[FR][10$][REBUY] 88

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

[FR][10$][REBUY] 88

Postautor: barthek » 01 wrz 2009, 17:43

gralem ostatnio we Wroclawiu satelitke live do Usopa - 30zl rebuy first 2,5h.. od razu mowie ze rozdanie przywoluje z pamieci, wiec pewne wielkosci beda przyblizone..

rozdanie mialo miejsce niedlugo po fazie rebuy, przy blindach 100/200 ante 25. stolik 7 osobowy. dostaje na UTG baranie jaja (88), podbijam do 575.. mam stack ok 7k.. dostaje call od chiplidera na stole (~17-20k) oraz od BB (~7-8k). chiplider to gracz raczej tight, ktory potroil sie w 1szym rozdaniu trafiajac str8 z flopa, a pozniej wchodzil w wieksza ilosc rozdan na nizszych blindach, trafial flopy i wyciagnal sporo.. pozniej przez blisko 1,5h nie gral NIC.. BB to taki smieszny starszy Pan, ktory sprawia czasami wrazenie ze nie do konca wie o co w pokerze chodzi i stosuje smieszne mini-bety nader czesto..

wychodzi flop: [ :4d :3d :9c ]

BB bije 200
JA mowie, ze tak tanio to nie bedzie i uderzam 1175
chiplider robi raise do 3k
BB fold
JA ... ????

no wlasnie.. i tutaj sie wstrzymam i poczekam na wasze analizy i sugestie.. pozniej powiem jak ja przeanalizowalem sytuacje i co ostatecznie zrobilem.. jakbyscie mieli jakies pytania odnosnie sytuacji na stole i/lub moich przeciwnikow to sluze pomoca, aczkolwiek mysle ze wyczerpujaco przedstawilem sytuacje..
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 01:03 przez barthek, łącznie zmieniany 2 razy.

pappek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: pappek » 01 wrz 2009, 18:08

A x s najprawdopodobniej miał dwie over plus fd i chciał zakończyć zabawę tutaj
jesli mial tylko jeden over i fd to i tak byl flip
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2009, 18:12 przez pappek, łącznie zmieniany 1 raz.

GrzesVP
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: GrzesVP » 01 wrz 2009, 18:10

Ilu graczy bylo w grze i ile wejsciowek bylo? Jesli piszesz ze gra tight, wedlug mnie zlapal 9, badz mial drawa do koloru i reisowal, nie wiesz czy zachowywal sie juz tak wczesniej ze przebijal z drawem? jesli oczywiscie by mial taka sytuacje.
ZOstalo ci ok 5K, dla mnie to fold. Rywal mogl rowniez trafic seta...

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 01 wrz 2009, 19:46

Hmmm sprawa wcale taka latwa nie jest bo dla chip lidera to jest idealna okazja do blefu

Zauwazmy ze nie robi jakiegos duzego raisu 2.8x a wiec raczej napewno nie broni sie przed FD ( masz dolozyc 1800 do pota 6k z FD easy call/push jesli masz Ad9d )

Mogl uznac ze na tak suchym boardzie nikt nic nie zlapal a Twoj raise nie koniecznie oznacza sile tylko insta raise na minibet ewentualnie FD

Imo masz decyzje wg mnie push fold bo kazda overkarta stanowi problem ;)

Ja bym pushowal :P jeden pakiet trzeba sie budowac

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 01 wrz 2009, 20:39

sytuacja taka ze w puli nazbieralo sie na 2 pakiety, ale 3 i 4 doplacaja do 3 pakietu (tak zeby 4 byl dodany od unibetu). chiplider raczej nie byl w takim rozdaniu zeby raisowal - do tej pory widzialem go tylko w sytuacjach gdzie callowal jak juz mial gotowy uklad..
graczy zostalo ok 24-25..

