1 fold, UTG+1 bets $0.16, 6 folds, Hero raises $0.56, UTG+1 calls $0.44

Flop: ($1.22) 7Obrazek, JObrazek, 4Obrazek (2 players)
Hero checks, UTG+1 checks

Turn: ($1.22) KObrazek (2 players)
Hero bets $0.60, UTG+1 calls $0.60

River: ($2.42) 6Obrazek (2 players)
Hero checks, UTG+1 bets $1.15

Total pot: $2.42

Przeciwnik miał staty jakieś kosmiczne, bo 21/5, AF 1.

Nie cbetowałem flopa przede wszystkim dla kontroli puli z zaledwie overpara, kiedy oboje jesteśmy na deepie, oraz dla urozmaicenia gry. Dla mnie check tutaj oznaczał nietrafione AK, albo nutsa. Na turn spada karta dla mnie dobra w celach informacyjnych, więc betuje, on daje call, co dalej zawęża wybór do dwóch rąk, możliwe jest też slowplayowane KK przy takich statach, ale ta możliwość jest bardzo wątpliwa. River blank, daję check, a przeciwnik gra za pół puli. W tym momencie jestem na 80% pewny, że ma tam to JJ, bo inaczej bet na river jest zupełnie bez sensu. Z jego punktu widzenia żadna lepsza ręka się tutaj nie zrzuci, poza tym żadna lepsza ręka nie dawałaby check river, a z gorszych dostanie co najmniej call od AA, oraz na 90% call od AK. Betując z AK mógłby liczyć co najwyżej na split.

Czy ktoś by zrzucił tutaj to AA przy takich oddsach?

Jakie macie inne pomysły na rozegranie tego na deepstackach po 200BB?

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 06 lis 2010, 15:41

Sam już sobie w większości przeanalizowałeś ;p Albo set albo AK. Masz problem z tym rozdaniem, ponieważ nie dałeś beta na flopie. Żadnych nowych informacji nie wyciągasz. Z jego punktu widzenia, zakładając, że ma AK, to Twój check na flopie dla niego wymarzony + okazujesz słabość, na turnie trafia TPTK, Ty betujesz, on tylko call chcąc Ciebie wciągnąć, river znowu okazujesz słabość, tak więc on pewnie betuje o połowę puli, czując się potężny z tym AK. Czyli - na flopie po Twoim becie w wysokości 80, 90 centów AK zrzuca, set pewno slowplay i wtedy problemu by nie było na riverze, tak mi się wydaje ;) Mimo wszystko jednak ja bym chyba tu dał call. Pozdrawiam!

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 06 lis 2010, 16:44

blok1122 pisze:Nie cbetowałem flopa przede wszystkim dla kontroli puli z zaledwie overpara, kiedy oboje jesteśmy na deepie, oraz dla urozmaicenia gry

:shock:
Balansowanie gry na fisza nie ma sensu, kontrola puli też jest dziwnym pomysłem, kiedy masz w rozdaniu CSa. Na tym boardzie masz bet/fold na każdej ulicy.

Przy linii jaką przyjąłeś nie rozumiem odpuszczenia betu na river. W jego rangu nie uwzględniasz kompletnie drawów, które moim zdaniem są tu możliwe, chociaż bez statystyki Fold to 3bet cięzko stwierdzić cos na pewno. Na river gram bet/fold bo tylko w ten sposób dostajesz jakieś value z tego rozdania - słabsza ręka zagra check behind, blefu u pasywnego gracza nie wyindukujesz, a czy fisz uderzy tu "for value" ze układem który bijesz, ciężko powiedzieć.

Wróć do „Cash full ring”