[NL 5] [SH] 76

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
olczykandre
-#VIP
-#VIP

[NL 5] [SH] 76

Postautor: olczykandre » 20 lip 2009, 02:13

prosze o analize tego rozdania bo ja juz kur... nic z tego nie rozumiem ;/

***** Hand History for Game 8257604295 *****
$5 USD NL Texas Hold'em - Sunday, July 19, 21:02:03 EDT 2009
Table Table 167827 (Real Money)
Seat 6 is the button
Total number of players : 6
Seat 1: Broevaharo1 ( $5.54 USD )
Seat 2: COOLYEN ( $5 USD )
Seat 3: Digpessoa ( $5.27 USD )
Seat 6: PoKer007889 ( $9.52 USD )
Seat 4: mamadoc999 ( $4.78 USD )
Seat 5: olczykandre ( $5.35 USD )
Broevaharo1 posts small blind [$0.02 USD].
COOLYEN posts big blind [$0.04 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to olczykandre [ 7s 6s ]
Digpessoa raises [$0.16 USD]
mamadoc999 calls [$0.16 USD]
olczykandre calls [$0.16 USD]
PoKer007889 calls [$0.16 USD]
Broevaharo1 folds
COOLYEN calls [$0.12 USD]
** Dealing Flop ** [ 6d, 6c, Qs ]
COOLYEN checks
Digpessoa bets [$0.78 USD]
mamadoc999 calls [$0.78 USD]
olczykandre raises [$2.92 USD]
PoKer007889 folds
COOLYEN calls [$2.92 USD]
Digpessoa folds
mamadoc999 calls [$2.14 USD]
** Dealing Turn ** [ Qh ]
COOLYEN is all-In [$1.92 USD]
mamadoc999 is all-In [$1.70 USD]
olczykandre folds
** Dealing River ** [ 8h ]
COOLYEN shows [ 2d, 5d ]two pairs, Queens and Sixes.
mamadoc999 shows [ Th, Tc ]two pairs, Queens and Tens.
COOLYEN wins $0.22 USD from the side pot 1 with two pairs, Queens and Sixes.
mamadoc999 wins $13.08 USD from the main pot with two pairs, Queens and Tens.
COOLYEN has left the table.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 15:02 przez olczykandre, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
knoperss
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: knoperss » 20 lip 2009, 09:46

zrzucić fulla... nie no gratuluję ale co ten kolo---> COOLYEN robi w tym rozdaniu to ja niewiem agresywne podbicie mamadoc ale i tak bym nie zrzucił tych kart

Awatar użytkownika
BLAZO
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: BLAZO » 20 lip 2009, 11:02

Szczerze to ja tez bym zrzucił tego fulla z 6, ale ten koleś COOLYEN to mnie rozwalił, chyba grał z zamkniętymi oczyma albo ma coś z mózgiem.

Awatar użytkownika
zbgfromwpc
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: zbgfromwpc » 20 lip 2009, 11:10

I przez takich ludzi jak szanowny pan Coolyen odechciewa się często grać. Ja nie wiem czy bym zrzucił tego fulla. Było by mi ciężko i raczej bym go jednak zagrał. ;)

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 20 lip 2009, 13:10

Jak dla mnie to wystarczająco dużo wrzuciłes w pule i byłeś już pot commited więc grałbym do końca ;) Jeszcze 2 pytania:
1. Masz na nich jakieś statsy/ready?
2. Jaki pokeroom?

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 20 lip 2009, 13:20

olczykandre, bad play moim zdaniem.

Do pota 10 dolarów nie dołożyłeś 1.92. Nie chce mi się tego liczyć w pracy, ale dla mnie (intuicyjnie) easy call. To, że przeciwnik to debil, to inna sprawa. Może taka taktyka. Pokazać, że się ma tę damę i ktoś uwierzy.

Działa -> uwierzyłeś.

EDIT: początek rozdania też dyskusyjny, call za 4BB, w dodatku rasiera UTG, który powinien mieć jakąś rekę na raise z takiej pozycji... Trzeba było jemu uwierzyć, nie byłoby rozdania. No ale co kto lubi. Tylko później jakoś lepiej pretensje ukierunkowywać trzeba. Np. na siebie. :-)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 13:27 przez wheeny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Trabant
-#VIP
-#VIP

Postautor: Trabant » 20 lip 2009, 13:23

Bardzo dobrze że zrzuciłeś, za duże prawdopodobieństwo że któryś z nich ma dame.
Ja w takich sytuacjach raczej nie szukam kłopotów i bez nutsa nie angażuję całego buy-ina w niepewne rozdanie.

