[NL][5] AA - Nomad dostał trochę zbyt dużo akcji

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

[NL][5] AA - Nomad dostał trochę zbyt dużo akcji

Postautor: nomad » 28 sie 2012, 19:45

Co sądzicie o poniższym :evil:

Czy nie miałem przypadkiem zbyt dużo kasy przy stoliku? Może co jakiś czas redukować stack?
Czy dało się jakoś zapobiec katastrofie?

OnGame - $0.04 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG+1: $4.20
MP: $2.00
MP+1: $5.14
CO: $3.99
Hero (BTN): $7.94
BB: $1.92
BB: $9.54
UTG: $1.12

BB posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.04) Hero has A:heart: A:club:

BB calls $0.04, UTG raises to $0.08, fold, MP raises to $2.00 and is all-in, fold, fold, Hero raises to $3.92, fold, BB raises to $9.54 and is all-in, UTG calls $1.04 and is all-in, Hero calls $4.02 and is all-in

Flop: ($19.04, 4 players) 2:heart: Q:spade: K:heart:

Turn: ($19.04, 4 players) 9:diamond:

River: ($19.04, 4 players) K:diamond:

MP shows J:club: J:spade: (Two Pair, Kings and Jacks) (Pre 18%, Flop 2%, Turn 10%)
Hero shows A:heart: A:club: (Two Pair, Aces and Kings) (Pre 31%, Flop 5%, Turn 0%)
BB shows Q:diamond: Q:heart: (Full House, Queens full of Kings) (Pre 21%, Flop 92%, Turn 90%)
UTG shows A:spade: A:diamond: (Two Pair, Aces and Kings) (Pre 31%, Flop 1%, Turn 0%)
BB wins $4.22
BB wins $2.47
BB wins $11.09

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 29 sie 2012, 00:27

wtf? Za allinujesz się z mając najlepszą rękę i się zastanawiasz czy nie miałeś za dużo kasy?? Najlepiej mieć miliard $ na stole w takich rozdaniach ;)

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 29 sie 2012, 05:30

Tyle ostatnio przegrałem z taką kartą a i dookoła widzę tyle połamanych asów że zacząłem się zastanawiać czy takie stackowanie preflop, i utrata kontroli jest rozsądne. Straty po tym rozdaniu będę odrabiał przez wiele dni.
Mniemam że z AA tak lecz KK- to już nie jestem pewien, ale to pewnie wynik urazu.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 sie 2012, 12:11

nomad pisze:Tyle ostatnio przegrałem z taką kartą a i dookoła widzę tyle połamanych asów że zacząłem się zastanawiać czy takie stackowanie preflop, i utrata kontroli jest rozsądne.

Zawsze jak masz możliwość się preflop zestackować z AA, to wciskasz bez mrugnięcia okiem! Nie potrzebujesz żadnej kontroli postflop. AA = stackoff jak tylko się da preflop i zawsze z bananem na twarzy.

nomad pisze:Straty po tym rozdaniu będę odrabiał przez wiele dni.

Zły bankrollmanagment. Musisz nad tym popracować. Ja wiem, że to się łatwo mówi, jak ma się konkretny bankroll, gorzej jest w przypadku grania NL2 jak się ma 20$ bankrolla, no ale musisz grać możliwie najniżej w takich okolicznościach.

Oczywiście jak masz przy stole tyle kasy co miałeś i ktoś inny też ma dużo i chce się stackować preflop a Ty masz AA, to jest świetna sytuacja i tak jak pisze Ted - najlepiej mieć tam miliard :D. Niemniej o ile czujesz presję, że wygrałeś +2/3 buy-iny na stole, a to powiedzmy zakrawa o 1/4 Twojego bankrolla, to możesz się zmyć ze stolika i dosiąść się na inny z maxymalnym możliwym stackiem. Sam musisz sobie stworzyć wygodne warunki do grania, jeśli tak Ci będzie wygodniej i chcesz się ustrzec przed tego typu badbeatami ze względu na to, że nie masz na nie odpowiedniego zapasu kapitału, to uciekaj ze stołu po double up'ie +.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 29 sie 2012, 13:27

A co z KK i QQ stakujecie się czy nie?

Te moje rozsterki to nie kwestia BM, bo zapas mam, lecz tego, że na małych stawkach gdy przegrywam $8 to jest to 80BB co przy osiąganiu 20BB/100 (co na razie rzadko mi się zdarza - częściej -20) odrabiam grając kolejnych 400 rozdań :evil:

Oczywiście jeśli to ja wygrywam to wszystko jest OK.

Jednak przekonaliście mnie. Dziś wpłacam miliard ale jak znowu przegram to Was obciążam częścią kosztów. Aby ten proces usprawnić możecie już teraz przysyłać numery kart i piny.

Awatar użytkownika
dzienny
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: dzienny » 29 sie 2012, 14:20

Ja ostatnio wyrobiłem w sobie pewną zasadę.

Jeżeli gram cashówki, to z AA, KK, QQ robię lekkie podbicie. Jeżeli flop jest neutralny, to rozgrywam to bardzo agresywnie. Jeżeli natomiast gram turek, to all-in bez namysłu.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 sie 2012, 14:46

nomad pisze:A co z KK i QQ stakujecie się czy nie?

KK na tych limitach, i tak myślę że do NL30/NL50 spokojnie to jest ręka do stackowania preflop. Zdziwisz się, ile jesteś w stanie tam zobaczyć przeróżnych trash handów. Czasami osły uważają KJo za monstera, albo każde Ax, więc masa value. Co do QQ, to już jest bardziej dyskusyjne. Na agresywnych graczy powiedzmy 25/20 + to spokojnie też można wrzucać, na bardziej rozsądnych raczej trzeba zachować umiar i grać postflop.

Twoje kminy na temat odrabiania tej straty itd. są moim zdaniem trochę przegrane już u podstawy. Nie możesz podchodzić tak do grania, bo jak sobie postawisz za cel odrobienie bad beata, to poderżniesz sobie gardło gdy po drodze będzie następny. Bad beaty, jak już niejednokrotnie pisano, to część pokera i trzeba je po prostu zaakceptować. 400hands to żadna próbka... Rozpatruj swoje wyniki w longrunie, bo inaczej to dupa zbita :mrgreen:

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 29 sie 2012, 15:39

jeżeli masz problemy z graniem deep to zawsze możesz grać na tych 100bb czy jak grasz mss to te 60-75bb i jak pisali wcześniej tutaj nie ma co analizować bad bet i tyle. Zawsze chciałbym mieć takie akcje.

Awatar użytkownika
nomad
-#graczroku
-#graczroku

Postautor: nomad » 29 sie 2012, 16:32

Dzięki. Trochę mi się rozjaśniło.

Moje problemy to wynik pechowych rozdań ostatnio przez co nieco zacząłem wątpić w sensowność moich zagrań. Pewnie gdy się nieco karta odwróci to w końcu to przemogę - chyba że puszczą mnie do tego czasu z torbami :evil:

Pozdrawiam,
N

Wróć do „Cash full ring”