[NL 10] [FR] 79

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

[NL 10] [FR] 79

Postautor: Ezkalop » 05 kwie 2009, 16:16

Ok zaczne od tego ze wszedłem na stół przypadkowo przygotowany by grac premium handy i wyrabiac bonus na Full Tilcie.

Tak więc wchodze na stolik NL 0.05/0.10 z short stackiem 2$

Nic nie dochodzi i na late position (chyba cut off) dostaje 79 w treflu. Przedemną wszyscy Fold.

To ja limp z tym 79 pomimo ze w SSS tak sie nie gra itd. jak wchodzisz to tylko raise. Ja to wiem ale mówie ze jak trafie 7 lub 9 to zobacze co bedzie inaczej fold. Ogólnie gram stackiem 50BB i ta ręka też jest w moim range.

Tak wiec SB fold i BB call.

Flop
Ks7h4c

BB check

To ja mówie middle pair ok jade bet za 15 cents. On mysli chwile i call.
Myśle ok sprawdził bo nie wierzy ze coś trafiłem tylko dałem position bet. albo on trafił króla.

Turn 9s

Ok mam dwie pary wiec mam w dupie jego króla. on dał check ja drugi bet a on reraise. Chyba przestał wierzyć ze coś mam i chciał tym królem zgarnąć. to ja dałem niby pomyslałem chwile i dałem call. obawiałem sie all ina bo jeszcze mógł do króla trafić może k9 z BB lub k7.

River 7

Ok to pozamiatane. (mysle da check ja bet i on fold) a tu on 1$ bet. Ja re raise na All in on call.

On muck jego ręke wiec nie wiem co miał ale ja mysle ze mial tego króla. Lub jakąś parę na ręku, lub 7.

Mi się przyfarciło ale jakby dał re raise na flopie to bym instant fold zrobił. Pozatym pewnie myslał ze jak ja limpuje a mam short stack to pewnie jakies A5 lub coś.
No nie wiem na pewno z mojej strony źle ze zlimpowałem z 79 na shortstacku ale myśle ze potem zagrałem dobrze. On mógł dać reraise na flopie.

Co myślicie?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 17:50 przez Ezkalop, łącznie zmieniany 1 raz.

konieczny
-#VIP
-#VIP

Postautor: konieczny » 05 kwie 2009, 19:06

mozesz sprawdzic co mial w historii rozdan (na fulltilt-brak-polskiej-licencji! jest taka opcja), nie wiem natomiast co tu jest do analizowania

phonik
-#aktywny
-#aktywny

Re: limp 79 suited clubs

Postautor: phonik » 07 kwie 2009, 00:41

Ezkalop pisze:To ja limp z tym 79 pomimo ze w SSS tak sie nie gra itd. jak wchodzisz to tylko raise. Ja to wiem ale mówie ze jak trafie 7 lub 9 to zobacze co bedzie inaczej fold. Ogólnie gram stackiem 50BB i ta ręka też jest w moim range.

Wogole nie ma czegos takiego jak open limp. To zagranie charakteryzujace fisha, bo jest -EV (w dlugim okresie czasu bedziesz tracil na limpowaniu reki niezaleznie od tego jak dobrze wyplaca sie przeciwnicy gdy od swieta trafisz jakiegos monstera). Zawsze grasz raise, a juz od jakiej reki zaczyna sie zakres, to oczywiscie kwestia indywidualna.

Poza tym w strategii SSS nie ma tej reki bo granie jej shortem jest nieoplacalne, po prostu tak rzadko bedziesz wygrywal nia rozdania (a juz w szczegolnosci na takim mikrolimicie jak nl10) ze inwestowanie w nia jakichkolwiek pieniedzy jest pozbawione sensu.

Jako SSS grasz tylko raise i potem push/fold, nic innego nie wchodzi w gre. Jakies kombinacje postflop shortem to kompletna abstrakcja, przyfarciles, tak jak gosc ktory trafia szostke w totka, nic wiecej.

BTW, zmuckowane rece mozesz zobaczyc w historii rozdan ;)

pozdr

Wróć do „Cash full ring”