97s

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

97s

Postautor: knoperss » 29 gru 2013, 12:58

Słaby reg.
Nie wiem jak gościa ocenić bo Zestakował się na 2 poziomie z Q9o na 953 a później limpował KK. Ale tu chyba nie chodzi o te informacje bo mało są one istotne. Chodzi mi o turn. Z racji że to ja jestem agresorem chciałbym się dowiedzieć czy na turnie łatwiej się zestackować czy sprawdzić tylko. 3 para fd, osed. Jak obliczyć poprawność zagrania.
Jakim narzędziem ??
Help :trophy:
IPoker No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - IPoker Converter Tool from http://flopturnriver.com/

BB (t1,049)
Hero (SB) (t1,951)

Hero's M: 32.52

Preflop: Hero is SB with 9Obrazek, 7Obrazek
Hero raises t60, BB calls t40

Flop: (t160) 6Obrazek, QObrazek, 9Obrazek (2 players)
BB checks, Hero bets t70, BB calls t70

Turn: (t300) 10Obrazek (2 players)
BB checks, Hero bets t135, BB raises t400, Hero??

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 29 gru 2013, 22:38

Nie masz OESD, tylko gutshota.

Hm... moim zdaniem nie bardzo jest sens tu callować, bo on jest i tak pot commited na river a Ty jeśli masz zamiar grać call z drawami i fold przy nietrafieniu jesteś mega weak. Imo to jest raczej shove, choć w sumie nie jestem tutaj mega happy wrzucając.

W ogóle to nie wiem czy nie biorę darmowego rivera IP. Tym bardziej że masz jakiś showdown value od pary 9, więc w razie czego możesz kontrolować tego pota i wziąć na river tani showdown lub przebijać jak trafisz. Natomiast tutaj betując niezupełnie świadomie (czy dla bleffu, czy dla value) sam sobie utrudniasz sytuację, szczególnie, że dostajesz strasznie wredny x/c x/r, który często jest nutsem.

Edit: na słabych graczy, albo takich, którzy mają tendencję do nadmiernego trapowania, staraj się grać bardzo oczywiste dla Ciebie spoty - albo bluffujesz z air i nie masz dylematów co zrobić, jak dostaniesz opór, albo valuebetujesz i stackujesz się w razie oporu.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 29 gru 2013, 22:56

kurde nawet nie brałem pod uwagę tego checku na turnie. Jak by linia r/c, r/f przyćminiła mi x :O
zachciało mi się second barrelować z mid pair :D
a wiem że lubisz matematyczne analizy więc jak obliczyć czy shove jest value? :D

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 30 gru 2013, 00:00

Ciężko to oszacować bez dużej historii, bo ciężko będzie jednoznacznie określić range przeciwnika.

A to kluczowa kwestia, bo nie wiemy czy on tam kiedykolwiek gra x/r bluff or semibluff, czy gra wyłącznie dla wartości. Zakładając, że gra jednak z lepszymi rękami od naszej (gotowymi układami), to liczyłbym to dosyć prosto:

- Twoje outy przy założeniu, że grasz vs TP lub second pair: 9 z FD, 3 z gutshota i 5 od dozbierania dwóch par/tripsa. Wtedy masz 17 outów * 2% za sam river = ~34%. Rozsądnie na to patrząc, to jest Twój najlepszy scenariusz, zakładając, że nie masz tam żadnego fold equity i przeciwnik zawsze się zestackuje na turnie.

- Twoje outy przy założeniu, że grasz vs dwie pary z damą lub dychą: odpadają 3outy od dwóch par do siódemki, więc masz 14*2% = ~28%.

- Twoje outy przy założeniu, że grasz vs set: zostaje tylko FD i Gutshot = 12*2%= 24%.

- Vs gotowy straight grasz marniutko, bo tylko samym FD czyli 18%

- Vs semibluff z AKc grasz przyzwoicie, ale dalej bez szału (ale to naciągana wersja, że taką rękę zobaczysz), masz 64%.

Generalnie jeśli on tam nigdy nie gra raise/fold, to imo zestackowanie się będzie zawsze lub prawie zawsze wjebaniem się w zdominowanego spota.

Pula na turnie 300, Twój bet 135, jego raise 400 -> musisz dołożyć 265 do pota, więc musisz mieć minimum 25% equity na call poprawny matematycznie. Jakby wyliczyć średnią arytmetyczną z tych procentów, które podałem na górze (czyli zakładając, że każda ręką zdarzy się tak samo często) to pewnie będziesz miał poprawny call. Pytanie co zrobić na river, jeśli nie trafisz. W sumie nie wiem tak do końca jak policzyć oddsy przy all-inowaniu się na turnie i warunku, że przeciwnik zawsze sprawdzi (chyba można to traktować tak, jakbyście niezależnie co się stanie wrzucali na river).

Także all-inowanie się na turnie imo będzie dosyć close i na pewno nie jest najgorszym zagraniem na świecie, ale nie jest też zbyt zajebiste, a zdeterminowane zostało niefortunnym second barrelem na turnie.

Awatar użytkownika
justnutsbaby
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: justnutsbaby » 30 gru 2013, 07:54

mhm mhm, shove syf, call std, decide riv :0

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 30 gru 2013, 10:11

tak zrobilem niestety dostalem shove a moja reka sie nie poprawila. Dryniu dzieki

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 30 gru 2013, 13:18

justnutsbaby, a turna 2nd barrelujesz std czy grasz check?

knoperss, nie ma problemu... jak coś wrzucasz do analizy to mnie w końcu mobilizujesz do jakiejkolwiek analizy :D bo swojej nudnej sesji nigdy nie chce mi się przeglądać :oops:

Wróć do „Heads up”