[NL][5,5$] A8o

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

[NL][5,5$] A8o

Postautor: jon124 » 16 maja 2012, 11:07

IPoker No-Limit Hold'em Tournament, 150/300 Blinds (4 handed) - IPoker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

UTG (t2630)
Button (t2665)
Hero (SB) (t4605)
BB (t5100) 22/19 3bet to BBsteal 40% steal

Hero's M: 10.23

Preflop: Hero is SB with AObrazek, 8Obrazek
2 folds, Hero bets t550, BB raises t4800 (All-In), ???

Total pot: t1400

Cóż długo się zastanawiałem czy nie pushować pre. Wiedziałem, że przeciwnik lóźno 3betuje bo zrobił tak już 2 razy wcześniej (na niższych blindach), ale łudziłem się, że już tu tak nie będzie ryzykował.
Pass się wydaje oczywisty po jego podbiciu, ale czy push nie byłby dobrym zagraniem? Oceniam ten jego 3bet range na koło 20-25% ale calling range (w przypadku push) wydaje mi się, że mimo wszystko nie byłby większy niż 6%. Co myślicie o takiej ocenie zakresów i z czym byście pushowali już pre? A9s+ AJ+ 77+ wydaje mi się być już jak najbardziej ok.

Awatar użytkownika
buba78
-#VIP
-#VIP

Postautor: buba78 » 17 maja 2012, 18:01

fold jak dla mnie
znajdzie się lepszy pot a tymczasem co zrobisz jak spadnie A na flopie >??

Awatar użytkownika
Szfiecu
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Szfiecu » 17 maja 2012, 19:22

buba - flopa on tu ogląda już bez możliwości decyzji ;)

Ja nie wiem, ale jakoś nie lubiłem takich steali na ogarniających graczy bo w większości przypadków odwijają się pushem, a Ty musisz się składać i zrobisz to zdecydowanie częściej niż on sfolduje do Twojego raise. Tym bardziej , że decyzję sobie trzeba ułatwiać, to Ty wsuwasz, a on folduje. Może to demagogia, ale jakoś tak się kiedyś grało i było ok :)

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 21 maja 2012, 10:17

jeśli on dośc light 3betuje to nie kradnij z taką ręką.
takie zagranie jak ty teraz lubie wykorzystywać w ten sposób, że kradne z reką - any two i poddaje pulę, robię to drugi raz i poddaje pule, ale za 3 razem sprawdzam go bo juz kradne z reka premium.

wbrew pozorom czesto przeciwnik sie lapie na takie zagranie.

w tym przypadku masz easy fold.
nie oplaca sie grac call majac praktycznie 60-40, jesli to robi z any two cards.

bardziej oplaca sie zagrac tak samo jak on na mniejsze stacki bedace w grze

Awatar użytkownika
jon124
-#VIP
-#VIP

Postautor: jon124 » 22 maja 2012, 10:01

tak dlatego napisałem, że fold gdy przeciwnik już wsunął push jest oczywisty, ale zastanawiałem się z jakim zakresem warto bym pushował dla stealu first in

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 22 maja 2012, 10:58

jon124 pisze:tak dlatego napisałem, że fold gdy przeciwnik już wsunął push jest oczywisty, ale zastanawiałem się z jakim zakresem warto bym pushował dla stealu first in

TT+, AQs+, AK i nic więcej jako AI first in

Wróć do „Sit'n Go full ring”