Zdaje się, że Pokerhand nie współgra dobrze z PacificPoker(888-brak-polskiej-licencji!). Nie tworzy mi kodu, więc wstawiam link.
Dobry przykład na to, że czasami może wyjść coś z niczego. Wystarczy, że przeciwnicy nie przejmą od razu inicjatywy, a ty zrobisz to za nich.
Ręka słabiutka, ale miałem do dopłacenia tylko 1 centa. Stwierdziłem "co mi szkodzi" i oto jestem. Na flopie słaba para, więc tylko sprawdzam przeciwników najniższym podbiciem. Nikt się nie wyrywa. Turn podbija mi do dwóch par, więc ruszam trochę do przodu. Panowie dorównują. W tym momencie chyba największy błąd Bacuzziego. Powinien był mnie przebijać, przejąć prym na stole. Tymczasem pozwolili mi na kontrolowanie gry i przyszedł river. O dziwo zamiast kłody pod nogi dostałem prezent i nie zostało już nic innego, jak przyatakować.
Pomijając wejście z taką ręką, co sądzicie o sposobie rozegrania partii?
[NL][2$]4s6c
- Samyazza
- -#aktywny

- Porcupin
- -#VIP

Ojojojoj, dokładasz z 64o z SB? Nie przyzwyczajaj się do takich zagrań, bo są bardzo słabe, na wyższych limitach będziesz w ten sposób palił sporo kasy. Tak więc fold preflop. Jak już jesteś na flopie to nie bawisz się w żadne donkbety, bo nie masz czego bronić i nie masz z czego ciągnąć value. W zasadzie jaka karta nie spadnie na turnie to jest dla Ciebie zła. Do tego ktoś inny może okazać się agresywniejszy, semibluffować z FD albo bronić TP. Dostałeś fajnego rivera, zauważ jednak ile byś niepotrzebnie kasy wtopił gdyby on nie nadszedł, bo patrząc na Twoją linię na turnie zapewne ciężko by Ci było zrzucić te dwie pary. Czuwaj i nie pakuj się w ryzykowne spoty OOP! 
- TR08
- -#VIP

Prawda Porcupin, ale na wyższych stawkach bym tak nie wszedł. Tak jak pisałem, do dopłacenia był 1 cent i tylko dlatego zaryzykowałem.
Dalsze postępowanie motywuję, jakby to określić, słabymi przeciwnikami? Może ewentualnie niepewnymi. Sami dali się zdominować i ja to wykorzystałem. Jak widać poker, to nie tylko karty.
Trochę ryzykowałem, ale jak może nie być ryzyka w pokerze?! ;p
Trochę ryzykowałem, ale jak może nie być ryzyka w pokerze?! ;p
- Porcupin
- -#VIP

Jasna sprawa, bez ryzyka to to nie to samo, ale z drugiej strony po co kusić los
NL2 nie jest wart pakowania się w ryzykowne spoty, bo w ten sposób sprawiasz, że na mega ultra łatwym limicie generujesz niepotrzebny element losowy. Rozumiem, że akurat podkusiło, ale szczerze nie polecam praktykowania tego następnym razem ;p Jeśli czujesz, że masz za małą ilość akcji po prostu zwiększ ilość stolików i o 
- lion_victor
- -#VIP

TR08 pisze:Dalsze postępowanie motywuję, jakby to określić, słabymi przeciwnikami?
Myślę, że część z nich mogła jako takiego oznaczyć sobie już Ciebie
Tak jak wyżej, wchodzenie z taką ręką w rozdanie jest wielce ryzykowne. Zwłaszcza w perspektywie złapania własnie 2 par. Myślisz, że złapałeś Pana Boga Nutsa za nogi, a tu jeb z góry jednak ktoś mocniejszy... Co do Twojego rozdania donkowi przyfarciło i skompletował full, a slowplayowiec dostał jednak po głowie. W longrunie na pewno wbijanie się nawet za 1 centa z SB z atką ręką na pewno w plecy...Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Na terytorium Polski poker online moga oferowac jedynie te podmioty, ktore posiadaja zezwolenie Ministra Finansow. Gra w pokera u operatorow, ktorzy nie posiadaja licencji Ministerstwa Finansow jest zabroniona i grozi konsekwencjami prawnymi. Serwis jest przeznaczony tylko dla osob, ktore ukonczyly 18 lat. Korzystajac z serwisu, uzytkownik potwierdza, ze ma ukonczone 18 lat.