[NL10] 88

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

[NL10] 88

Postautor: Sith » 23 lis 2008, 17:26

Witam,

HU NL10, koles mial okolo 15$ jak wszedlem na stol. Gra szla wolno, kilka razy udalo mi sie wyrownac stacki, potem koles sie z powrotem odrywal. Az do tego rozdania.

Obrazek

I teraz pytanie - czy zagranie po flopie poprawne? mocno reraisowal - uznalem ze kolor by slowplayowal, strita moglby mocniej podbijac obawiajac sie koloru - ale chyba i tak by poczekal na dalsze karty.

Co byscie zrobili?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 17:20 przez Sith, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_FJ
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: arek_FJ » 23 lis 2008, 17:59

Osobiscie uwazam, ze zagrales zle po flopie i tylko dzieki agresywnej grze przeciwnika wyszedles z tego calo. :mrgreen:
Nie rozumiem zupelnie, czemu po becie 0,6 rywala na flopie, ty zrobiles tylko 2-krotne przebicie? Chciales, zeby dobral sobie do koloru, co zreszta udalo mu sie na turnie?
Trza bylo podbic zdecydowanie mocniej.
Na cale szczescie okazalo sie, ze przeciwnik gral strasznie loose i przebij twoje przebicie, az sie allinowaliscie.

Awatar użytkownika
mihi
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mihi » 23 lis 2008, 18:17

mnie sie podobalo to rozdanie - wg mnie dobrze rozegrane, moze nie najlepiej ale popawnie, drawy do kolorow i stritow sie sprawdza wiec mysle ze bylo ok

przyfarcilo ci sie riverze ale rownie dobrze mozna by to samo o nim powiedziec po turnie

ja jeszcze tylko powiem ze malo agresywnie pre flop ale z taka para tak tez nie bylo zle

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 23 lis 2008, 18:28

heh pewnie niewiele wnise do tematu alezgadzam sie z aniula ... po flopie wieksze przebicie tak by nie myslal nawet o dobieraniu do strita czy koloru , chociaz tak naprawde to zalezy od tego jakiego typu byl garaczem ale chyba by nie odpuscil jak mniemam chcial to szybko rozwiazac no i rozwiazal ... ciesz sie ze na Twoja korzysc i nastepnym razem sprobuj ostrzej swoja droga pewnie sie niezle wkur eghm zdenerwowal : >

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 23 lis 2008, 18:35

mxlambert pisze:heh pewnie niewiele wnise do tematu alezgadzam sie z aniula ... po flopie wieksze przebicie tak by nie myslal nawet o dobieraniu do strita czy koloru , chociaz tak naprawde to zalezy od tego jakiego typu byl garaczem ale chyba by nie odpuscil jak mniemam chcial to szybko rozwiazac no i rozwiazal ... ciesz sie ze na Twoja korzysc i nastepnym razem sprobuj ostrzej swoja droga pewnie sie niezle wkur eghm zdenerwowal : >

Heh - wlasnie zastanawiam sie czy jakbym dal all-ina na jego podbicie czy by sprawdzil. Bo po jego reraise juz byl moco pot commited - nie mial wyjscie - musial sprawdzic.

A w sumie nie mial sie o co wkurzac - jak poszly all-iny to mialem 67% szans na wygrana :-).

Pozdrawiam i dzieki za konstruktywna krytyke.

mudzin85
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: mudzin85 » 23 lis 2008, 20:08

Kurcze w sumie to chyba zagrałbym tak jak ty ale szczęścia też troszkę przy tym zagraniu miałeś. Sofcik był po twojej stronie. Ale i tak gratulacje

Awatar użytkownika
Tosiak
-#VIP
-#VIP

Postautor: Tosiak » 24 lis 2008, 17:35

Mysle, ze jakbys odrazu an flopie pushnal all ina bez bawienia sie to moze i by spasowal, ale po co to?(Ty miales wieksze szanse na wygranie) Co prawda lepiej byloby rozegrac to callami (wg. mnie - mniej ryzykownie, ale tu bys musial spasowac na turnie pewnie i przegrac pota). Strasznie dziwna gra goscia, ktory reraisuje sie z drawem. Moze tilted?
Co do mowienia, ze soft byl po jego stronie? Patrzac an to matematycznie:
Na flopie ma lepsza karte [made hand mozna powiedziec] + 7 outow na polepszenie (full)
Przeciwnik ma 9 outow (18% szans, ze dojdzie na turnie, a 36% ze na turnie albo riverze)na polepszenie karty, ale przy nic nei znaczacej na flopie rece.
Turn - przeciwnik dostaje out, ktory pragnal, ale tym samym Tobie dochodza 3 outy,a wiec juz masz 10 outow - teraz 20% szans na poprawienie.

Wiec szczesca mailes tyle co i on. Moze minimalnie wiecej ;).

Awatar użytkownika
sprinter_1989
-#VIP
-#VIP

Postautor: sprinter_1989 » 24 lis 2008, 17:57

Ja to napisze Ci tak ... Że każde wygrane rozegranie jest dobre :mrgreen: hehe ...

Nie no miałeś seta po flopie, oczywiście był draw do diamond flush, ale jednak to Ty miałeś lepszy układ a on zagrywał ostro więc rozegrałeś to w miare dobrze ... Po turnie już przegrywałeś, ale river dał Ci zwycięstwo ... Ogólnie fajne rozdanie ...

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 24 lis 2008, 23:48

o to chodzi w sumie w pokerze zeby ryzykowac i wciagac ludzi bo jest multum ludzi ktorzy po flopie majac draw do koloru potrafia all iny walic i na takich rozdaniach sie albo najwiecej zarabia albo traci no ale bez ryzyka sie nie zarobi :) ja jestem zupelnym slowplayerem kocham wciagac ludzi w zagrania po ktorych wyciagam duze pieniadze ale niestety czasami to sie odwraca i trace ale szczerze w tym sie czuje najlepszy i dlatego tak gram:P

ransoft
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: ransoft » 25 lis 2008, 01:09

Musze się zgodzić z przedmówcami - w/m bardzo szczęśliwie się to dla ciebie zakończyło !!
Wejście na preflopie z mojego przeczucia prawidłowe , na flopie nie potrzebnie re rais z 0.60$ na 1,20$ (przy 1 aucie a , 13 przeciwnika ! .Dochodzi turn , ale an twoje szczęście ratuje cię river .
PS szanse że na river wypadną 5 są następujące (53 - 8 = 45 kart do 1 )Jednak gratuluję , przeciwnikowi szczęka powinna opaść !

grabinho1990
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: grabinho1990 » 13 sty 2011, 21:00

w sumie i dobrze ze mu doszedl kolor wczesniej i szczescie dla CIebie ze doszla ta 5 na pare do seta :) gdyby niedoszedl kolor gosciowi pewnie bys duzo nie ugral

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 13 sty 2011, 22:09

Ludzie - kurcze - nie wyciagjacie mi tu jakichs rozdan z 2008 roku - bo sam sie zalamuje jakie ja mialem ciezkie problemy...

vanitas
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: vanitas » 15 sty 2011, 14:40

ja bym reraisował przed flopem te 88. niepotrzebne czekanie na flopie przy tylu możliwych drawach, chyba, że wiedziałeś, że walił cb w 90% sytuacji, to rozumiem zamysł check/rais, reszta potoczyła się sama, nie ma co komentować

Wróć do „Heads up”