[nl][2] 65s

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
foxx
-#aktywny
-#aktywny

[nl][2] 65s

Postautor: foxx » 16 lut 2011, 22:00

Czy cokolwiek zmienilibyście w tym rozegraniu przy założeniu, że UTG+1 to 50/34/2.0 i zasadzam się na jego $ i dlatego nie zrobiłem fold preflop mojej 65h?

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.02(BB) party-brak-polskiej-licencji!
SB ($1.98)
BB ($2.14)
UTG ($3.74)
UTG+1 ($7.77)
Hero ($2.39)
CO ($1.61)
BTN ($2.02)

Dealt to Hero 6:heart: 5:heart:

fold, UTG+1 raises to $0.04, Hero calls $0.04, CO raises to $0.12, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.08, Hero calls $0.08

FLOP ($0.39) 6:club: 4:heart: 2:spade:

UTG+1 checks, Hero bets $0.28, CO folds, UTG+1 folds

Tego właśnie nie jestem pewien - mam top parę, ale gdybym dostał call to niespecjalnie bym się ucieszył. Z drugiej strony gdybym nie zabetował to straciłbym inicjatywę i na turnie na pewno spadłaby karta wyższa niż 6 i musiałbym wybierać między call a fold mojej małej pary. Poza tym nie wiedziałbym kompletnie gdzie stoję. Może to za drogo jak na parę szóstek?

CO zrobił 3bet preflop, ale ten 3bet jakiś taki niewielki biorąc pod uwagę, że ja zrobiłem call. Z drugiej strony to mogło oznaczać siłę - na przykład AK. CO to 24/14/0.4 dlatego liczyłem, że zrzuci wszystko co nie jest wysoką parą i wygląda na to, że coś takiego właśnie miał.

Hero shows 6:heart: 5:heart:

Hero wins $0.38
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 15:07 przez foxx, łącznie zmieniany 2 razy.

hermes06
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: hermes06 » 17 lut 2011, 03:55

Nie graj takich calli. Co prawda masz pozycję nad maniakiem, ale za Tobą jest jeszcze cały stolik i duże szanse, że ktoś wejdzie do gry, a takie ręce jak 65s to ręce drawujące i bardzo ciężko rozgrywać je profitowo OOP. Na 3bet od CO masz tu easy fold.

foxx
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: foxx » 17 lut 2011, 11:34

Rozumiem, masz rację z tą pozycją. A co do rozegrania na flopie?

piotrek_nowy
-#VIP
-#VIP

Postautor: piotrek_nowy » 17 lut 2011, 14:37

Na 7-osobowym stoliku sprawdzenie z hijacka 56s na maniaka na pewno tragiczne nie jest, ale dosc ryzykowne. Jesli czujesz sie mocno postflop to mozesz to profitowo rozegrac, ale z reguly bedziesz stawiany przed trudnymi decyzjami majac tylko bottom pair albo slaby draw, wiec wolalbym mimo wszystko fold. Na ten niewielki 3bet z CO to po oddsach juz powinienes dolozyc.

Flop jest ciekawy, a donkbet jest tutaj calkiem ok. Przejmujesz inicjatywe i bedziesz wiedzial na czym stoisz, do tego jesli CO zagra call, to bedziesz mial mnostwo kart ktore bedziesz mogl betowac turn i betowac river - kazda 3/4/5/6/7/8+ kazdego kiera i mozesz sie pokusic o to zeby sprobowac wyrzucic rywala ze sporej ilosci rak ktore Cie bija (jesli nie trafisz). Problem jest taki, ze ludzie na nl2 bardzo nie lubia foldowac, wiec bedzie ciezko zrzucic rywala, powiedzmy, z 88+ nawet na kolejnych kartach. Dlatego taka gra jest ok na rywala o ktorym wiesz ze jest choc troche ogarniety i potrafi cokolwiek pasowac.
Dodatkowo problem z donkbetem jest taki, ze jesli dostaniesz raise to bardzo ciezko bedzie kontynuowac i bedziesz musial poddac reke, a majac pair+draw+backdoory nasze equity vs jego range nie wyglada zle.

Wróć do „Cash full ring”