[NL 25] [FR] 56

Analizy rozdań poker teksas holdem z gier cash, 9-10 osobowych
Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

[NL 25] [FR] 56

Postautor: Arnoldao » 17 kwie 2009, 22:05

Niewiem jak masz już grać w tego pokera, staram się grać solidnego pokera a i tak ciągle w pysk.
Oto ciekawe rozdanie które wkleiłem poniżej:

Miałem :5d :6d Gość dał raise do 1,25$ dałem call, jak i inny gracz.

Flop: :2h :8d :3d

Poczekałem, gracz check, ostatni zamykający stawkę zagrał za 3$, ja na to odpowiedziałem raisem do 8,50, gracz call(all-in), a ostatni tylko call.

Turn :5h Karta nie poprawiła mojej sytuacji ale już z frustrowany byłem że do moich pięknych kart suited connectors nic nie dochodzi zagrałem all-ina za 14$, te zagranie usprawiedliwiam tym że miałem jeszcze szanse na dobranie koloru i jeszcze 2 karty dające mi strita.Chyba nie chciałem odpuścić tego rozdania bo za bardzo się zaangażowałem w pulę , z ciekawości czy takie zagrania się opłacają.

Przeciwnik mnie sprawdził.
River : :Kd

Czekam na komentarze :cool: oraz na zjebki :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 14:01 przez Arnoldao, łącznie zmieniany 1 raz.

Ethayy
-#pretendent
-#pretendent

Postautor: Ethayy » 17 kwie 2009, 22:09

W dłuższej perspektywie to sie raczej nie opłaca z tego co zauważyłem. Chociaż musze przyznać, że czesto postępuje podobnie;)

Awatar użytkownika
Zawisza
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: Zawisza » 17 kwie 2009, 22:55

to rozdanie to kpina, i pozostaje mi wspolczuc panu ktory na flopie trafil seta na flopie. Dzis miales farta, ale taka gra nie przyniesie ci napewno zyskow. Raz nie powinno byc cie w rozdaniu. 2 grales to jakbys mial mocny made hand a nie miales nic. Taka gra to prosta droga do bankruta pozdr. A swoja droga nie ma co tu analizowac bo nie powinno ciebie byc w rozdaniu a to byl jakis antypoker

Awatar użytkownika
visnia
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: visnia » 17 kwie 2009, 23:38

Wahi, jednak się z Tobą nie zgodzę. Ja tu widzę masę błędów. Reraise z drawami ? 12 outów * 4 =~48% na wygraną a więc trochę ponad 2% jesteś w dupci. Call preflop - źle. All in na turnie ? No niezły blef... EV- outów tyle samo a oddsy masakryczne.

proszę, oto Twoja zjebka.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 17 kwie 2009, 23:46

visnia pisze:EV- outów tyle samo a oddsy masakryczne.

ale nie liczysz tego ze moze dac fold :P albo net mu pasc xD liczba outow sie nie zmienila a nawet powiekszyla poniewaz mozna rowniez zalozyc ze kolejna 5 da Ci wygrana ( widzimy ze raczej nie ) call z drawem nie ... reraise all in ... sam czasami tak rozgrywam drawy ale ten call pre :) ja bym nie callowal jednak :P

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 18 kwie 2009, 12:36

hmm, zalezy jak kto patrzy na to rozdanie, bo sa ludzie, ktorzy graja loose, a sa tacy co graja tylko tight.. fakt, ze nie powinno byc Cie w tym rozdaniu, bo reka z jaka zagrales to rzeczywiscie cieniutka byla, natomiast co do gry po flopie itd, mysle, ze dobrze to bylo rozegrane, tym bardziej ze po flopie miales monster drawa jakby nie patrzyl... chociaz ja bym tego allina na turnie nie rzucal, bo moglo sie okazac, ze nic nie dojdzie i bylbys pare groszy w plecy.. no, ale i fart czasem potrzebny jest w tej grze..

bialymaly
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: bialymaly » 18 kwie 2009, 13:33

Ja bym nie wchodził z takimi kartami w ogóle :) Wygrał to się liczy...

Awatar użytkownika
decksik
-#aktywny
-#aktywny

Postautor: decksik » 18 kwie 2009, 13:36

heh, teraz wygral, na drugi raz straci dwa razy tyle.. :mrgreen: chociaz wtedy dopiero sie nauczy :D

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 18 kwie 2009, 22:48

Wahi pisze:nie no nie przesadzajmy - jedyny blad jaki tu widze to call preflop 6*BB.

W sumie na takich stawkach można było wejść z taką kartą , bo 6*BB nie robi wrażenia na takich stawkach.Z 14$ musiałem wrzucić 1$,czytając gdzie niegdzie zawodowcy takie karty doceniają.Owszem na wyższych stawkach bym to zrzucił, chociaż może tak nie do końca.

N.p na wyższych stawkach 1-2$ na bwinie ,grają kartami typu 109s 76s i może to się wydawać śmieszne ale gracze podbijają tymi kartami na preflopie.

