[NL2] 66

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 5-6 osobowych.
Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

[NL2] 66

Postautor: gama » 10 lis 2012, 19:42

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($2.04)
BB ($2.81)
UTG ($2.17)
Hero ($2.06)
CO ($2.16)
BTN ($3.41)

Dealt to Hero 6:heart: 6:diamond:

fold, Hero raises to $0.06, fold, fold, SB calls $0.05, BB calls $0.04

FLOP ($0.18) K:club: 6:club: Q:diamond:

SB checks, BB checks, Hero bets $0.10, SB folds, [color=red]BB raises to $0.48

Set na flopie to mocny układ, jednak zaczęłam się zastanawiać czy dążyć odrazu do allina. Przeciwnik VPIP/PFR = 39/27, może mieć flush draw, oesd, wyższego seta. Jak powinnam zagrać, aby było poprawnie?

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 10 lis 2012, 19:47

gama pisze:Set na flopie to mocny układ, jednak zaczęłam się zastanawiać czy dążyć odrazu do allina.

Tak, dążyć. Na tym boardzie i na tym limicie (choć limit tutaj tak naprawdę nie gra roli, bo dla mnie to jest stack-off wszędzie) masz bardzo łatwy push. Wypłaca Ci się dokładnie wszystko co się zaczepiło, tym bardziej po x/raisie (dwie pary, top para, drawy).

Awatar użytkownika
karwek
-#VIP
-#VIP

Postautor: karwek » 10 lis 2012, 21:58

draw to tylko draw, jak dla mnie push bez zastanowienia. Wyższego seta nie ma, a nawet gdyby miał to po prostu cooler.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 10 lis 2012, 22:12

Oczywiście wsunęłam stack, kolega pokazał KQ, river K i po stacku. Zastanawiałam się tylko, czy gdybym zrobiła call na flopie i zobaczyła potem drugiego króla to czy nadal wsuwałabym stack, ale w sumie tak, raczej bym wsunęła także na river :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: Sith » 11 lis 2012, 00:21

gama - drugi krol jeszcze by Ci uprościl decyzje, bo przestajesz się bać drawów...

Awatar użytkownika
encepence
-#VIP
-#VIP

Postautor: encepence » 11 lis 2012, 11:08

zagrane poprawnie, seta pushujemy w takim przypadku, nie ma wyjscia

PS. tak poza tym widze ze stare twarze z samymi plakietkami adminow i innych VIPow :)

Awatar użytkownika
Porcupin
-#VIP
-#VIP

Postautor: Porcupin » 12 lis 2012, 12:28

To jeszcze i ja potwierdzę, że prosty wybór. Gama, w zasadzie sama sobie odpowiedziałaś w pierwszym poście - skoro koleś jest tak luźny to on tam się stackuje z każdym drawem, dwiema parami, nawet może i z top parą. Widząc takiego raise Ty z uśmiechem na twarzy wsuwasz stacka. Nie ma co się bać wyższych setów, gdyż jego gra preflop nie wskazuje na QQ albo KK. Nie bój się tego, że może dobierze, może coś mu wpadnie. Trudno, najwyżej, ale musisz mieć świadomość, że zagrałaś dobrze i nic na typa nie poradzisz. Bez takiego nastawienia nie przetrwamy na micro ;)

Awatar użytkownika
drynk
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: drynk » 12 lis 2012, 13:31

Swoją drogą gość tam też nie zagrał źle - ja się z KQ na tym flopie easy stackuje. Więc generalnie chłodnik z koperkiem.

Awatar użytkownika
gama
LEGENDA
LEGENDA

Postautor: gama » 12 lis 2012, 23:31

drynk pisze:Więc generalnie chłodnik z koperkiem

wiedziałam, nigdy nie przepadałam za koperkiem...

Wróć do „Cash short handed”