7 sezon SLP

Liga pokerowa w Świnoujściu
maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 04 gru 2010, 12:33

no to lipa

viticanus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: viticanus » 04 gru 2010, 12:33

Kasiu wiem ze bronisz Pawla ale do punktu 2i5 sie z Toba nie zgodze
Mi się wydaje że stara się być uczciwy i sprawiedliwy wobec każdego-tu tez mam pewne zastrzezenie ale co mi tam :)

Kamebra
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Kamebra » 04 gru 2010, 16:15

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, a kto mnie zna ten wie że nie zawsze staje po stronie Pawła.

Co do pkt 2) zawsze jest ktoś kto prowadzi turniej i rozstrzyga spory, a jeżeli uważasz że nie mieliście wyboru co do TD to teraz już macie. Każdy może zostać Td, np.Ty Darku :smile:
Co do pkt 5) nie tyczy się wszystkich graczy, to jest chyba jasne.

Napisze jeszcze raz zanim zaczniecie krytykować popatrzcie co każdy z was robi dla ligi.
Mimo sympatii i antypatii STARA się.

viticanus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: viticanus » 04 gru 2010, 17:23

Kasiu co do pkt2 to ja juz dawno mowilem ze tak nie powinno byc zeby 1 osoba decydowala ktora na dodatek gra a co do pkt5 to ja akurat nie mam sobie nic do zarzucenia :)

viticanus
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: viticanus » 04 gru 2010, 17:25

A co do krytyki to ja napewno Pawla nie krytkuje jestem pelny podiwu co dla nas robi tylko ze nieraz chce za duzo i to nie wychodzi :)

cieniu1114
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: cieniu1114 » 05 gru 2010, 09:38

Coś się stało? nie wiem o co chodzi ale Darek przesadziłeś. 7-my sezon (Pablo i Kasia szacunek) z tyloma donkami to trzeba mieć zacięcie! Darku przemyśl to na spokojnie.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 05 gru 2010, 16:26

Cieniu tu masz historyjkę jak Cie interesują afery :)

http://www.pokerkings.pl/blog-muchettie ... htm#242321

Awatar użytkownika
carterrr
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: carterrr » 05 gru 2010, 20:39

Miałem się nie wypowiadać, gdyż każda wypowiedź mogłaby jeszcze bardziej Pabla zdenerwować, ale sam mnie wywołał do tablicy.
Uważam że to nie wporządku rzucać mięsem i to publicznie na forum w jedną osobę z racji tego że było tam 6 osób grających i jeszcze 2 które już nie grały. Wiadomo nalepeij jest oczerniać osobę do której pała się najmniejszą sypatię. Ale spoko, już sie powoli zaczynam pzryzwyczajać. Mogę się tylko domyślać jakie epitety kierowałeś w moją stronę. Dlatego w swojej wypowiedzi psotaram się być obiektywny i wyrazić swoje zdanie odnośnie feralnego zagrania.

Siedząc na BB odczytałem sytuacje jednoznacznie, gdyż wyrzuciłem karty momentalnie po Pawła deklaracji. Ale chodzi chyba o to czy było to zagranie Fair play ? Oczywiście że nie !!! T się zgadzam Pablo w 100% z tobą.
Tyle jeśli mowa tu o czystych zagraniach, przypomnę ci sytuację którą opwiadałeś tym samym uczestnikom sytuację z poprzedniej kolejki. Podobno Daniel dwa razy sparwdził All Iny też niewiedzac o tym. Bo nie śledził jak to on co się dzieję na stole. Gdzie wtedy był duch Fair Play ? Byłeś wtedy przy stole. Odniosłeś sie do punktu regulaminu 8d naszej ligi. I tu znowu się z tobą zgadzam !!! Bo regulaminu trzeba przestarzegać i może inni wkońcu się nauczą obserwować stół. Tyle jeśli mamy się trzymać tego punktu regulaminu, dlaczego wielokrotnie był on łamany również przez ciebie, jak również przez innych graczy, również przezemnie. Chodzi mi o zagrania pre flop, gdy rzucamy więcej niż 2 rzetony to jest autoamyczny reis bez wyrażenia słownego. A no dlatego że tak się przyjeło na w pokererowym światku.
Tak samo się przyjeło gdy rzucamy żeton na terminatorze. Miałeś wątpliwości i na poprzednim terminatorze gdy Błażej wrzucił ci żeton na swojego flusch drowa ( na pewno to pamietasz ) zapytałeś sie czy jest to przyjęte jako ALL Inn. Wiekszość która była obeznana potwierdziło ci że tak właśnie jest min. Jenor, Naginacz. Trzeba było wtedy zadecydować że jako Turnamen Direktor nie zgadzasz sie na to i na tej lidze nie będzie to praktykowane. Albo przynajmniej się z tym przespać.
Bo oto na ostatniej feralnej kolejce doszło do podobnej akcji 1.5h wcześniej gdy wstawiłem ci All ina też rzucając żetona. Jakoś nic nie mówiłeś że nie wolno tak robić. Dlaczego ? Dlatego że miałeś już gotowy układ na sprawdzenie.

