UTG+1 ($4.98)
SB ($1.93)
MP1 ($2.22)
Hero (CO) ($2)
UTG ($2.01)
Button ($3)
BB ($2.20)
Preflop: Hero is CO with
,
4 folds, Hero bets $0.06, Button (18/11/3.0) calls $0.06, 2 folds
Czy ten bet na flopie jest pierwszym błędem? Chciałem ukraść blindy, as wydawał mi się do tego wystarczająco dobry na CO.
Flop: ($0.15)
,
,
(2 players)
Hero bets $0.11, Button calls $0.11
Nie trafiłem flopa, mam gutshota. Flop oceniam jako dobry na c-bet więc robię go.
Turn: ($0.37)
(2 players)
Hero checks, Button checks
Tu już generalnie przestałem się zastanawiać co robię, teraz analizuję po fakcie. Teraz myślę tak: mój c-bet nie wyglądał jak draw do koloru. Kolor doszedł, gdybym betował turn to by wyglądało chyba dziwnie: jest możliwy kolor, a ja betuję jak gdybym się tego koloru nie bał chociaż raczej go nie mam. Czyli co mam co sprawia, że chcę powiększać pulę mimo tego zagrożenia? Nie wiem co i wydaje mi się, że wyglądałoby to trochę niespójnie. Więc czekam i CO czeka.
River: ($0.37)
(2 players)
Hero bets $0.27, Button raises $0.87, Hero folds
Oceniłem check na turnie jako słabość. Pomyślałem, że bluff może mi tu zadziałać i zdecydowałem się na duży bet. Niestety dostałem raise i koniec.
Total pot: $0.91
Results:
Button didn't show
Outcome: Button won $1.47
Teraz myślę, że po callu preflop od tego gracza (18/11/3.0) powinienem być ostrożny. C-bet wydaje mi się dobry, ale po tym jak dostałem call wydaje mi się, że powinienem przyjąć linię x/f i nie próbować bluffu na river. Od turnu wszystko zaczęło się sypać i się rozsypało. Będę wdzięczny jak ktoś jeszcze mi wytknie rzeczy, których nie widzę.