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 18 kwie 2009, 23:37

Arnoldao pisze:N.p na wyższych stawkach 1-2$ na bwinie ,grają kartami typu 109s 76s i może to się wydawać śmieszne ale gracze podbijają tymi kartami na preflopie.

czemu smieszne ? Nawet Harrington o tym pisze :
Dzial: Przebijanie przed flopem
Suited connectory: Mam jedno niezwykle zagranie, ktore uwielbiam wykorzystywac dla s. connectorow. Jesli siedze na pierwszym lub drugim miejscu do w 15% przypadkow podbijam z tymi kartami, starajac si reprzentowac wysoka pare. [...] Uzycie suited connectorow jako kart, ktore wprowadzaja element losowy do moich zagran, daje mi pewnosc, ze przeciwnicy nie sa w stanie przeczytac moich zagran. Gdy nagle na flopie te connectory przeistaczja sie w potezna reke, prawie niemozliwym jest zeby ktokolwiek zorientowal sie, ze mam wlasnie ten uklad.

a najlepsze, ze sam na taka gre wpadlem jeszcze przed poznaniem strategii Harringtona hehe ;) wiec cos w tym musi byc, ja wrecz uwielbiam podbijanie raz na jakis czas z suited connectorami, bardzo ciekawa gra wtedy jest :P
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2009, 12:01 przez martini, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arnoldao
-#VIP
-#VIP

Postautor: Arnoldao » 19 kwie 2009, 01:03

martini pisze:czemu smieszne ?

Zapomniałem dodać dla Was :P

No dla mnie to ciekawe rozegranie z pobiciem, bo usypia czujność gracza który zawęża zakres rąk gracza który podbijał.Sam tak się naciąłem grając na stawkach 1-2.

P.SMartini edytuj, bo to ja napisałem a nie Wahi, :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mundi_Gutierrez
-#VIP
-#VIP

Postautor: Mundi_Gutierrez » 19 kwie 2009, 08:44

Arnoldao pisze:N.p na wyższych stawkach 1-2$ na bwinie ,grają kartami typu 109s 76s i może to się wydawać śmieszne ale gracze podbijają tymi kartami na preflopie.

...śmieszne to jest to,że niektórzy mając na ręku "monstery" to uważają,że obligatoryjnie należy im się zwycięstwo w rozdaniu,oczywiście mają wysoki procent szans na zwycięstwo ale ten procent szybko może być zweryfikowany przez flop...średnie i niskie suited connectory,grappery to są karty normalnie do rozegrania...i jeżeli w czasie rozdania nie będziemy czujni to często w zderzeniu z takimi handami,będziemy musieli sięgać głębiej do kieszeni...oczywiście nie są to karty do sprawdzenia all-in pf,ale często są elementem dużego zaskoczenia.

...martini trafnie zacytował tu Harringtona gdzie znajdziemy odpowiedź na wiele nurtujących nas zagrań :razz:

Awatar użytkownika
martini
-#VIP
-#VIP

Postautor: martini » 19 kwie 2009, 12:01

Arnoldao pisze:P.SMartini edytuj, bo to ja napisałem a nie Wahi, :mrgreen:

Hehe a to taki blad naszego forum jest, ze jezeli w cytowanym przeze mnie wpisie juz byl jakis cytat, to bedzie napisane "USER napisał" nie ten, ktorego de facto cytuje, a ten ktory juz byl cytowany :D

Z cytatem Harringtona to bylo tak, ze kiedys na forum tak sie zastanawialem co pisza ksiazki o grze z suited connectorami, bo jakos tak sam zauwazylem, ze to naprawde swietna karta i lubilem z nia juz jakis czas temu podbic, zagrac itp. Zauwazylem, ze (przynajmniej na cashoowkach) suited connectory maja kurcze olbrzymią moc :) Jesli masz image kolesia grajacego tylko AK, AQ, wysokie pary (jesli nie grasz tak konkretnie loose, a bardziej tight), a tu nagle zaczynasz tez podbijac z takim 67s (nawet kurcze o call sie czasem pokusze jak ktos mi rzuci z 3xBB) i trafisz flopa to masz ewidetnie monstera, nie ma opcji na reada na ciebie... :P no i wtedy wlasnie na blogu mi Tosiak zacytowal Harringtona i rozwial moje watpliwosci czy to sluszna i ksiazkowa gra :)

Awatar użytkownika
Sith
LEGENDA
LEGENDA

Re: Zacząć grać jak donk???

Postautor: Sith » 19 kwie 2009, 21:55

Arnoldao pisze:Niewiem jak masz już grać w tego pokera, staram się grać solidnego pokera a i tak ciągle w pysk.

Turn :5h Karta nie poprawiła mojej sytuacji ale już z frustrowany byłem zagrałem all-ina za 14$,(...) .Chyba nie chciałem odpuścić tego rozdania bo za bardzo się zaangażowałem w pulę

Czekam na (...) zjebki :P

Niewazne jakie by to nie bylo rozdanie - ale Twoje podejscie nie jest najlepsze :mrgreen: :mrgreen:

Moim zdaniem na takich stawkach nie ma co robic takich blefow - zwlaszcza ze nawet karo Cie nie musialo ratowac - ktos mogl zbierac do wyzszego.

Tak wiec - miales slaba parke - ktora raczej nie byla najlepsze i draw do koloru - ktory wcale mogl Ci nie pomoc - dla mnie nieciekawa sytuacja.

Wahi pisze:
visnia pisze:Wahi, jednak się z Tobą nie zgodzę. Ja tu widzę masę błędów. Reraise z drawami ? 12 outów * 4 =~48% na wygraną a więc trochę ponad 2% jesteś w dupci. Call preflop - źle. All in na turnie ? No niezły blef... EV- outów tyle samo a oddsy masakryczne.

troche ponad 2% w dupci?
a wiec doloz sobie 15% szanse, ze spasuje i juz masz swoje EV + :)

All-ina dal na turn - dzie juz mial tylko okolo 20-24% szans - tak wiec na pewno bylo to EV-. Zwlaszcza ze ktos mogl zbierac do wyzszego koloru - czego nie uwzględniliscie.

Wróć do „Cash full ring”