[NL5][ZOOM]88

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

[NL5][ZOOM]88

Postautor: TR08 » 27 wrz 2013, 20:49

fulltilt-brak-polskiej-licencji! No-Limit Hold'em, $0.05 BB (6 handed) - fulltilt-brak-polskiej-licencji! Converter Tool from http://www.flopturnriver.com/

Button ($5.60)
SB ($2.81)
Hero (BB) ($13.71)
UTG ($3.27)
MP ($5.92)
CO ($5.68)

Preflop: Hero is BB with Obrazek, Obrazek
UTG raises to $0.15, 4 folds, Hero calls $0.10

Flop: ($0.32) Obrazek, Obrazek, Obrazek (2 players)
Hero bets $0.25, UTG calls $0.25

Turn: ($0.82) Obrazek (2 players)
Hero bets $0.55, UTG calls $0.55

River: ($1.92) Obrazek (2 players)
Hero ?

Po becie pre, strit jest tutaj imo niemożliwy. W tym momencie biją mnie tylko ewentualne wyższe pockety, więc podbijam. Na turnie kontynuuję, ale przeciwnik i to calluje. Co teraz? Siedzi mu ten pocket? Tak kurczowo trzyma się fd? Blefuje? Radzicie mocny bet czy lepiej odpuścić?

Awatar użytkownika
bizzarre
-#VIP
-#VIP

Postautor: bizzarre » 27 wrz 2013, 22:14

TR08 pisze:Po becie pre, strit jest tutaj imo niemożliwy.
po czym to wnioskujesz? Nie widzialem nigdy raise ppre z 87s? Na tych stawkach spotkalem sie z tym wiele razy a tym bardziej na zoomie. Wiec moim zdaniem jest mozliwy. Fd tez moze tutaj byc jak nic. Moze miec faktycznie wyzszy pocket ale czy wtedy oddalby Ci iniacjatywe juz po flopie? Betujesz flop i turn jak teraz odpuscisz to sygnalizujesz ze jestes tu slaby i pewnie on Ci zabetuje river zeby zgarnac pule. To tak wg mnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dawid84
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Dawid84 » 27 wrz 2013, 22:30

Widzę to tak jak bizzarre. Odpuszczenie betu na river będzie równoznaczne z oddaniem puli. Jeśli więc dasz bet i otrzymasz raise to wtedy będziesz miał sygnał, że przez większość rozdania (jak nie całe) byłeś z tyłu. Jeśli natomiast on dobierał i nie dobrał to z wysokim prawdopodobieństwem zwijasz pulę tym betem na river.

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 27 wrz 2013, 22:44

A w kwestii samego betu, 2/3 puli?

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 27 wrz 2013, 23:18

nie znam się na zoomie, ale opisze jakbym to widział na normalnych stolikach

UTG fiszowaty, nie gra pełnym stackiem, jednak jego open z UTG powinno sie respektować. Taki calldown zrobi Ci czesto z 99-JJ, bo raisować nie ma po co za bardzo, a ma pozycję i spokojnie może czekac co Ty zrobisz

87 w pikach? why not, chociaz jak dla mnie to jest raise flop

TR08 pisze:W tym momencie biją mnie tylko ewentualne wyższe pockety

i sety, i sety bracie ;)

TR08 pisze:Tak kurczowo trzyma się fd? Blefuje? Radzicie mocny bet czy lepiej odpuścić?

jesli już, to floatuje, zbefować to on może river najwyżej ;)

ja tutaj wziąłbym chyba check na turn, bo pompujesz pulę vs range którego nie jesteś pewien. Check na river tez nie jest zły, on tu rzadko valuebetuje overpary, na pewno betuje sety i ewentualnego strita, w którego szczerze mówiąc nie wierzę na NL5 ;)
Bet na river to totalna strata kasy, nic słabszego Cie nie sprawdza(może A6s?) nic mocniejszego nie folduje. Check i patrzysz co zrobi rywal ;)

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 28 wrz 2013, 13:05

Ja sytuację widzę inaczej i w sumie zasadnicze pytanie - dlaczego donkbet? Sam piszesz, że sprawdzają Cię zawsze overpairs oraz sety, jak również wszelakie FD, straight drawy. Odpuszczają jedynie ręce totalnie nie powiązane z boardem. Po co więc się izolować? Wyżej wymienione i tak będzie zawsze cbetować przynajmniej flopa i turna, a dzięki temu, że pozostawisz jemu inicjatywę, decyzja na river będzie dla Ciebie dużo łatwiejsza, bowiem dla niego Twój range będzie dużo mniej czytelny i jeśli będzie bet to jest to easy fold, jeśli check to miło. Grając w ten sposób river jest ciężki, bo on tu w zasadzie zawsze będzie uderzał (tutaj się z karwkiem nie zgodzę - nie widzę możliwości nievaluebetowania overpary) przy braku donkbeta, nawet z missed FD i ciężko będzie to sprawdzić. Bo co reprezentujesz donkbetami na takim stole - wszelkie drawy, średnie pockety, jakieś top pary, raczej wątpliwą siłę ręki. Można pomyśleć jeszcze nad x/r turn na bezpiecznej karcie, ale pytanie czy gościu jest gotów się zrzucić z wyższych overpairs i stwierdzić można, że grając x/r turn za bardzo się izolujemy i pakujemy się w nieprzyjemnego spota. Dla mnie więc jest to linia x/call, x/call, x/fold.

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 28 wrz 2013, 13:54

W ogóle nie bardzo mi się widzi akcja z BB cold call preflop vs niepełny stack open UTG. Prawdę mówiąc nie wiedziałbym jak to optymalnie zagrać pre i post, więc bym chyba spasował i tyle :D

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 28 wrz 2013, 14:09

A Ty faktycznie, nie spojrzałem na stacki. Nie no, w takim przypadku fold preflop, nie gramy średnimi pocketami vs takie stacki.

Awatar użytkownika
TR08
-#VIP
-#VIP

Postautor: TR08 » 28 wrz 2013, 19:33

Jakie pockety wchodzą w grę przy mały stackach rywala, JJ+?

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 28 wrz 2013, 21:22

W sumie głupio, ale ciężko mi jednoznacznie stwierdzić :D Ja na FR stackuje się przeciwko shortom z TT+, ale to też zależy od konkretnego gracza, jego statystyk, toteż ciężko jednoznacznie stwierdzić, bo czasem to i można z 66+ jeśli gościu jest mega loose.

Wróć do „Cash short handed”