[NL 20] 68

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

[NL 20] 68

Postautor: skuter » 26 lip 2009, 15:39

Dość ciekawe rozdanie moim zdaniem trafiło mi się wczoraj grając cash table na CD Poker.
Przeciwnik to loose player (dość solidny), który kilka rozdań wcześniej pozbawił mnie połowy stacka kompletując fulla na river, ja miałem tripsa już na flopie. Chcąc i zakładając jeszcze długa grę dokupuję żetonów do max i po kilku minutach gramy we dwóch takie oto rozdanie (załącznik).

Moje pytanie brzmi jak Wy byście rozegrali ta rękę i na jakie karty ocenilibyście mojego przeciwnika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2009, 16:59 przez skuter, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sextasy
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: sextasy » 26 lip 2009, 16:02

Po flopie trafiamy 2 top pairs na drawowatym flopie robimy ochronny cbet 3/4 puli lub o pule. Na turnie po trafieniu nutsa mamy 2 opcje albo robimy value bet w wysokości ~3/4 puli lub robimy check/raise bo przy graczu, który napisałeś, że jest loose często będzie chciał ukraść pule bo np. po callu Cbet na flopie pomyśli, że okazujemy słabość i nawet czasami zrobi overbeta, żeby nas wyrzucić z rozdania. Na riverze raczej mało znacząca karta chyba że typ trzymał 8J, ale to ciężko ocenić bo nie widzimy jego zagrań na flopie/turnie. Na riverze robimy value beta lub all-in w zależności jakie mamy przeczucie.

Ciężko jest ocenić na oko co miał koleś bo zamazałeś wszystko i nie wiemy kiedy robi check kiedy calluje a kiedy robi Ci raise bądź reraise. Więc w takiej sytuacji gdzie jest wszystko zamazane można tylko strzelać np. że koleś ma 8x/flush draw/stright czy np. 76, może też mieć 55 bądź 66 ale to ciężko określić jak jest wszystko zamazane ;].

btw. nie używacie żadnych programów do statystyk typu PT3, HM czy Poker Office? Jeżeli tak to wrzucajcie najlepiej do analizy staty przeciwnika bo to bardzo pomaga ;]

Jeszcze tylko dodam, że jest to opinia początkującego pokerzysty, który dopiero się uczy tego fachu ;]

Awatar użytkownika
Ezkalop
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Ezkalop » 27 lip 2009, 04:11

popieram wyzej.

Coint bet ochrony dla dwoch par bo drawowaty flop. na river check raise . z loose playerem trzeba doprowadzic by blefowal.. Jesli mial 8J miales pecha.

Awatar użytkownika
skuter
-#VIP
-#VIP

Postautor: skuter » 27 lip 2009, 14:56

No cóż z przebiegu rozdania zagrałem trochę inaczej niż Wy proponujecie a mianowicie na turn check/call, gdyż byłem pewny jego ataku i próby wyrzucenia mnie z rozdania (po takim zagraniu zapewne obstawił mnie na draw), natomiast na river zagrałem pierwszy za 1/4 puli będąc przekonanym iż bardzo trudno będzie mu zrzucić karty, cokolwiek by nie trafił. Gdyby tylko call od niego wyszedł byłbym zawiedziony, jednak się nie pomyliłem i mocno rozpędzony po poprzedniej wygranej moim zdaniem zagrał najgorzej jak mógł :twisted:

Dzięki za oceny i sugestie, które wezmę pod uwagę przy kolejnej grze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Cash full ring”