A 6 vs 10 10

Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
snafer
-#pretendent
-#pretendent

A 6 vs 10 10

Postautor: snafer » 23 paź 2009, 10:09

Jak sami widzicie oszalamiacej karty to ja nie mialem, ale gdy jest mozliwosc tanio zobaczyc flopa to czemu nie.
Flop jak dla mnie idealny i do puli 220 dokladam 120, liczylbym raczej ze ktos z 6 badz z asem i lepszym kickerem zagra ze mna, ale takze gosc ktory ma 10 10 tez w to wchodzi nie wiadomo dlaczego;/ mysle ze na preflop juz powienien raiseowac no ale coz tak tworza sie bad beaty :nie:
Reszte juz sami widzicie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 10:19 przez snafer, łącznie zmieniany 1 raz.

applee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: applee » 23 paź 2009, 10:14

nie dodałeś screena , ale jak sie domyslam był flop A66, a na river spadła 10 :mrgreen: zgadza się? :)

Ok skoro już widać historię rozdania to powiem, że nie jest to typowy bad beat tylko poprostu miałeś pecha, call z 1010 jeszcze mozna zrozumieć ok koles liczył na tą dziesiątkę i się jej doczekał. Ciężej jest mi zrozumieć natomiast call all in kolesia z 33 po riverze ale widzisz skoro z taka overpairka można sprawdzić więc czemu z ta 1010 miałby zrzucić po flopie :wink: Pożniej domyślam się, że cięzko byłoby zrzucić tego fula więc Twój call był jak najbardziej na miejscu. Miałes poprostu pecha.

Goshti
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Goshti » 23 paź 2009, 13:20

Jak dla mnie to źle to rozegrałeś, miałeś pecha, chciałeś slowplayować fulla i ktoś dostał coś lepszego, betujesz 3BB z fullem po flopie, sprawdziło Cię 3 kolesi, jak dla mnie do turna mógł się utrzymać każdy pocket, koleś dostał trzecią T i miał nutsy(biło go tylko AA, co raczej wykluczała gra preflop i 66 w co nie wierzył), dodatkowo (nie widze wielkości stacków), ale chyba obydwu was pokrywał, więc dorzucić to 120 po flopie to nie było tak dużo. Jak dla mnie to koleś z TT zagrał źle preflop(chociaż jakiś minraise), Ty zagrałeś źle po flopie, a ten co miał 33 to chyba już nie chciał grać albo nie wiem co.

EDIT: Jak byś poszedł all in na flopie i mu doszła ta T na riverze to tak, ale w tej sytuacji on grał z nutsami więc nie wchodziłeś all in z przewagą, jak dla mnie to nie bad beat

EDIT: Ja nie mówię, że bym to zrzucił po prostu bym przebił więcej, tak żeby ten z tymi TT stwierdził że mam A i spasował. Nie jestem jakimś mega pro co potrafi zrzucić fulla, bo wie że koleś ma wyższego. Pewnie bym skończył tak samo jak kolega, tylko nie wklejałbym tego jako bad beat. Przyznaje, że było to niefortunne rozdanie, ale nie wiem ja bym tego nie uznał jako bad beat, może ktoś myśleć inaczej, po to jest forum żeby dyskutować. Sprawdziło się, odwieczne porzekadło slowplay must pain
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 17:13 przez Goshti, łącznie zmieniany 3 razy.

snafer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: snafer » 23 paź 2009, 13:29

Znajac cala historie mozna by bylo zagrac za wiecej na flopie, ale powiem Ci ze to byl poczatek turnieju z rebuy wiec tak czy inaczej on by dorzucil z 10 10 uznajac go za monstera.
uwazam ze 3BB bylo ok choc mozna bylo dac 5BB. Po prostu jak wskazuje temat to byl bad beat

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 23 paź 2009, 16:19

Goshti pisze:Jak dla mnie to źle to rozegrałeś

no zabawne. Twoim zdaniem powinien zajebac AI na flopie ? :D czy jeszcze PF :D Ty zapewne bys przewidzial te TT :P i bys zrzucil :D

Mial koles pecha zadko takie rozdania sie trafiaja sam nie raz takie cos przegrywalem, ale lepiej dac szanse do blefu niz oznajmiac wszystkim MAM 6 NA REKU I ZGARNIAM POTA

EDIT:Badbeatem tez tego nie nazywam, tylko zwyklym "pechem", "niefartem" ;P
I mysle, ze spasowac to mozna chyba tylko przez MISCLICK :P
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 18:32 przez Zawisza, łącznie zmieniany 1 raz.

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 23 paź 2009, 17:27

Raczej cooler( po turnie) niż bad beat. Chociaż przy tylu graczach szanse ze ktos ma asa są bliskie 100%.
A nie podbijał być może dlatego że to faza rebuy a on nie ma pozycji i chce grac dopiero po flopie a nie robić wielkie pule już teraz.
Osobiscie pewnie też bym nie podbijał więcej na flopie chociaż bet o pot raczej zostawiłby tylko asy i szóstki tak to jest szansa na takich wlasnie optymistow z tt.

snafer
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: snafer » 25 paź 2009, 14:57

dzieki wszystkim za opinie na temat tej reki:D
Pozdrawiam i mam nadzieje ze juz wiecej TT mnie nie rozwali:P

Wróć do „Bad beats”