Wrzucam rozdanie, przeciwnik raczej LAG ale nie bezmyślny, zatrzymane po jego ostatniej akcji
http://www.flopturnriver.com/Poker-Hand ... 657216.php
[NL][3$] 55 na BU - samograj ?
- jon124
- -#VIP

-
dzikidzik
- -#aktywny

Moja koncepcja wyglądała następująco: limp pre flop - tak jak piszesz jest to błąd, nigdy więcej, że na flopie nie wiem na czym stoje to nie do końca tak, mam przecież seta i jestem pewny, że prowadzę. Turn wydaje się bez znaczenia, mój bet i jego call są automatyczne, natomiast river i lead all-in w zasadzie polaryzują rękę przeciwnika do 6x 610 i J10 (te przypadki to gutshoty) albo do czystego blefu. Biorąc pod uwagę mój tight image, allin przeciwnika bardziej mnie przekonuje o blefie, grubo overbetuje pule na riverze w zasadzie krzycząc "ukradnę Ci to"
, przeciwnik nie zyskuje tu żadnego value takim zagraniem
- jon124
- -#VIP

Zupełnie mnie nie zrozumiałeś
Chodzi mi o to, że skoro nie podbijasz to nie jesteś w stanie określić zakresu kary przeciwnika. Zakładając, że jest nawet bardzo loose wątpię by sprawdził podbicie z 6x. Podbijasz, on sprawdza to możesz (przynajmniej teoretycznie) zawęzić jego zakres. Wiesz już coś bardziej na czym stoisz, a nie bawisz się w zgadywanki. Po za tym tez może mieć seta więc nie koniecznie masz best hand, no ale to już tylko głupia gadka i po prostu cooler
IMO w SH nie powinno się w ogóle limpować bez względu na pozycję. Jeżeli ręka jest wystarczająco dobra by ja grać - podbij
Chodzi mi o to, że skoro nie podbijasz to nie jesteś w stanie określić zakresu kary przeciwnika. Zakładając, że jest nawet bardzo loose wątpię by sprawdził podbicie z 6x. Podbijasz, on sprawdza to możesz (przynajmniej teoretycznie) zawęzić jego zakres. Wiesz już coś bardziej na czym stoisz, a nie bawisz się w zgadywanki. Po za tym tez może mieć seta więc nie koniecznie masz best hand, no ale to już tylko głupia gadka i po prostu cooler
IMO w SH nie powinno się w ogóle limpować bez względu na pozycję. Jeżeli ręka jest wystarczająco dobra by ja grać - podbij

-
dzikidzik
- -#aktywny

Wróć do „Sit'n Go short handed”