[FR] [NL] 89

Analizy rozdań poker texas holdem z gier sit'n go 9-10 osobowych.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

[FR] [NL] 89

Postautor: mx » 11 cze 2009, 23:50

Mam takie ciekawe rozdanko do analizy

Możenajpierw mój punkt widzenia ...
Pre flop lim z 89s ... ( mozliwe ze blad powniennem raisowac by zobaczyc jak to zagraja za mna )

Sa 2 calle za mna od big stacka i shorta i gramy razem z BB we czworke

Flop daje mi OESD ... nie betowalem bo balem sie akcji od shorta + mozliwy raise od bigstckow a jednak mam pare outow wiec jesli zlapie strita za free a ktos ma mocna reke i ja slowplayuje to sie wyplaci . River daje mi najnizszegos strita przez chwile sie ciesze ale pozniej dochodze do wniesku ze jestem z tylu jednak oddsy mialem na call :?

Zadnych readow na graczach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2009, 17:26 przez mx, łącznie zmieniany 1 raz.

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 12 cze 2009, 00:23

Czego się spodziewałeś przy takim stole i takich podbiciach na koniec przez dwóch graczy? Chyba nie myślałeś, że nagle trafili tą 10 i mają pocket 10

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 12 cze 2009, 00:31

marccus pisze:Czego się spodziewałeś przy takim stole i takich podbiciach na koniec przez dwóch graczy? Chyba nie myślałeś, że nagle trafili tą 10 i mają pocket 10

Bardzo doglebne ... :? znaczy sie przy Ty bys ofc na 100% wiedzial ze limpuja z late AQ i bys sfoldowal ofc ?? jest wiele rak ktore mogli miec ... od AA , 2 pary , seta etc
na AQ jest 16 kombinacji a zakres rak moze byc spory short mogl trafic seta na river koles ze sporym stackiem mogl miec 2 pary etc

Zakladalem ze MOGA miec AQ ale wroc do gry pre flop ... czy tak gra short z AQ ?? no daj spokoj , czy ktos gra tak AQ ?? do multi pota ??

Zreszta to jest dzial analizy wiec prosze o analize a nie glupi post ktory nic nie wnosi ...

marccus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: marccus » 12 cze 2009, 01:22

Sorry, że wcześniej tak lakonicznie i może odrobinę niegrzecznie odpisałem.

Rozwinę zatem swoją myśl.

Do pre-flopa nie będę się za bardzo czepiał. Jednak później miałeś dwie szanse, żeby poznać swoje miejsce w tej rozgrywce. Dwie szanse których nie wykorzystałeś, bo tak naprawdę jeśli nie doszłaby ta karta zamykająca strita, rozdanie mógłbyś zaliczyć do przegranych. W tym przypadku jednak trochę pechowo dla ciebie na riverze pojawia się karta która polepsza twój układ (w zasadzie go tworzy), ale jednocześnie daje nutsa przeciwnikom.

Jeśli więc chodzi o zagranie na sam koniec ... było dwóch przeciwników, gdzie jeden z nich zagrywa 2x pot, a drugi go sprawdza all-inem. Dla mnie w sytuacji gdzie nie masz reada na przeciwnikach, zero informacji o sile ich kart z gry i takie podbicia, a w dodatku mając jednocześnie niebezpieczną strukturę stołu ciężko byłoby mi podjąć taką decyzję jak twoja.

Tym bardziej, że jeśli byłeś pewny, że masz najsilniejszy układ powinieneś podbić zakład, jeśli zaś nie fold bez niepotrzebnego ryzyka utraty żetonów.

Takie jest moje skromne zdanie o tym rozdaniu
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 12 cze 2009, 07:31

Przy tych blindach mogles sie pokusic o call pre flop, przy wyzszych to juz fold.

Na flopie masz draw i 2 przeciwnikow wiec musz podbic zeby zobaczyc na czym stoisz, czekajac nie dostajesz zadnej informacji.

