[CASH][NL10] 56 i potężny blef

Analizy rozdań poker teksas z gier heads up, 1 na 1. Cash, Sit'n Go, czy też finałowych gier turniejowych. Grasz w poker teksas? Wejdź!
samol
-#VIP
-#VIP

[CASH][NL10] 56 i potężny blef

Postautor: samol » 16 cze 2009, 12:59

Nie zrobiłem screena, ale mam dylemat czy moja decyzja była słuszna i jest opłacalna.

Wchodze na stolik koles ma jakies 17$. Siadam z 10$. Rozegralismy jakies 10 rak, kazda sie skonczyla bez showdownu i wciaz mam mniej wiecej 10$.

Dostaje 56s. Podbijam na preflopie o 4BB koles wchodzi.

Flop
887 - tecza

Podbijam o pule, i wtedy dostaje re-raise o pule, po jego okolo 10-15 sekundach zastanowienia. Postanowilem zagrac all in, a moj przeciwnik pasuje.

co sadzicie o takim rozegraniu tej reki? Oplacalne, czy raczej powinienem dać FOLD?

Czekam na wasze opinie :)
Ostatnio zmieniony 09 paź 2009, 20:36 przez samol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 cze 2009, 13:05

no wiesz w puli miales okolo 0,80€ po twoim becie i jego reraisie bylo 3,20€....wedlug mnie bez sensowne jest zagranie all ina 10€ gdy sie wsadzilo do puli 1,20€.... moim zdaniem mogles sprawdzic jego reraise i bys mogl na tym duzo wiecej zarobic gdyby wypadla 9 lub 4 na turnie a gdyby nie wypadla to sfoldowac poprostu.....wsumie miales 8outsow i mogles w tej twojej sytuacji albo duzo zarobic albo wszystko stracic.... a wg mnie na dluzsza mete nie jest to oplacalne

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 16 cze 2009, 13:27

Osobiście nie liczyłem na showdown. Jakby mnie sprawdził, to 2 razy przegram i raz wygram. Więc Pot Odds na pewno były przeciwko mnie. Ale chodzi mi o kwestie złapania go na blefie? Jeśli ma się tego czuja i jest się prawie pewnym, że koleś blefuje. To czy takie zagranie jak te jest opłacalne?
Koleś prawie każda swoją ręke foldował już na preflopie - czyli gra tight i prawdopodobnie mocno wybiorczo. Do tego jeśli grał to mocno agresywnie. Zawsze nasza gra kończyła się na flopie. Reraisować mógl mnie tylko wtedy jeśli blefuje, ewentualnie z kartami typu connectory 87,67, 89. Ovairpairy nie miał żadnej, bo nie było reraisu na preflopie. Raczej większość graczy mając układ TT, JJ, , QQ, KK, AA reraisuje na preflopie.

Awatar użytkownika
mx
-#zasłużony
-#zasłużony

Postautor: mx » 16 cze 2009, 13:28

... rainbow powiadasz ??

EV- ... liczysz tak naprawde tylko na folding equity tylko chyba ze widziales ze pasuje ne r-raise ... dla niego call byl malo oplacalny bez pocketa wiec on dobrze zagral ale nie zdziwlbym sie gdyby na wyzszych limitach ktos sprawdzil z AK ;) na szczescie Twoj bet pre flop zadzialal na Twoja korzysc ale nie przeceniej niskich suited connectorow

Wlasciwa gra na nie to zazwyczaj limp i okazjonalnie bet pre flop ... jezeli chcesz je tak bardzo grac musisz miec swietnie opanowana gre po flop ...

Co do decyzji kolesia zagral dobrze jezeli mial tylko A/K high a nie mial pocketa ale Ty zagrales dosc bezsensownie zgarnales dosc niewielko pule ryzykujac bardzo duzo i to z 6 high :P

Nie zapominaj ze po drugiej stronie tez jest gracz ... nie oczekuje ze beda tam geniusze ale wiesz zapytaj siebie czego bronisz w tym momencie co udajesz i co chcesz pokazac przeciwnikowi ... pushujac napewno nie reprezentujesz 8 ... moze 7 ale z czym ?? z A ??
A7 nie jest karta na bet 4BB pre flop ...

Upss xd zauwazylem ze to HU xD ale i tak zle oceniles albo gracza albo on po prostu zagral madrzej od Ciebie i nie chcial sie wdawac w niepewna sytuacje
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, 13:52 przez mx, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
alekspolak1
-#VIP
-#VIP

Postautor: alekspolak1 » 16 cze 2009, 13:36

samol pisze:Ovairpairy nie miał żadnej, bo nie było reraisu na preflopie. Raczej większość graczy mając układ TT, JJ, , QQ, KK, AA reraisuje na preflopie.

oj jak tak podchodzisz do tego to sie bardzo przeliczysz bardzo czesto Asy i krole sie wykorzystue zeby wciagnac przeciwnika....
samol pisze:czyli gra tight i prawdopodobnie mocno wybiorczo.

jezeli jest graczem tight to uwierz mi z niczym by nie reraisowal a wiec troche zle go oceniles

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 16 cze 2009, 13:39

Macie racje :D
Musze wyeliminować ze swojej gry te czasami bezsensowne zagrywki. Bardzo często drawy rozgrywam mocno agresywnie. Licząć na to, że przeciwnicy zrzucą karty. I dużo często tracę na tym pieniędzy. Jakbym kolesia zapisał jako calling station to na pewno, bym go nie re-raisował :D

mxlambert, zdaje sobie sprawe, ze podbijanie connectorami na pre jest niebezpieczne. Ale to już zupełnie inna rzecz i o tym można dużo się rozpisywać :-)

samol
-#VIP
-#VIP

Postautor: samol » 16 cze 2009, 13:45

alekspolak1 pisze:
samol pisze:Ovairpairy nie miał żadnej, bo nie było reraisu na preflopie. Raczej większość graczy mając układ TT, JJ, , QQ, KK, AA reraisuje na preflopie.

oj jak tak podchodzisz do tego to sie bardzo przeliczysz bardzo czesto Asy i krole sie wykorzystue zeby wciagnac przeciwnika....
samol pisze:czyli gra tight i prawdopodobnie mocno wybiorczo.

jezeli jest graczem tight to uwierz mi z niczym by nie reraisowal a wiec troche zle go oceniles

Ale spójrz na to inaczej. Podbiłem na pre i dałem cbeta. Mógł mnie ocenić na wysokie karty. I reraisując mnie dał mi znać, że trafił we flopa. Z jego strony nawet dla tight gracza blef jest opłacalny.

Na flopie po moim cbetice zawsze reraisował albo foldował. Nigdy nie callował. I zawsze po reraise zgarniał pulę. A właściwie około 3 razy. Dużo rąk nie rozegraliśmy. Czyli wiedział, że robie cbeta odruchowo. Wizerunek przy tym zagraniu na pewno mi pomógł.

Wróć do „Heads up”