[FR] [1$] [freezout] 99 w poznej fazie

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

[FR] [1$] [freezout] 99 w poznej fazie

Postautor: sir_spider » 18 paź 2009, 23:47

Rozpoczęcie gry 5133071833.

--cur- jest na miejscu 0 z 13,280.
canIhaveIt jest na miejscu 1 z 10,278.
Ibosch jest na miejscu 2 z 6,393.
nothing333 jest na miejscu 4 z 14,315.
janczarek jest na miejscu 5 z 23,235.
mirlatte jest na miejscu 6 z 9,061.
xsuperwomanx jest na miejscu 7 z 14,114.
el-nino81 jest na miejscu 8 z 42,131.
abby-@ jest na miejscu 9 z 4,430.

Krupier jest usadzony 4.

janczarek złożył stawkę w ciemno na sumę 600.
mirlatte złożył stawkę w ciemno na sumę 1,200.
--cur- gracz składa ante o wartości 120.
canIhaveIt gracz składa ante o wartości 120.
Ibosch gracz składa ante o wartości 120.
nothing333 gracz składa ante o wartości 120.
janczarek gracz składa ante o wartości 120.
mirlatte gracz składa ante o wartości 120.
xsuperwomanx gracz składa ante o wartości 120.
el-nino81 gracz składa ante o wartości 120.
abby-@ gracz składa ante o wartości 120.

(janczarek jest rozdawane 9d 9s.)

Pre-flop:

xsuperwomanx pasuje.
el-nino81 podbija 1,200.
abby-@ pasuje.
--cur- wchodzi za 2,400.
canIhaveIt pasuje.
Ibosch pasuje.
nothing333 pasuje.
janczarek wchodzi za 1,800.
mirlatte wchodzi za 1,200.

Przychodzi Flop
7d 7h 5s.

janczarek sprawdza.
mirlatte sprawdza.
el-nino81stawia zakład na sumę 2,400.
--cur- wchodzi za 2,400.
janczarek ?? co teraz??

big stacka nie znam dopiero sie dosiadl; -cur- raczej tight

mac___mar
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: mac___mar » 19 paź 2009, 14:12

za duzo graczy el-nino i cur moga miec na rece 7 - el-nino ma mniejszy stack, po turnie zagrywa all-ina ty go sprawdzasz i albo podwajasz stack albo jest po tobie. Ja bym spasowal, no coz, czasami warto sie wycofac :neutral:
jak sie skonczylo??

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 19 paź 2009, 15:22

Jeśli wszedłeś w to rozdanie wydaje mi się, że powinieneś zagrać tak zwany feeling bet. Otwierasz zakład jako pierwszy. Pula jest wysoka, więc bet za 3k powinien być wporządku. W razie reraisu jesteś z tyłu i folduj. W razie call oglądasz turn. I wtedy podejmujesz decyzję co robić.
Ja osobiście, bym prawdopodobnie reraisował na preflopie - zobaczył, bym na czym stoję i wyrzucił niektóre osoby z rozdania. Zastanawia mnie tylko, czy bet preflop elnino to gra stackiem, czy rzeczywiście trzyma monstera :-)
[edit]
Pula to już 14 400, więc oddsy, aby callowac z pewnością masz, ale grasz bez pozycji i obejrzenie rivera może być bardzo drogie. I lepszy już byłby chyba check/raise.

sir_spider
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sir_spider » 19 paź 2009, 23:18

moja analiza byla taka cur nic nie ma; a jak ma to na moj check raise da all ina; el nino81 nie wiem ale po betach uznalem go za farciarza bo 2 razy tak slabo zagrac to tragedia; co do mojego zagrania to byloby glupie chyba wlozyc pre flop wszystko bo to byli oponenci ktorzy ciagle dawali calle wiec nie chcialem pasc na qjo; dlatego jak wchodzilem do rozdania cel byl prostu mam tripsa to ciagne ile sie da jak nie to nie; no i teraz patrze a flop nie taki zly; ale mysle sobie zobaczymymy na ile dobry i co sie stanie jak poczekam; el nino znowu daje glupi bet bo niby z czym?? z kareta? cur sprawdza z oddsami i teraz ja; moj wizerunek tight agressive wiec po chwili zastanowienia dalem bet za 7200 chyba;

zlozyli sie;

gralem bez czegokolwiek bo zeby miec tournament sharka za malo gralem;

el nino gral pozniej bardzo slabo wiec mysle ze wczesniej jakies suckouty komus dal;

skomentujcie co myslicie; w szczegolnosci Ci co maja doswiadczenie w poznych fazach turniejow, bo tym razem zadzialalo, ale co by bylo kiedy indziej; i przede wszystkim na ile to zagranie bylo poprawne

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”