Jezeli zdecydowales sie grac w taki sposob to na river powinienes to zrzucic kiedy dostales raise'a.

Cold.FuzZion
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Cold.FuzZion » 12 cze 2009, 08:12

Po poziomie rozdania zgaduję, że to jest turek a cash na blindach $25/$50. Z punktu widzenia grania cash na limped pot powinienes betnąć flop bo i tak call dostaniesz tylko od top pair albo od tego co masz, a byś musiał mieć sporo niefarta jakby ten co limpował ostatni z późnej pozycji miał KQ, KJ. No spoko nie ma betu na flopie jest to w miarę poprawne, ale dlaczego nie betnąć turna, skoro wszyscy czekali a jack raczej nikomu nie pomógł ? Na river w takich sytuacjach jest check/call jak pot był grany heads up, a check/fold na multi way action. Dlaczego? Bo zawsze się znajdzie cwaniak co sobie slowplay zapoda pf i tylko czeka na ludzi, ktorzy grają z donky str8 w takiej sytuacji. Btw zapomniałeś o opcji Q9, któa też na takim flopie daje str8, dlatego po raisie izi fold imho.

hzl-
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: hzl- » 12 cze 2009, 09:37

Mlody pisze:Przy tych blindach mogles sie pokusic o call pre flop, przy wyzszych to juz fold.

Na flopie masz draw i 2 przeciwnikow wiec musz podbic zeby zobaczyc na czym stoisz, czekajac nie dostajesz zadnej informacji.

Jezeli zdecydowales sie grac w taki sposob to na river powinienes to zrzucic kiedy dostales raise'a.

Nie rozumiem, przeciez wszedl w rozdanie, aka call preflop.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 12 cze 2009, 10:44

hzl-, chodzi o to ze limpowanie z wczesnej pozycji jest bledem, wyklucajac ze robisz to rozmyslnie w celu pozniejszego reraise z premim handem np. AA, KK. Jednak 89s to zaden monster ale przy tak niskich blindach mogls sobie pozwolic na ogladniecie flopa. Zreszta mx nie napisal z jakim wpisowym ten turniej ale na niskich wpisowych malo kto patrzy na pozycje.

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 12 cze 2009, 12:10

Także jestem zdania że bet na turnie byłby bardzo wskazany (na flopie check jest jak najbardziej zrozumiały ponieważ słusznie mogłeś obawiać się raiseu od bigstacka lub allina od shorta) aby określić swoje położenie ponieważ limpy z późnych pozycji mogą zostać wykonane z dość różnymi kartami z których (jak Cold.FuzZion już zauważył) jest kilka układów które były dla Ciebie bardzo niekorzystne a które w dość łatwy sposób mogłeś wyrzucić (zakładając chociaż szczątkową inteligencję przeciwników)... dodatkowy problem tak rozegranego rozdania to to że jeśli przeciwnicy nie mają kompletnie nic to i tak nam nie opłacą betu na river (a jeśli są spostrzegawczy to nawet średnie układy zrzucą jeśli pojawi się niebezpieczna karta która kompletnie im nie pomogła).

Co do zagrania na river to jak dla mnie musztarda po obiedzie bo jeśli ktoś kompletnie nic nie złapał to na pewno nie sprawdzi a już z pewnością nie przebije dlatego jedyne układy które w tej sytuacji zrobiłyby to są to układy które są o tej samej sile albo lepsze (na niskich stawkach raczej nie obstawiłbym żadnego z tych graczy na tak wyszukane zagranie w tym miejscu jak blef reprezentujący nutsa)

PS. Co do zagrania preflop obu przeciwników to big stack mógł próbować trapować shorta aby ten zrobił push z any two licząc że wszyscy zrzucą (jeśli był agresywnym graczem to byłoby to bardzo dobre posunięcie) natomiast short stack zagrał tragicznie bo przy jego niedużym stacku nawet posiadanie pozycji nie robi wielkiej różnicy.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 12 cze 2009, 12:37

To teraz moze ja :)

Sam sobie z analizuje :P

Trzy błędy ;) limp pre flop i zero akcji post flop az do river no i niezrzucenie strita ...

