Kącik wylanych łez. Miejsce w którym możesz opowiedzieć o swojej pechowej przegranej. Widoczne po 20+ postach.
-
wish5
Postautor: wish5 » 26 paź 2009, 14:16
Turniej SIt and go na 9 osob za 5$ na riverstarsie !
BLindy 15/30 jestem na bb otrzymuje 67off (stack : 2270) koles z utg reise (stack 1480)do 60 wszyscy fold do sb ktory robi call, ja postanawiam rowniez dac call

wpada flop 854 rainbow mowie suuuuper mam nutsa:) sb zagrywa za 120 ja robie call na co utg odpowiada reise do 420 sb pass ja zagrywam allin, utg call nastepuje showdown i u przeciwnika widze KK.
Mysle sobie o daleko z tylu jest

nagle turn K, przyjąlem go bez stresu a tu wpada na riverze 8 dająca mu fulla :/ i jak tu sie nie wqr......

Ostatnio zmieniony 26 paź 2009, 14:43 przez
wish5, łącznie zmieniany 1 raz.
-
snafer
- -#pretendent

Postautor: snafer » 26 paź 2009, 14:39
Moim zdaniem nie powinno wogole byc Cie w tym rozdaniu z 67off. Jasna sprawa ze dolozenie do puli, ktora oferuje Ci oddsy 5-1 nie jest trudne tym bardziej przy blindach 15-30 (dobrze by bylo znac wasze stacki) natomiast jak dla mnie oczywisty easy fold. Wiadomo jak wszystko dalej sie potoczylo... przy takim idealnym flopie jak najbardziej sluszne zagranie all in. Koncowke znamy;/
pozdrawiam
-
m509716
- -#aktywny

Postautor: m509716 » 26 paź 2009, 17:07
Faktycznie nie powinno być cię w tym rozdaniu i to zaoszczędziło by ci nerwów, no ale skoro zdecydowałeś się grać to flop marzenie i później bardzo dobry all in na przebicie rywala, rozegrane ok i powinieneś go wywalić ale widocznie soft podziękował ci już za grę.
-
raper111
- -#pretendent

Postautor: raper111 » 26 paź 2009, 17:55
zwyczajny bad beat hehe śmieszne jest to że piszecie jakieś swoje teorie,jedynie nad czym bym myślał to nad zagraniem tego all ina koleś KK przy takim flopie rzecz jasna że nie odpuści nie myśląc nawet że ty masz nutsa sprawdził i fartem doszło...
-
OloPK
- -#aktywny

Postautor: OloPK » 26 paź 2009, 20:27
raper111 pisze:śmieszne jest to że piszecie jakieś swoje teorie,jedynie nad czym bym myślał to nad zagraniem tego all ina koleś KK przy takim flopie
moze dlatego nadal nie slyszelismy o Tobie jako o dobrym pokerzyscie:)
-
zdzisio
- -#pretendent

Postautor: zdzisio » 28 paź 2009, 18:37
ja zas uwazam ze czasem kazdy, w takiej lub innej sytuacji (stacki, blindy, faza turka, gracze przy stole, etc. ) zagra sobie czasem luzniej i to samo w sobie imo nie jest wielki problem o ile potrafi grac postflop i o ile nie gra zbyt czesto w taki sposob choc z drugiej ostrony jak czasem ogaldam gre farhy... no sa rozne style gry; imo wszedles na luzie jestem pewien ze gotow w kazdej chwili zrzucic ta reke gdyby cos szlo nie tak a tu prosze taka nagroda, a ze spadl kolesiowi full no coz takie rzeczy beda sie zdarzac chyba ze przestaniesz grac w pokera; spojrzmy prawdzie w oczy na tego typu rekach czasem da sie zgarnac niezla pule i byles krok od tego a krytykowanie tego typu zagran z zasady " nie powinno cie byc w tem rozdaniu z taka reka" jest bez sensu przeciec wlasnie po to sie gra takie rece zeby zgarnac ekstra pule co czasem sie zdarza ot tyle ode mnie; nom felerne zakonczenie stolu hehe
-
Koubas22
- -#zwykly

Postautor: Koubas22 » 28 lis 2009, 14:36
najbardziej mnie denerwuje sytuacja jak sprawdzam goscia z ak na rece a gosciu mi whcodiz all ina z jakims scierwem. ostatnio np mialem ak i sprawdzilem goscia wchodzacego all ina...oczywiscie tego pozalowalem, ale gosc caly czas all ina wchodizl przed flopem. Jak sie okazalo oczywiscie mial kiepska karte a mianowicie 3 6 off... na flopiku wychodzi asik dla wujaszka krol i 4 to sie ucieszylem ze wygrana juz raczej bankowa. na riverze 5 dochodzi i na turnie 7... no i jak tu sie nie zdenerwowac??? i ostatnio mam tak bardzooo czesto...
-
samol
- -#VIP

Postautor: samol » 28 lis 2009, 15:44
Koubas22 pisze:najbardziej mnie denerwuje sytuacja jak sprawdzam goscia z ak na rece a gosciu mi whcodiz all ina z jakims scierwem. ostatnio np mialem ak i sprawdzilem goscia wchodzacego all ina...oczywiscie tego pozalowalem, ale gosc caly czas all ina wchodizl przed flopem. Jak sie okazalo oczywiscie mial kiepska karte a mianowicie 3 6 off... na flopiku wychodzi asik dla wujaszka krol i 4 to sie ucieszylem ze wygrana juz raczej bankowa. na riverze 5 dochodzi i na turnie 7... no i jak tu sie nie zdenerwowac??? i ostatnio mam tak bardzooo czesto...
36 wygra z AK jakies 3,6 na 10 razy

Musisz być tego świadomy. Dlatego w turniejach we wczesnej fazie nie sprawdzaj z tą kartą za wszystkie swoje żetony.
-
polak13
- -#VIP

Postautor: polak13 » 28 lis 2009, 16:12
Wygrał koleś z lepszą kartą.Piszę tak tylko dla tego że wkurzam się ostatnio jak mam AA bądź KK ciągle łamane przez takie cale.Miał lepsze karty i wygrał,żadnej niespodzianki,mogłeś foldnąć to zaoszczędził byś sobie nerwów i porażki.
-
Koubas22
- -#zwykly

Postautor: Koubas22 » 01 gru 2009, 13:22
No w sumieostatno sie nauczylem zeby przed floppem all ina nie wchodzic nawet z ak szczegolnie na poczatku turnieju ...
Wróć do „Bad beats”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Kopiowanie calosci lub fragmentow bez pisemnej zgody zabronione. Strona jest kierowana do uzytkownikow polskojezycznych zamieszkalych w krajach, w ktorych korzystanie z Serwisu jest zgodne z prawem. Wiadomosci prezentowane w serwisie sa dozwolone wylacznie dla osob podlegajacych jurysdykcjom prawnym, w ktorych uczestnictwo w grach pokerowych online jest legalne. Korzystajac z serwisu, uzytkownik deklaruje wobec administratora, ze uczestnictwo w grach pokerowych online jest w jego jurysdykcji dozwolona i ponosi pelna odpowiedzialnosc za prawdziwosc zlozonego przez siebie oswiadczenia.
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow.
Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.