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 01 wrz 2009, 20:42

jak zagrales?

barthek pisze:
konieczny pisze:jak zagrales?

powiem jak jeszcze troche poczytam waszych analiz :mrgreen:

tak wiec, wg mnie sa 2 opcje:
1. trafil seta i wciaga Was do gry
2. zauwazyl, ze Ty zauwazyles, ze starszy pan nie potrafi grac:) i obstawil Cie na blef
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2009, 20:55 przez konieczny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 01 wrz 2009, 20:44

konieczny pisze:jak zagrales?

powiem jak jeszcze troche poczytam waszych analiz :mrgreen:

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 01 wrz 2009, 20:58

Nadal podtrzymuje swoje zdanie , idealny board i image do 3bet bluff light reprezentujacy overpair ja bym tu pushowal imo zakres ktory Cie bije czyli 99+ wg mnie to jest dla niego za wysoki na 7 osob raisowalby dodatkowo czesto zrzuci Ci np TT , JJ po 4becie AI ( mozesz miec seta 99 albo czesto QQ,KK,AA z racji ktorej raisowales i wartosci podbicia , slowplay po 3becie jest bardzo niewskazany dla QQ+ zwlaszcza z taka iloscia jaka by Ci zostala zreszta lezy potencjalny FD i OESD )

Twoje rozegranie byloby bardzo wiarygodne moze oprocz seta ktorego on imo by nie raisowal (33/44) bo 99 wykluczylem ;P

Oceniam go na 2 over z mozliwym FD zreszta po 4becie bardzo duzo Ci zrzuci ( zwlaszcza jesli ocenial Cie na insta raise minibetu z any two ) chociaz do dolozenia zbyt wiele nie ma . To jednak moze byc dla niego bardzo kosztowne rozdanie

shove

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Re: 88 na UTG

Postautor: Kasandrito » 02 wrz 2009, 20:18

barthek pisze:gralem ostatnio we Wroclawiu satelitke live do Usopa

pozdro dla kolegi "liczydła" :)

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 02 wrz 2009, 21:13

TheBluffPL pisze:

no i odezwal sie "starszy Pan stosujacy smieszne mini-bety" :mrgreen:

czas na relacje z tego jak zagralem..

a wiec w pierwszym momencie kiedy spotkal mnie ten raise do 3k pomyslalem zeby pushowac allin.. ale potem przyszedl moment refleksji.. przede wszystkim przywolalem w pamieci poprzednie zagrania chiplidera.. i nie przypomnialem sobie zaby z czymkolwiek raisowal az za tyle.. jak lapal made hand ograniczal sie do callowania -> to przemawialo za pushem.. potem przeanalizowalem jego gre w danym rozdaniu.. scallowal tlyko moj bet, co oznacza ze na pewno nie ma zadnego premium.. zaczalem sie zastanawiac jaki moze byc jego zakres.. wyszlo mi ze scallowal z kazda para do TT wlacznie (kazda wyzsza by raiseowal) oraz z AJ-ATs.. nastepnie przeanalizowalem swoj stack.. allin w moim przypadku to tlyko ok 4k do dolozenia, co przy obecnej puli i stacku chiplidera bylo smiesznie niskie -> szans na wyrzucenie go z rozdania nie bylo wiec zadnych.. jezeli chce wygrac to musze miec lepsza reke na river..

jedyne rece z jego zakresu, ktore bije to pary 22,55,66,77. z kazda inna jestem mocno w dupie.. mozliwy draw z AJ-ATs to tez w zasadzie flip.. przy czym najbardziej prawdopodobne rece u niego to AJ-ATs badz 99.. reasumujac FOLD..

i teraz pytanie: co sadzicie o mojej analizie? czy dobrze zrobilem (zakladajac ze moja analiza byla sluszna) ze nie poszedlem na flipa w tej fazie turnieju?

