[HU][NL]77 heads-up

Analizy rozdań poker teksas holdem z turniejów wielostolikowych live.
vonzki
-#pretendent
-#pretendent

[HU][NL]77 heads-up

Postautor: vonzki » 29 lip 2008, 16:39

grałem sobie wczoraj turniej, zostały już tylko 2 osoby, tlyko 1 płatne.
ja - 176 żetony rywal - 184 żetony blindy 4/8

rywal SB - 4
ja BB- 8 (7s7d)
rywal call 4
ja raise do 16
rywal call 8

flop 3d 6d 3s

rywal check
ja bet 10
rywal call 10

turn Kh

rywal check
ja check

river 7h

rywal bet 40
ja all in
rywal call

oceńcie :) dobrze rozegrane? może gdzieś błąd ?
Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 17:47 przez vonzki, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mlody
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: Mlody » 29 lip 2008, 17:53

przeciez wygrales;> no to o co chodzi?:P Nie wazne w tym przypadku jak, wazne ze koles sprawdzil Twojego all ina;p

Taka karte mozna rozgrywac w HU na rozne sposoby

np. gdy jestes na shorcie, ja gram all in przed flopem

tutaj mogles sie pokusic o slow play ale pamietaj ze w HU zdarzaja sie rozne cuda i teraz wygrales a innym razem trafisz na karete trojek :P

MlodyBober
-#zwykly
-#zwykly

Postautor: MlodyBober » 29 lip 2008, 22:45

Witam. Wg mojej opini przed flopem zagrane prawidłowo ew. raise do 24. Na flopie natomiast zabetowałeś za mniej niż 1/3 puli. W tym momencie wolałbym zagrać mocno agresywniej próbując raczej wywalić przeciwnika, grając ok wartości puli, niż dawać mu drawować. Po prostu nie chciałbym go dopuszczać do dalszej gry w tym rozdaniu. Po turnie check jest całkowicie zrozumiały. A do rivera nie mam nic do dodania. :razz:
A co do postu kolegi niebardzo się zgadzam. To jak się zagrało jest bardzo ważne bo statystyka wynagradzi lub skarci. Lepiej zagrać dobrze i stracić niż zagrać źle i wygrać bo to tylko pojedyńcze przypadki. Statystyka dopadnie każdego... Pzdr :wink:

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 29 lip 2008, 22:47

Z ciekawości, turniej na żywo?
Tak jakoś po blindach i ilości żetonów mi wychodzi.
Druga rzecz której jestem ciekaw - co miał przeciwnik?
Jeżeli chodzi o samo rozegranie, nie podobał mi się bet na flopie. Jakoś taki za mało energiczny :)

Malv20
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Malv20 » 30 lip 2008, 07:43

heheh to widze że tak to wyglądało :) ja niestety już spałem to nie widziałem tego zagrania :P Vonzki jak dla mnie to dobrze zagrałeś a biorąc pod uwage ze troche już wypiliśmy i było chyba koło 4 nad ranem to Kamil mógł miec wszystko :P hhehe niestety po all ine na riverze Kamil karety nie spasował a tez by mnie to nie zdziwiło :)

vonzki
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: vonzki » 30 lip 2008, 09:45

mlody20, no własnie nie wygrałem bo kamil miał 33 i miał po flopie karete 3...

vonzki
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: vonzki » 30 lip 2008, 09:58

Panterek, no na żywo, miał 33 na ręce

Awatar użytkownika
Panterek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Panterek » 30 lip 2008, 11:47

Hehe, to ostro :)
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to jakiś megaread. Na flopie równie dobrze mógł mieć draw do koloru, np. z królem. Tu bym chciał napisać coś bardzo mądrego, ale nie idzie tego zrobić. Nie widzę żadnej szansy na ucieknięcie od tej ręki, chyba tylko gdyby na riverze spadła następna overcard. A tak to raczej nic nie mogłeś zrobić ;]

vonzki
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: vonzki » 30 lip 2008, 13:15

Panterek, jakby na river nie spadła 7 to byłby easy fold raczej... a tak to mnie river zabił... KK nie miał, bo na flopie by mnie raczej jeszcze przebił, a jeśli nawet nie, to byłby bet na flopie, żeby mi nie dać dobrać do ewentualnego flusha. o 33 nawet nie pomyślałem. jak to zobaczyłem to mnie to zabiło...

Awatar użytkownika
Fanatyk
-#VIP
-#VIP

Postautor: Fanatyk » 30 lip 2008, 14:56

Mysle ze moge wiecej podbic na flopie para 77 w HU jest bardzo mocna ale pzred flopem .
Potem juz róznei w zaleznosci od tego co spadnie . Ja bym podbil do 24 min . Po flopie
byles w teorii jeszcze zprzodu wiec podbice o 10 tez chyab zbyt niskie . Rywal dobzre zagral
ten chcek , i call po flopie heh . Wiedzial ze zetony sa jzu jego :P

Wróć do „Turnieje LIVE”