Dlatego Paweł mimo że jeste TD nie zapominaj też że jesteś graczem uczestniczącym w rozgrywce. Każdy chyba przyzna że nie zawsze dokońca jeteś obiektywny.
Uważam że z takiego małego incydentu, nie warto sie obrażać i zamykać od razu ligę. Rozpędziłeś koło które trudno teraz zatrzymać, wielu ludzi musi grać co jakiś czas, a bez ciebie będzie to niemożliwe.

Kasia pisała że wielokrotnie ci się nie chce, a ty musisz być. To też trochę mydlące. Był kiedyś temat że spokojnie znajdą się osoby które mogą za ciebie jedną czy druga kolejkę, sam nawet kiedyś z pokerblaidem ją poprowadziłem. Tylko dobrze wiesz że ty sam na to nie pozwolisz bo za barzdo zależy ci na pkt. Ty argumentujesz że najbardziej było mi na ręke aby to było sprawzdenie. Tu akurat nonsens, bo nie wiem po co miałoby mi tak zależeć. O wygraną przecież nie walczę. Ten sezon człapię od czasu do czasu więc o nic nie walczę, może jedynie aby być w mastersie.

Mam mała propozycję. Nie mam wątpliwości że prowadzenie ligi przez Ciebie i Kasie gosztuje dużo wysiłku i zdrowia. Mówiłem też nie raz że wielki szacun dla ciebie za to co zrobiłeś dla ligi a ja nie lubię się powtarzać. Może abyście byli bardziej wypoczęci fizycznie i psychicznie ligę można grać przecież co 2 tygodnie. A po zakończeniu sezonu przerwa 3 tygodnie albo i miesiąć aby odsapnąć od pijanych hazardzistów ( bez obrazy panowie ;)

Tyle w temacie.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 05 gru 2010, 21:03

Rzuciłeś mi ten żeton, Naginacz rzucił mi ten żeton, Błażej rzucił mi ten żeton ok masz racje, Tylko za każdym razem pytałem się co on oznacza bo ja tego nie uznaje( mówiłem to nie raz). Za każdym razem usłyszałem , że all in.Ciebie też sie spytałem! No to ok w takim razie sprawdzam lub nie. W przypadku Soja nie widziałem żetonu ani nic nie usłyszałem.
Terminatora nie gramy pierwszy sezon i wcześniej tak nie robiliście. Teraz byliście dwa razy w kasynie i wprowadzić chcecie swoje zasady.
Nigdy nie rzucałem żetonu skalp samego. Zawsze przesuwam wszystkie żetony lub mówię all in.
Daniela przypadek był inny. Siedział pijany i palił głupa. Była głośna deklaracja all in i głośna deklaracja sprawdzam.
Uważam ,że wasza decyzja była samolubna i nie potraktowaliście mnie w tym przypadku fer.
Nie oczerniam Tylko Ciebie bo tam był też Naginacz,Mistrzunio, Elite i najmniej winny Soja.
Co by się stało jak by to było zwykłe przerzucenie?
Nie, uparliście sie na maxa bo było wam to na rękę i nie było tu zasady fair play.
Po trupach do celu.
ps.Czekałem jak się wypowiesz Ty i reszta.
Z tym co 2 tygodnie to dobry pomysł.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 23:00 przez Pablo Muchettii, łącznie zmieniany 2 razy.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 05 gru 2010, 22:43

