[NL] [FR] [FREEZOUT] A7

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Maciejjas
-#VIP
-#VIP

[NL] [FR] [FREEZOUT] A7

Postautor: Maciejjas » 02 gru 2008, 21:47

Witam daje do analizy i komenatarzy tego zagrania :)

http://www.pokerhand.org/?3530407

Chodzi mi o decyzje po flopie czy sluszna i jak wy byscie to rozegrali fakt faktem liczylem 12 nie 15 outow
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:16 przez Maciejjas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 02 gru 2008, 21:52

No co tu dużo mówić miałeś draw do najwyższego koloru i draw do strita ... Też bym tak oczywiście zagrał, miałeś dużo outow i któryś musiał Ci wejść :mrgreen: Bardziej bym sie spodziewał koloru niż czego kolwiek innego, ale widzisz wystarczył Ci tak czy tak A i on właśnie doszedł :twisted: On był chipleaderem na waszym stole i gdy dostał top pair to myślał że jest "Bogiem" i nie zwarzał na to że ktoś może mieć już strita lub zaraz kolor, ewetualnie over pair :twisted:

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 02 gru 2008, 22:46

z tego co widzę-w momencie gdy Cię zmuszono do zagrania allin miałeś 15 outów. jak Ci wyszło 12? co do zagrania to ja bym chyba tak nie ryzykował,w szczególności ze to był turniej i postawiłeś wszystko na jedna kartę,mogłeś odpaść. na flopie nic nie miałeś a zagranie przeciwnika wskazywało na to ze coś ma,dlatego kojarzy mi sie to trochę z ryzykiem...na szczęście dla Ciebie wygrałeś to rozdanie ale twój przeciwnik miał lepszą sytuację na flopie niż Ty;]

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 02 gru 2008, 23:45

$Marco$ pisze:z tego co widzę-w momencie gdy Cię zmuszono do zagrania allin miałeś 15 outów. jak Ci wyszło 12? co do zagrania to ja bym chyba tak nie ryzykował,w szczególności ze to był turniej i postawiłeś wszystko na jedna kartę,mogłeś odpaść. na flopie nic nie miałeś a zagranie przeciwnika wskazywało na to ze coś ma,dlatego kojarzy mi sie to trochę z ryzykiem...na szczęście dla Ciebie wygrałeś to rozdanie ale twój przeciwnik miał lepszą sytuację na flopie niż Ty;]

i co z tego? gdyby poker wygladal tylko tak ze wygrywa najlepszy na flopie to byloby nudne..

poza tym nei za bardzo rozumiem zagranie przeciwnika allin.. co to byl za turniej? jakie wpisowe i ilu graczy zostalo w turnieju? przypuszczam ze grales przeciwko slbemu przeciwnikowi a ich cechuje to ze gdy maja naprawde silna karte wala allin badz micro-bety.. wiec z tego powodu bym sie zastanowil..

ale patrzac na jego reke call jak najbardziej uzasadniony.. na co go obstawiales wchodzac w jego allin? bo jak na seta/2pary to powinienes pamietac ze nei zawsze uzbieranie do koloru cie ratuje przy sparowanym boardzie..

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 03 gru 2008, 00:43

Turniej buyin 3 E 20 osob w turnieju obstawilem go na over pare ewentualnie ta pare liczylem nawet ze z asem moze miec w najgorszej mierze ... rozncie wygranych byly bardzo niskie. a on popisal sie wczesniej sprawdzeniem all ina za 3 k z a 6 off ....

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 03 gru 2008, 00:44

$Marco$ pisze:z tego co widzę-w momencie gdy Cię zmuszono do zagrania allin miałeś 15 ]

mogl miec A 10 dlatego asow nie wliczalem ....

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 03 gru 2008, 11:24

zastanowilem sie glebiej nad slusznoscia zagrania w tej sytuacji. miales 15 outow a twoj przeciwnik mial 16 kart utrzymujacych jego reke jako wygrana,wiec biorac pod uwage nie tylko jedno rozdanie a wiele czytaj dlugi okres grania-jest to moim zdaniem nieprawidlowe zagranie bo wiecej razy przegrasz w identycznej sytuacji niz wygrasz. na dodatek nie wlozyles za duzo zetonow do gry dlatego bardzo duzo zaryzykowales (bo out z turnieju);> gdyby twoj przeciwnik mial seta albo 2 pary tak jak przypuszczales to tylko upraszcza sprawe bo mialbys mniej outow a twoj przeciwnik moglby zlapac fulla a wtedy nawet flush Ci by nie pomogl. to czy twoj przeciwnik byl dobry czy nie-to jest niewazne...pytales o opinie o slusznosci zagrania dlatego chcialem sie wypowiedziec i podzielic sie swoim zdaniem.
pozdrawiam i zycze wiecej wygranych!:)

$Marco$
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: $Marco$ » 03 gru 2008, 11:31

wybacz...nie doczytałem sie ze przypuszczałeś ze może mieć overpare albo po prostu parę a nie seta albo 2 pary. w takim przypadku tak jak mówiłeś różnice wygranych były bardzo niskie ale dalej na korzyść twojego przeciwnika.

Maciejjas
-#VIP
-#VIP

Postautor: Maciejjas » 03 gru 2008, 19:02

Patrzac na etap turnieju i to ze ju bylem na miejscach platnych rajcowalo mnie miejsce top 5 :) a nie 2-3 wyzej daltego tym moge usprawiedliwic moje zagranie

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”