N river raczej juz wiedzialem ze jestem w plecy :? dlatego powinienem spawac ale nie uczynilem tego ( sam nie wiem czemu )

Limp pre flop dla mixowania gry gdyz bylem bardzo agresywny na pre flopie ( bardzo )
wiec taki mix ... jezeli ktorys mialby reke wlasnie taka powinien podbic , nie podbili 9 moze tez mixowali gre :F ) i w tej sytuacji bet bylby chyba lepszym rozwiazaniem bo majac shorta za soba po jego pushu jest to easy fold po callu ( byl to w stanie zagrac ) bardzo uwazac a po foldzie mam inicjatywe w grze post flop i po cbecie wiedzialbym gdzie stoje ...

Moje pasywne rozegranie post flop wynikalo z faktu ze limpowalem pre flop na flopie mialem jeszcze kogos za soba wiec lepiej bylo moim zdaniem zobaczyc jak rozwinie sie akcja a turn zwalilem :? tu powinienem zabetowac no i na river odpuscic :? co najmniej jeden bil mnie napewno chociaz nie zgodze sie ze jego raise do 420 oznacza reke ... mogl uznac ze probuje stealac pot ale przy mozliwych innych stritach sam nie wiem czy call w HU bylby bledem , ale dolaczyl sie short wiec powinienem byl to sfoldowac

Dzieki za analize :)

denamrk666
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: denamrk666 » 12 cze 2009, 14:49

nie no pre flop limp nie byl chyba az taki zly, moze pasowaloby 2x BB zagrac, no ale jak mowie limp chyba nie byl az taki zly.

Akcja post flop slaba. Wydaje mi sie ze pot bet moglby zrzucic przeciwnikow, albo chociaz dalby ci do myslenia, gdyby weszli. Mogliby pomyslec ze masz krola. Czyli w tym przypadku short pass lub all in. Jesli all in ty pass.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 12 cze 2009, 15:15

denamrk666 pisze:Wydaje mi sie ze pot bet moglby zrzucic przeciwnikow, albo chociaz dalby ci do myslenia, gdyby weszli

Rzadko gram bet pot :P zazwyczaj jest to przedzial od 1/2<x<3/4 ale to zalezy od przeciwnika czesto robie overbety na combo drawowym stole ;)

Awatar użytkownika
falkor81
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: falkor81 » 12 cze 2009, 16:26

mxlambert pisze:
denamrk666 pisze:Wydaje mi sie ze pot bet moglby zrzucic przeciwnikow, albo chociaz dalby ci do myslenia, gdyby weszli

Rzadko gram bet pot :P

Nie sądzę aby tutaj bet o pot (lba nawet większy) byłby dobrym rozwiązaniem zaraz po flopie... po pierwsze jest to za duży bet tylko na drawa (mógłby śmierdzieć kradzieżą skoro nie pokazał siły preflop to raczej nikt by nie uwierzył że ma sparowanego K a drugiej parki tak się raczej nie gra) a po drugie co by miał zrobić gdyby odpowiedzieli call/allin ?

Wniosek nasuwa się jeden mx... nie slowuj rąk ponieważ Ci to kompletnie nie idzie :mrgreen: Twój styl to agresywna gra z szerokim wachlarzem kart które rozgrywasz mocno nie dając innym oglądać nic za darmo i slow play do tego stylu pasuje jak wół do karety :twisted:

Polecam filmek: http://www.youtube.com/watch?v=v52YZVND ... 95&index=9

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 12 cze 2009, 16:34

falkor81 pisze:Wniosek nasuwa się jeden mx... nie slowuj rąk ponieważ Ci to kompletnie nie idzie

Pasuje ;) Bet flop , check/call turn , check/miniraise river :)

Wróć do „Sit'n Go full ring”