[SIT] [NL] [33$] A3off

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
firesparrow
-#aktywny
-#aktywny

[SIT] [NL] [33$] A3off

Postautor: firesparrow » 09 mar 2010, 11:47

Główne moje pytania to:
Czy błędem było postawienie na riverze?
Czy błędem było sprawdzenie allina?

Ewentualnie jakbyście to rozegrali?

Dodam tylko, że przeciwnik stwarzał tendencje jak do tej pory że jak coś trafił to zawsze mocno betował, w pierwszym HU się na tym przejechałem. Taką cwaną pułapkę zauważyłem u niego pierwszy raz, później okazało się że częściej stosował takie cwane zagrania, na szczęście po bardzo długim Hu wygrałem go.

TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, T5-34348773-30
played at "Table #1" for USD TC from 2010-03-09 05:09 until 2010-03-09 05:10

Seat 1: lukimarado10 (925 in chips)
Seat 4: sparrow_77 (2,075 in chips)

ANTES/BLINDS
sparrow_77 posts small blind (15), lukimarado10 posts big blind (30), DEALING_HOLE_CARDS

PRE-FLOP
sparrow_77 raises to 75, lukimarado10 calls 75.

FLOP [board cards: :Td, :Ad, :Ks ]
DEALING_FLOP,
lukimarado10 checks, sparrow_77 bets 120, lukimarado10 calls 120.

TURN [board cards: :Td , :Ad, :Ks, :8s ]
DEALING_TURN
lukimarado10 checks, sparrow_77 checks.

RIVER [board cards: :Td, :Ad, :Ks, :8s, :2h ]
DEALING_RIVER
lukimarado10 checks, sparrow_77 bets 120, lukimarado10 raises to 730 and is all-in, sparrow_77 calls 730.

SHOWDOWN
lukimarado10 shows [ :Js, :Qs ]
sparrow_77 mucks cards [ :Ac, :3h ]
lukimarado10 wins 1,850.

SUMMARY
Dealer: sparrow_77
Pot: 1,850
lukimarado10, bets 925, collects 1,850, net 925
sparrow_77, loses 925
Ostatnio zmieniony 10 mar 2010, 12:25 przez firesparrow, łącznie zmieniany 1 raz.

masaker
-#VIP
-#VIP

Postautor: masaker » 09 mar 2010, 15:34

No chyba tylko ten call na river zawinił.
Check raise jest zazwyczaj tym na co wyglada

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 09 mar 2010, 16:42

Mnie zastanawia co innego - jeżeli na river po jego check-raise uważaleś że jesteś wystarczająco mocny na sprawdzenie allina, to dlaczego na turnie nie biłeś? Zwłaszcza że otworzył się draw do koloru?

Ja bym river tez przeczekal, udało Ci się zbudować taką akuratną pulę na tp z gównianym kickerem, że niepotrzebnie nie skorzystales z darmowego showdownu..

Awatar użytkownika
tommko
-#VIP
-#VIP

Postautor: tommko » 09 mar 2010, 19:33

firek zgadzam się z Sithem
bez sensu gra na riverze, rozumiał bym takie zagranie, gdybyś miał chociaż dwie pary te asy i parę ósemek.

Z Top parą i słabym kickerem pojechałeś za grubo, zwłaszcza po jego zagraniu allin.

Sam wiesz, że top para w HU to jednak za mało na tak dużą pulę.

Dwa drawy do koloru i draw do strita - a ty rzucasz się z Top parą.
Gra po wariacku.

Ja bym jeszcze w każdej rundzie zmienił wysokość licytacji, grałbym za sporo mniejsze bety. Łatwiej miałbyś się zrzucić - bo mniej byś inwestował.

GrzechuTG
-#Site Admin
-#Site Admin

Postautor: GrzechuTG » 10 mar 2010, 10:28

A ja się z Tobą wahi nie zgodzę, gość osiągnął to co chciał i to jest najważniejsze ja też jestem nie normalny bo potrafię ta zagrać. Bo z reguły wtedy na mój bet na river osoba posiadająca jakiś badziew właśnie w postaci A bo ten as to badziew bo nie posiada kickera i odwija się reraisam i z reguł na allina musi już dołożyć. A gość zagrał dobrze bo skoro dostał bet na flopie po check to po co ma otwierać turn? Otworzenie turna będzie sygnałem że coś jest nie tak. Ale tutaj lepszym zagraniem był kolejny bet na turn żeby dostać możliwość check na river.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 10 mar 2010, 19:59

Wahi pisze:nie napisalem, ze ma betowac turn, tylko ze ma betowac river, po tym jak sparrow przeczekal turn, bo pojawila sie duza szansa, ze pula zostanie przeczekana. A tego z nutsem nie chcemy.

mogl miec przecierz ready na sparrowa :) Np. za czeste podbijanie na river. Widzimy tylko 1 rozdanie :) W HU ma bardzo duze znaczenie nasz i przeciwnia wizerunek. Chodzi mi o to, by nie mowic, ze slabo tutaj on zagral nie widzac poprzednich rozdan.

Awatar użytkownika
mefius
-#VIP
-#VIP

Postautor: mefius » 16 kwie 2010, 15:45

najlepsza pcja błoby pzaczkanie riveru tym bardziej ze duzo rak jest wiekszych od pary asów, , zreszta zalezy również od stylu gry przeciwnika, jesli czesto blefował duża sumą lub allinem, też bym go sprawdził

Wróć do „Heads up”