[FREEZOUT] [FR] 88

Analizy rozdań z turniejów wielostolikowych MTT poker online. Zarówno full ring poker online jak i mniej popularnych short handed poker online.
Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

[FREEZOUT] [FR] 88

Postautor: Bartol3 » 25 lis 2009, 21:22

turniej CTG na PokerStars-nielegalny-w-PL! pozostało 120 na 4000

moje :8d :8s

byłem 2 na prawo od buttona
ten podbil do 5 bb a ja sprawdzilem

flop :4s :8h :9s

podbilem 5 bb a ten sprawdzil

:Tc

ja cos podbilem
zrobil all in
ja call

:7c

mial wałka z asem
błąd mój bo nie wypatrzylem wczesniej strita, gdzie byscie zrzucali? spadlem na takiego shorta ze ze 3 minuty gralem
Ostatnio zmieniony 25 lis 2009, 21:24 przez Bartol3, łącznie zmieniany 1 raz.

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 26 lis 2009, 14:13

Napisz jakie stacki , blindy itp. Bo ja osobiście raczej bym nie sprawdziłbym za 5bb z 88 w późnej fazie.
I co znaczy coś podbiłem na turnie..

oszustowiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: oszustowiec » 28 lis 2009, 17:49

Wnioskując z tego co napisałeś - bardzo dobrze rozegrane set na flopie bet i masz call
jeżeli AI było na turnie to bardzo dobrze 88 chyba się nie zrzuca w takich sytuacjach - to że pokazało się T na river to masz Badbeta, a to się zdarza :D

Kantus - każda para jest dobra do sprawdzenie - ale tak jak piszesz przy dużych BB można było to odpuścić.

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 28 lis 2009, 18:47

oszustowiec pisze:Wnioskując z tego co napisałeś - bardzo dobrze rozegrane set na flopie bet i masz call
jeżeli AI było na turnie to bardzo dobrze 88 chyba się nie zrzuca w takich sytuacjach - to że pokazało się T na river to masz Badbeta, a to się zdarza :D

Kantus - każda para jest dobra do sprawdzenie - ale tak jak piszesz przy dużych BB można było to odpuścić.

W życiu, bym nie napisał, że dobrze rozegrany set :P
W tej fazie myślę, że nasz hero nie miał więcej niż 20BB. Sprawdzenie z 88 jest kiepskie. I to w dodatku za 5BB. Tu się pushuje albo folduje.
No dobra powiedzmy scallował bez pozycji.
Jak trafiamy tego seta to po co betować za pół puli? Chcemy wyciągnąć jak najwięcej. Jeśli przeciwnik agresywny (a jak widać po tym rozdaniu jest) można przeczekać i przebić cbeta. Mamy dużo większe fold equity. I zdobywamy informacje o sile ręki przeciwnika.
Jeśli gracz lubi przebijać niskie bety to uderzamy za 1/4 puli i czekamy na przebicie. Jak zostaniemy przebici to wrzucamy all in. Tutaj jedynie ryzykuje, że tanio dajemy drawować przeciwnikowi, ale zaletą jest kontrola puli.

O grze na turnie nic nie można napisać, bo nie wiadomo jaki nasz bohater miał naprawdę stack i jaki stack miał przeciwnik ;-)

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 29 lis 2009, 00:31

sam sie zastanawialem czemu nie wrzucilem wczesniej all in. Pewnie by to rzucil. Ale waszym zdaniem powinienem po flopie bronic seta i stawiac go na all inie?

Kantus
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kantus » 29 lis 2009, 03:08

Czemu nie podasz wielkości stacków itp? Byłoby łatwiej coś o tym powiedzieć.
Pf z tego co wnioskuję zrobiłeś limp call? Tutaj jest już pierwszy błąd zakładając że stacki nie są głebokie.
oszustowiec, Nie sądze , ze średnim stackiem niskie pary są wg bardzo problemowe, osobiście w takich sytuacjach zazwyczaj zrzucam. Średnie pary jak 88 już lepsze ale rozegranie pf mi się nie podoba.

oszustowiec
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: oszustowiec » 29 lis 2009, 20:27

Patrze dużo zamieszania wypadło z tym rozdaniem - wynikające z złego przedstawienia sytuacji - propozycja do moderatorów tego działu - usuwać takie posty jak się pojawią.

Jednak uważam że rozgrywanie par z zakresu 22-JJ jest korzystnym rozwiązaniem pod warunkiem:
- wczesna faza turnieju
- niskie BB
- adekwatnie mały koszt obejrzenia flopa

Trafiając seta można sporo wyciągnąć przy całkiem małym koszcie obejrzenia flopa, oczywiście gdy mamy miss flop grzecznie się wycofujemy z rozdania - ewentualnie bluff (ale raczej nie polecam)

Bartol3
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Bartol3 » 30 lis 2009, 14:51

dlatego tak mam ze w sofcie od PokerStars-nielegalny-w-PL! nie dziala mi historia, a jak daje "wyslij na email" to jest ze sie nie da otworzyc bo tresc za dluga:(

Wróć do „Turnieje wielostolikowe MTT”