[nl][2]77

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
foxx
-#aktywny
-#aktywny

[nl][2]77

Postautor: foxx » 02 mar 2011, 02:20

NL Holdem $0.02(BB) party-brak-polskiej-licencji!
SB ($2)
BB ($1.81)
Hero ($3.56)
UTG+1 ($2)
UTG+2 ($2.85)
MP1 ($0.74)
CO ($2.57)
BTN ($3.74)

Dealt to Hero 7:club: 7:diamond:

Hero raises to $0.06, fold, fold, MP1 calls $0.06, CO calls $0.06, fold, fold, fold

FLOP ($0.21) T:spade: 2:diamond: T:diamond:

Hero checks, MP1 checks, CO checks

TURN ($0.21) T:spade: 2:diamond: T:diamond: K:diamond:

Hero bets $0.15, MP1 folds, CO folds

Czy tak się robi? Pomyślałem, że ten board jest dosyć straszny dla moich przeciwników i bet tutaj może sugerować, że mam króla, flush albo 10 i zabetowałem. Ale potem zacząłem mieć wątpliwości: mnie ten board też straszył więc czemu betowałem skoro wsród dwóch moich przeciwników ktoś mógł mieć kolor, tripsy albo tego własnie króla (chociaż króla mógłbym wybluffować). Czyli chyba zmieniłem moje 77 w bluff i nie jestem pewien czy to było dobre.

Hero shows 7:club: 7:diamond:

Hero wins $0.20
Ostatnio zmieniony 15 mar 2011, 21:26 przez foxx, łącznie zmieniany 1 raz.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 02 mar 2011, 11:46

Robiac bet zastanowi sie po co go robisz. Tutaj grasz check i bet turn, czyli repujesz cos w stylu AK/KQ, czyli zamieniasz swoja reke w blef, pytanie po co? I tak nie wywalisz nikogo z niczego, ewentualnie chronisz reke przed wyzszym flushem i straight draw, ale jesli grasz check flop to jest to lekki brak konsekwencji.

Ja bym betowal flop, dla wartosci i dla protekcji przed flushem, do tego mozesz dostac call od gorszych pocket pairs/A high czy nawet random high cards.

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 02 mar 2011, 12:25

Głównym powodem dla mojego betowania była myśl, że jeżeli na turnie znowu poczekam to ktoś zacznie betować i nie będę miał inicjatywy i jeżeli bet będzie duży to będę musiał zrzucić moją rękę, która nie jest zła. Tak więc to był w pewnym sensie blocking bet i w pewnym sensie probe bet i pewnym sensie miałem jakieś fold equity do wykorzystania i outy w razie czego do fulla. Gdybym zaczekał i dostał bet za 3/4 puli to chyba powinienem zrzucić moje siódemki?

Natomiast check na flopie... nie pamiętam czemu tak zagrałem, chyba czułem że nie chcę powiększać puli.

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 02 mar 2011, 12:35

Jesli zagrasz check/call flop, to przeciwnik powinien odpalic trzy barrelle bo jestes face up ze srednia made hands, ktore bedzie Ci bardzo ciezko sprawdzic trzy razy, do tego moze spokojnie betowac kazde karo, kazda wysoka karte i bedziesz mega latwo wyrzucalny z rozdania. Takze lepiej samemu betowac albo wlasnie check/foldowac.

Awatar użytkownika
Ted Forester
-#VIP
-#VIP

Postautor: Ted Forester » 15 mar 2011, 12:27

Jak dla mnie to jest bet for value na flopie i później ch/f turn.

Po przeczekanym flopie wiadomo, że masz najlepszą rękę ( czasem donk przeczeka T tutaj), ale król moim zdaniem nie jest zbyt dobrą kartą. Jedyne od czego możesz wziąć value to draw do koloru. Ogólnie z ręką typu 77 na tym boardzie musisz myśleć o equity. Nie możesz profitowo grać ch/c, bo jeśli jeden z nich ma K9, a drugi Q8, to bardzo często nie będziesz miał najlepszej ręki na river. Dlatego musisz betować flop, żeby wziąć value od gorszych par/ fl draw'ów oraz wywalić wszystkie overkarty (jak sprawdzą to też dobrze).

Wróć do „Cash full ring”