6 kolejka ŚLP

1 Mistrzunio-60pkt
2 Carter-44pkt
3 Soya-33pkt
4 Elite-27pkt
5 Naginacz-24pkt
6 Pablo-21pkt
7 Jenor18pkt
8 Arek-15pkt
9 Kaczor-13pkt
10 Kamebra-11pkt
11 Dibo-10pkt
12 Mexyk-9pkt
13 Smith-8pkt
14 Blazej-7pkt
15 Daniel75-6pkt
16 Cieniu-5pkt

http://www.pokerkings.pl/swinoujscie/tables.php

RooMek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RooMek » 06 gru 2010, 01:39

Też się wypowiem.

Zastanówcie się wszyscy po co przychodzimy na ligę.
Zasady są po to by się sprawniej grało , a nie robienie na złość komuś Pablo.
Akurat ja uważam , że to rozdanie z Tobą i Soją jest bardzo podobne do tego mojego z Danielem.

Soja wrzucił skalpa do puli , a ty po powiedziałeś "też jestem" , identyczna sytuacja jak ja zagrałem all ina , a Daniel powiedział "no jestem".
Rozdania inne , a okoliczności podobne. Nie wiem czemu w obu przypdkach najwięcej do powiedzenia mieli gracze , nie biorący udział w danym rozdaniu , mowa o każdym z nas , mnie się to też tyczy.
Daniel był pijany i nie zauważył mojego zagrania , tak samo ty nie zauważyłeś zagrania Soji ...??

Zastanówcie się nad tymi zasadami bo się niesmacznie robi , albo wcale albo konkretnie.

Tyle ode mnie , pozdrawiam.

No offense.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 06 gru 2010, 02:24

Znacznie się różnią, uwierz mi. Ale nie ma tego co dalej ciągnąć. Było minęło i się tego nie zmieni. Spotkacie się w piątek to ustalicie sobie jakieś zasady bądź nie.

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 06 gru 2010, 09:14

Daniel skrzywiona twarz siedział i myślał o różowej falbanie, a jak przyszła do niego kolej to wykrztusił call i nagle zdziwiony że musi all in sprawdzić który był powiedziany 2 miejsca wcześniej od niego. Daniel się nie kłócił bo wiedział że jego uwaga i koncentracja była zamulona alkoholem więc był zmuszony sprawdzić. Ta sytuacja była bardzo prosta do oceny. Tam były dwie deklaracje słowne ciche all in ER i spokojny nieświadomy i też cichy call.

(wasza historia nie jest identyczna do żadnej innej)
W tej historyjce którą teraz maglujecie dochodzi czynnik schowanego żetonu pomiędzy inne rozwalone na stole (każdy miał kłaść podbicia przed sobą) i chyba brak deklaracji słownej. Jeżeli Soya nic nie powiedział i był nieład to moim zdaniem Pablo ma rację mówiąc że mógł do końca nie wiedzieć jaka jest sytuacja i szczerze ale też bym przyznał rację Pawłowi.

Bądźcie obiektywni.

Lopez
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Lopez » 06 gru 2010, 11:13

Ja też przejechałem się ze 2 razy na podobnych "zakamuflowanych" all-inach. Najbardziej szlak mnie trafił w avangardzie na ostatnim turnieju, gdzie musiałem oddać mnóstwo żetonów i tez uważam, że to nie było fair. Marek ma rację, nie ma sytuacji identycznych, ale żeby nawet do podobnych nie doprowadzać, stawiajmy tego all-ina w taki sposób, aby nikt nie miał wątpliwości.