Kasandrito
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kasandrito » 02 wrz 2009, 21:24

barthek pisze:
TheBluffPL pisze:

no i odezwal sie "starszy Pan stosujacy smieszne mini-bety" :mrgreen:

nie nie, w tym poście nie było żadnej złośliwości z mojej strony.
ja grałem z Tobą na stole trzy czy cztery rozdania (przerzucili Cię jako shorta i dość szybko się allinowałeś, tylko nie pamiętam czy to w rozdaniu ze mną wypadłeś czy z kolegą z naprzeciwka), z kolei od początku grałeś na stoliku z moim kolegą i wspominał mi, że w czasie jak inni liczyli ile im się żetonów należy, Ty już wydawałeś resztę ;)

co do Twojego zagrania z Sebastianem w zielonej koszulce :) był to moim zdaniem jak najbardziej słuszny fold, sam później byłem z nim 2 godziny na stoliku półfinałowym i z moich obserwacji to grał raczej made hands, choć powinienem wziąć poprawkę na jego stack, który był stackiem średnim na stole półfinałowym.

choć z drugiej strony nie bał się bić drawując do flusha nawet po turn.

jack
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: jack » 02 wrz 2009, 21:26

A zadales sobe pytanie jak on na Ciebie patrzy ?? Jaki masz image przy stole ??

Twoj raise jak juz wspomnialem niekoniecznie oznacza ze masz cokolwiek ( to jest zazwyczaj insta zagranie )

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 02 wrz 2009, 21:46

TheBluffPL, heheh.. z automatu pomyslalem ze jestes "tym starszym Panem", bo to on mnie ochrzcil tym liczydlem..

jack, nie wiem jak image mialem, bo choc wzialem 3x rebuy to zawsze przegrywalem z lepszymi rekoma.. wiec albo mysleli ze jestem loose (z racji na ilosc rebuy) badz raczej pechowy tight (z racji ze mialem zawsze lepsza reke). tutaj probujesz mi uswiadomic, ze koles stosowal jakis blef, ja tego jednak ani wtedy, ani teraz do mysli nie dopuszczam

PS: po tym jak odpadlem wymusilem niejako na nim spowiedz z tego jakie mial karty.. takze jak sie dyskusja jeszcze troche rozwinie to ujawnie i to :mrgreen:

Awatar użytkownika
bazee
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bazee » 02 wrz 2009, 22:52

izi fold
overpara lub draw do koloru z 9

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 wrz 2009, 00:25

ja bym stawiał

:9d + jedna overkarta w dzwonkach

lub

:Jd :10d - :Ad :Kd

lub

:6d :5d

Jak dla mnie spokojnie do sfoldowania!

Awatar użytkownika
barthek
-#VIP
-#VIP

Postautor: barthek » 04 wrz 2009, 09:25

SithJarr, heh.. na same siekiery go stawiasz..

teraz moge sie przyznac, ze mi powiedzial, iz mial 2 karty over + draw do koloru.. wiec ja bym racej powiedzial ze mial :Ad :10d

a zatem - dobry fold? jest 50/50..

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 04 wrz 2009, 13:02

Moim zdaniem dobry - masz 30 BB - wiec nie ma dramatu

Ręka Twoja się raczej nie poprawi - a już szansa na poprawę jak trafi kolor prawie zerowa

Jego zakres (99+ lub dwie ovekarty w kolorze) mocno Cię bije - a jedyna reka nad ktora masz przewage to Para niższa od 88.

Podobna sytuacja byla w Łodzi na terminatorze - jak zrzucilem swoje tptk po tym jak sie zaalinowales na stole z drawem... tam mialem jakies 65% przewagi nad tobą (bo nie miales szans na wyzsza pare) - i tez uważam ze nie byl to zly fold

Toluvel
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Toluvel » 04 wrz 2009, 13:45

izi fold, 3bet w multiway pocie od tight gracza, zawsze będzie coś miał

btw: "baranie jaja" lol tego nie znałem ;P

Wróć do „Turnieje LIVE”