[FR][1$][freezout]AA limp

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Chomiczasty
-#pretendent
-#pretendent

[FR][1$][freezout]AA limp

Postautor: Chomiczasty » 01 kwie 2011, 01:22

Sytuacja na FT. Mam ready na goscia z BB ze lubi 3 beta a po flopie czesto allinuje sie zeby zgarnac chipsy. Calluje bo mój wizerunek na stole sprawia, że każde moje podbicie czytane jest jako mocna reka i powoduje same foldy. Czy taka moje gra pre flop jest słuszna ? Czy może lepiej zawsze podbijać AA ?
Sytuacja po flopie jasna - Podbijam w celu wymuszenia allina, ale to co zobaczyłem po odkryciu naszych kart sprawiło, że myślałem, że znowu asy połamane będą :D

fulltilt-brak-polskiej-licencji! Poker, $250/500 No Limit Hold'em Tournament, 6 Players
Hand Converter by Pokerhand.org

Board:
mjf963 (CO): $2 665,00
m3rrik (Button): $3 120,00
cyan59 (SB): $11 675,00
FIALHAO (BB): $17 895,00
ako23 (UTG): $8 395,00
HERO (UTG+1): $23 750,00

Dealt to HERO A:heart: A:club:

Pre-flop:
(1 folds), HERO calls $500,00, (2 folds), cyan59 calls $250,00, FIALHAO checks

Flop: ($1 500,00) 2:spade: 3:heart: 6:spade: [color="gray"] (3 Players)[/color]
cyan59 checks, FIALHAO checks, HERO bets $1 000,00, (1 folds), FIALHAO raises to $4 500,00, HERO raises to $8 000,00, FIALHAO raises to $17 395,00 and is all-in, HERO calls $9 395,00

Turn: ($36 290,00) 2:diamond: [color="gray"](2 Players)[/color]

River: ($36 290,00) 2:club: [color="gray"](2 Players)[/color]

Results:
FIALHAO Showed 4:club: 5:diamond:
HERO Showed A:heart: A:club:
HERO wins $36 290,00

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 01 kwie 2011, 18:23

Jak dla mnie to limpowanie z asami jest niedopuszczalne. Zobacz jak blisko byłeś bad beata.. Przecież nie masz żadnej informacji o ręce przeciwnika. Tym razem Ci się udało, ale następnym razem i następnym się tylko wk@*(&#, że Ci ktoś asy połamał. Nie wiem jak Ty, ale ja na takich sytuacjach za dużo razy się przejechałem. W ogóle limpowanie jak dla mnie to oznaka słabości.

Swoją drogą nieważne co myślą o Tobie przeciwnicy jeśli masz AA. A jeżeli uważają, że zawsze grasz tight, to bardzo dobrze.. możesz grać bardziej loose, a oni i tak zrzucą. Przy dobrych wiatrach komuś puszczą nerwy i w złym momencie nadzieje się na Twoje AA.

kr0w4
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: kr0w4 » 02 kwie 2011, 17:24

I powinny zostać połamane, koleś zagrał lepiej od Ciebie a Tobie po prostu się mega poszczęściło, jak na mój gust właśnie to charakteryzuję tych najlepszych, że takie ręce zrzucają. Po za tym był na bb więc mógł mieć każdą kartę, tylko fart Cię uratował.

koczwi
-#VIP
-#VIP

Postautor: koczwi » 04 kwie 2011, 22:01

Nie no to był żart prymaaprilis? Prawda?

Awatar użytkownika
FarseerPL
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: FarseerPL » 04 kwie 2011, 23:08

GNSPL pisze:Jak dla mnie to limpowanie z asami jest niedopuszczalne. Zobacz jak blisko byłeś bad beata..

Jakiego bad beata ?

FIALHAO (BB): $17 895,00

jak widać on był na bb co mial zrzucic nie ogladając flopa bo mial 4,5 off? :P
Bad beata to dostal gracz z bb FIALHAO!!!! będąc solidnym liderem post floop -__-, ciakaw jestem jak Ty bys zareagowal stackujac sie z nutsem (ktorego sprezenotwal ci grac z AA pozwalając obejrzec floopa) i dostajac jakiegos 4% runer runer fulla :D

co do samego zas limpowania, znawca nie jestem ale limpowanie monsterow moim zdaniem jest nieoplacalne, graczom z BB SB dajemy tylko szanse na trafienie czegos dobrego (jak miało to miejsce w opisanym przez ciebie wypadku) i polamanie nam monstera a value od ich 8 h na nietrafionym flopie raczej z AA nie wyciagniemy, ale ja tam sie nie znam :) sam musze tu częsciej zagladać i czytac wypowiedzi bardziej doswiadczonych :D

Awatar użytkownika
Gns
-#VIP
-#VIP

Postautor: Gns » 05 kwie 2011, 17:13

FarseerPL, no oczywiście, ale chodziło mi o to, że był bardzo blisko, żeby jego AA zostało połamane przez 45o (rozpatrując jedynie siłę obydwu rąk). Wtedy byłby żal, że ktoś mu AA połamał.

Zresztą nie ma co tu dyskutować. Tak jak napisał koczwi, raczej należy to uznać jako prima aprilisowy żart.

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”