Lopez
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Lopez » 06 gru 2010, 11:18

Też myślę, że turnieje co 2 tygodnie to świetny pomysł. Na pewno przy mniejszej częstotliwości wzrośnie też frekwencja. A zawsze bardziej uzależnieni hazardziści mogą się spotkać w pozaligowych rozgrywkach dodatkowo:)

uniek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: uniek » 08 gru 2010, 19:28

a jak to jest z ta liga online? tylko pierwszy ma wejscie do mastersa czy jak to wyglada ??

j.lupino
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: j.lupino » 08 gru 2010, 22:14

W Mastersie zagra 7 osób z live

+ osoba wygrywająca turniej na Unibecie za pkt

Minimum aby wsiąść udział w turnieju to 2000 pkt vip zgromadzonych w 3 miesiące.
W turnieju nie będą mogły zagrać miejsca 1-7 z ligi live.
Osoba wygrywająca turniej on line otrzyma tyle pkt w Mastersie co ostatnia osoba

+osoba wygrywająca cykl turnieji on line
Turnieje będą wystawiane o godzinie 21:00 w każdy czwartek a wpisowe to 5e+0.5
Turnieji bedzie 10 i wszystkie będą wliczane do punktacji.
Jeśli osoba z top 7 ligi live wygra cykl turnieji on line dostanie bonus +5000pkt w Mastersie.

maji
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: maji » 09 gru 2010, 12:50

prosimy o generalkę w wyścigu vip points. Już prawie połowa grudnia.

mistrzunio
-#VIP
-#VIP

Postautor: mistrzunio » 09 gru 2010, 12:59

Jutro normalnie deepstack jest czy dalej masz focha Paweł? ;p

RooMek
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: RooMek » 11 gru 2010, 00:46

1 - Kaczor-61pkt
2 - Elite_Roo-45pkt
3 - Arek-34pkt
4 - Dibo-28pkt
5 - Mokry-25pkt
6 - Daniel75-22pkt
7 - Mosiu-19pkt
8 - Jamajka-16pkt
9 - Dont worry-14pkt
10 - Błażej-12pkt
11 - Soya-11pkt
12 - Kamebra-10pkt
13 - Naginacz-9pkt
14 - Jarek-8pkt
15 - Pablo-7pkt
16 - Hugon-6pkt
17 - Krzysiek-5pkt

http://www.pokerkings.pl/swinoujscie/tables.php

Gratulacje dla myszki/żabki/królika/kaczora ;D Pierwsze zwycięstwo !! BRAWO !!

Dibo niezniszczalne ręce 4xAA ;o
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 09:05 przez RooMek, łącznie zmieniany 3 razy.

milanmarcin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: milanmarcin » 11 gru 2010, 12:43

o Mateusz się przebudził:D gratulacje dla Ciebie i pierwszej top 3:D.

Pablo Muchettii
-#VIP
-#VIP

Postautor: Pablo Muchettii » 11 gru 2010, 14:15

8 kolejka 15.12 godz. 18:00 (sroda) Rebuy 20+10\ dozwolony 1 rebuy(20)i 1 addon (20)
9 kolejka 19.12 godz. 18:00 (niedziela) Deepstack 30+10
Turniej Świąteczny 27.12 (poniedziałek) 90+10 ( zwycięzca zagra jako 10 osoba w Mastersie)
Deepstack 20k
10 kolejka 29.12 godz. 18:00 (środa) Rebuy 20+10\ dozwolony 1 rebuy(20)i 1 addon (20)
11 kolejka...
12 kolejka...

milanmarcin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: milanmarcin » 11 gru 2010, 17:22

no widze Pablo come back too biznes:D bardzo dobrze:D..... a nie da rady z 15.12 na 16.12??

milanmarcin
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: milanmarcin » 11 gru 2010, 17:23

dobry turniejik swiareczny widze:D 27.12 :D

uniek
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: uniek » 11 gru 2010, 20:46

EEno widze ze moj zawodnik (Dibo) coraz lepiej gra ;] .. a co do nastepnego spotkania to tez bym zagral jakby bylo 16go.. moze komus jeszcze pasuje czwartek ??

Wróć do „Świnoujście”