Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
-
vonzki
- -#pretendent

Postautor: vonzki » 29 lip 2008, 16:39
grałem sobie wczoraj turniej, zostały już tylko 2 osoby, tlyko 1 płatne.
ja - 176 żetony rywal - 184 żetony blindy 4/8
rywal SB - 4
ja BB- 8 (7s7d)
rywal call 4
ja raise do 16
rywal call 8
flop 3d 6d 3s
rywal check
ja bet 10
rywal call 10
turn Kh
rywal check
ja check
river 7h
rywal bet 40
ja all in
rywal call
oceńcie

dobrze rozegrane? może gdzieś błąd ?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 17:47 przez
vonzki, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Mlody
- -#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 lip 2008, 17:53
przeciez wygrales;> no to o co chodzi?:P Nie wazne w tym przypadku jak, wazne ze koles sprawdzil Twojego all ina;p
Taka karte mozna rozgrywac w HU na rozne sposoby
np. gdy jestes na shorcie, ja gram all in przed flopem
tutaj mogles sie pokusic o slow play ale pamietaj ze w HU zdarzaja sie rozne cuda i teraz wygrales a innym razem trafisz na karete trojek

-
MlodyBober
- -#zwykly

Postautor: MlodyBober » 29 lip 2008, 22:45
Witam. Wg mojej opini przed flopem zagrane prawidłowo ew. raise do 24. Na flopie natomiast zabetowałeś za mniej niż 1/3 puli. W tym momencie wolałbym zagrać mocno agresywniej próbując raczej wywalić przeciwnika, grając ok wartości puli, niż dawać mu drawować. Po prostu nie chciałbym go dopuszczać do dalszej gry w tym rozdaniu. Po turnie check jest całkowicie zrozumiały. A do rivera nie mam nic do dodania.
A co do postu kolegi niebardzo się zgadzam. To jak się zagrało jest bardzo ważne bo statystyka wynagradzi lub skarci. Lepiej zagrać dobrze i stracić niż zagrać źle i wygrać bo to tylko pojedyńcze przypadki. Statystyka dopadnie każdego... Pzdr

-
Panterek
- -#aktywny

Postautor: Panterek » 29 lip 2008, 22:47
Z ciekawości, turniej na żywo?
Tak jakoś po blindach i ilości żetonów mi wychodzi.
Druga rzecz której jestem ciekaw - co miał przeciwnik?
Jeżeli chodzi o samo rozegranie, nie podobał mi się bet na flopie. Jakoś taki za mało energiczny

-
Malv20
- -#aktywny

Postautor: Malv20 » 30 lip 2008, 07:43
heheh to widze że tak to wyglądało

ja niestety już spałem to nie widziałem tego zagrania

Vonzki jak dla mnie to dobrze zagrałeś a biorąc pod uwage ze troche już wypiliśmy i było chyba koło 4 nad ranem to Kamil mógł miec wszystko

hhehe niestety po all ine na riverze Kamil karety nie spasował a tez by mnie to nie zdziwiło

-
vonzki
- -#pretendent

Postautor: vonzki » 30 lip 2008, 09:45
mlody20, no własnie nie wygrałem bo kamil miał 33 i miał po flopie karete 3...
-
vonzki
- -#pretendent

Postautor: vonzki » 30 lip 2008, 09:58
Panterek, no na żywo, miał 33 na ręce
-
Panterek
- -#aktywny

Postautor: Panterek » 30 lip 2008, 11:47
Hehe, to ostro
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakiś megaread. Na flopie równie dobrze mógł mieć draw do koloru, np. z królem. Tu bym chciał napisać coś bardzo mądrego, ale nie idzie tego zrobić. Nie widzę żadnej szansy na ucieknięcie od tej ręki, chyba tylko gdyby na riverze spadła następna overcard. A tak to raczej nic nie mogłeś zrobić ;]
-
vonzki
- -#pretendent

Postautor: vonzki » 30 lip 2008, 13:15
Panterek, jakby na river nie spadła 7 to byłby easy fold raczej... a tak to mnie river zabił... KK nie miał, bo na flopie by mnie raczej jeszcze przebił, a jeśli nawet nie, to byłby bet na flopie, żeby mi nie dać dobrać do ewentualnego flusha. o 33 nawet nie pomyślałem. jak to zobaczyłem to mnie to zabiło...
-
Fanatyk
- -#VIP

Postautor: Fanatyk » 30 lip 2008, 14:56
Mysle ze moge wiecej podbic na flopie para 77 w HU jest bardzo mocna ale pzred flopem .
Potem juz róznei w zaleznosci od tego co spadnie . Ja bym podbil do 24 min . Po flopie
byles w teorii jeszcze zprzodu wiec podbice o 10 tez chyab zbyt niskie . Rywal dobzre zagral
ten chcek , i call po flopie heh . Wiedzial ze zetony sa jzu jego

Wróć do „Turnieje LIVE”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.