Chociaż te podbicia z ich strony to jakieś nieporozumienie.

Awatar użytkownika
wheeny
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: wheeny » 20 lip 2009, 13:29

Trabant83 pisze:Bardzo dobrze że zrzuciłeś, za duże prawdopodobieństwo że któryś z nich ma dame.

To nie jest turniejowe być albo nie być. Zaangażował już ponad 3 dolary w pota mając fulla, a nie dorzucił mniej niż 2 dolary do pota ponad 10?

"Eeeeetam".

olczykandre
-#VIP
-#VIP

Postautor: olczykandre » 20 lip 2009, 14:24

Platfrma party-brak-polskiej-licencji! poker
gralem juz tam sporo czasu, stolik malo agresywny praktycznie wcale nie ogladalem 3betow
wheeny po 1 to jest stolik short handed to ze byl na utg to nie oznacza ze musi miec super reke bo mogl miec nawet A5s! po 2 to micro stawki po3 jest bet i call i wiem ze jeszcze jeden to sprawdzi wiec mam swietne oddsy do zlapania flusha czy strita a jezeli utg rzeczywiscie trzyma cos w miare mocnego no to implied oddsy mówią nam ze odda nam cały stack :) poza tym to ze nawet mialby AA nie oznacza ze mam nie wchodzic do gry bo on ma AA... to jest tylko reka startowa stól weryfikuje zwycięzce :P a majac to AA latwiej mi wyplaci mojego strita czy kolor

co do samego rozegrania powinienem dac call ale ten stolik byl baaaardzo pasywny praktycznie malo kto cos podbijal w ogole no to jak jeszcze 2 osoby sprawdzily moj 3bet na flopie no to dla mnie to bylo oczywiste ze ktos ma te Q i jeszcze takie zagrania na turnie... no coz mowi sie trudno :)

unlucky13
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: unlucky13 » 20 lip 2009, 17:07

Witam,

Nie żebym szczególnie na siłe chciał się czepiać, ale na chłopski rozum:

Jeśli to co poniższe jest prawdą:

olczykandre pisze:gralem juz tam sporo czasu, stolik malo agresywny praktycznie wcale nie ogladalem 3betow

olczykandre pisze:ten stolik byl baaaardzo pasywny praktycznie malo kto cos podbijal

To w takim wypadku ja bym raczej nie zakładał, że:

olczykandre pisze:mogl miec nawet A5s!

...i obstawiał przeciwnika na węższy zakres.

olczykandre pisze:2 osoby sprawdzily moj 3bet na flopie

...sprawdziły Twojego raraise, a nie 3bet'a

Co do sprawdzenia preflop - ok pod warunkiem, że jesteśmy w stanie wyszarpać satysfakcjonująca nas kwote w przypadku trafienia oczekiwanego układu. Jeśli gramy na pasywnym stole istnieje duże prawdopodobieństwo, że przeciwnicy dadzą nam dozbierać za darmo lub pół darmo jednak nie mamy gwarancji, że ktoś nam nasze trudy zrekompensuje.

Rozumiem czym się kierowałeś zrzucając swoje karty - pasywny stół, all in , sprawdzenie. Zapewne nie można się czuć komfortowo w takiej sytuacji pchając się na trzeciego, ale w puli po allinach Twoich przeciwnikow jest 14$ jesteś właściwie zobligowany do sprawdzenia. Oczywiście nie zawsze tutaj będziesz trzymał najlepszą kartę, ale wystarczy wygrać raz na ~7 i już jesteś w domu. Jeśli o mnie chodzi all-in COOLYEN-a bym zignorował - w wielu przypadkach na tych stawkach oczekiwałbym tutaj raczej check ze strony QQQ66. Gorsze od tego all-ina jest sprawdzenie mamadoc999 i jeśli spodziewałbym się u kogoś damy to właśnie u niego. Nie jest to może natychmiastowy "easy call", ale jednak call.

--
Pozdrawiam,
U.

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 22 lip 2009, 12:00

Masz 71% EV do sprawdzenia tylko 1.7$ do puli 10$ nie wiem czemu nie dorzuciles byles juz tak pot commited. pot odds 1:5 przy 2:3

Na turn jak dales duzy raise to juz powinienes leciec all in bo to bylo wiecej niz polowa twojego stacka a rozumiem ze grasz BSS SH.

Wróć do „Cash short handed”