Blindy jak widać na screenie. Mój stack również można policzyć na screenie, ale policzę za was: 299.505 (dwieście dziewiedziesiąt dziewięć tysięcy pięćset pięć
Gracze:
1)arcibal20... niewiele z nim grałem, ale z tego co widziałem rozdał sporo żetonów shortom, ale to tylko ze względu na to, że przegrywał mając 60% przewagi preflop. Potem się ostro wywindował i wkraczając do pierwszej trójki panowie mieli równe stacki, ja miałem 3x niższy. Jeszcze mała ciekawostka - wywalił gościa na czwartym miejscu all-inując swoje AJ preflop vs tamtego AK. Flop JJx i pozamiatane.
2)MakeMeLaughPLS - jeden z niewielu dobrych graczy w tym turnieju. Nie bał się odważnie reraisnąć mojego steala (mimo, że jeszcze wtedy miałem od niego 4x większy stack). Full-ringa grał naprawdę świetnie. Ogólnie miał pojęcie, ale nie przedabrzał z agresją. Readów takich konkretnych na niego nie miałem. Raz mógł zagrać pozycją, a raz kartą, trudno cokolwiek wywnioskować. Ciekawostka: Wygrał HU będąc 2x zdominowany. O ile full-ringa grał dobrze, o tyle HU po prostu faaaatalnie.
Moje rozumowanie w tym rozdaniu:
1) Push preflop i zgarniam "mini"bety - 30%
2) Push preflop i mam coina - 30%
3) Push preflop i jestem zdominowany - 40%
4) Call i gram tylko Top pair 9, dwie parki, tripsa itd. + ewentualnie pasywnie parę asów lub pasywnie flushdrawa, jeśli dadzą tanio oglądać turn i river. Top pair A pasywnie rozgrywałbym przede wszystkim dlatego, że oceniałem przeciwników na overy, więc prawdopodobne, że ktoś ma AJ+.
Zdecydowałem się na 4 opcję, która pozwalala mi luźno spasować tę rękę, jeśli nie trafię flopa, a że ostatni dokładałem do betu pre-flop, nie było mowy o zrzucaniu tej ręki.
Na flopie dostaję check, gostek z buttona wydaje mi się niegroźny, zagrywam push, żeby nie dodrawowali flusha ani innych tego typu historii.
Ręka przeciwnika zupełnie mnie zaskoczyła. Swoją drogą też niezłe kino że spadła ta 1-outowa dziewiątka, no ale i na takie rzeczy trzeba być przegytowanym.
Jak oceniacie moje rozumowanie i zagranie tej ręki? Dało się to obronić (zrzucić)? Zagrać inaczej - lepiej?
Edit: sorry ze zmęczenia zapomniałem wrzucić screena